אני חייב עזרה אנשים!!!

orcool207

New member
אני חייב עזרה אנשים!!!

לא הבנתי אם יש לי רצף אקורדים לדוגמה ארבעה אקורדים שחוזרים על עצמם בשיר אז לפי איזה סולם אני מאלתר סולו??... למשל מתי מתאים הפנדטוני או המז'ורי או המינורי וכן הלאה..?

על מה מאלתרים:

התשובה לשאלה שלך מורכבת מאד, אך אנסה לענות עליה על קצה המזלג: במידה ומהלך האקורדים ברצף המדובר דיאטוניים (שייכים ל-) לסולם מסויים, הרי אתה יכול לאלתר על צלילים הלקוחים מתוך סולם זה. לדוגמא: מהלך האקורדים כמו: Gmaj7, Am7, D7, Bm7, Em7, Am7 D7 Gmaj7 כתוב באופן מובהק בסולם סול מז'ור. כל אחד מהאקורדים הנ"ל בעל תפקוד הרמוני בסולם זה - אפשר לומר שסול מז'ור הוא סולם האב. עקרונית, אפשר לאלתר על צלילים הלקוחים מתוך סולם סול מז'ור בבואנו לאלתר על מהלך אקורדים זה. עם זאת, על מנת להביא ליידי ביטוי את המשמעות ההרמונית של כ"א מהאקורדים הנ"ל, יש להתייחס למודוס שכל אחד מהם גוזר מסולם האב. לדוגמא: האקורד Am7 הוא נגזרת שנייה של סולם סול מז'ור ולכן יקבל מודוס דורי - לה דורי. אותם הצלילים של סול מז'ור המותחלים מהצליל לה. באופן כללי יש להדגיש, בשעת אלתור, את צלילי האקורד הרגעי בכל רגע נתון , על מנת להביא לידיי ביטוי את המשמעות ההרמונית של הרגע. מקווה שהצלחתי לעזור לך. בברכה - רז יצחקי החתום הנו מחבר הספר: "האלתור בג'אז - יסודות ותיאוריה"

למעלה