אני חייב עזרה דחוף לאמא

מצב
הנושא נעול.
אני חייב עזרה דחוף לאמא../images/Emo101.gif

אני חייב עזרה דחוף לאמא

אמא שלי עובדת בן 10 שנים ל12 שנה בחנות צעצועים והיא מקבלת שלוש אלף בחודש אחד השותפים עזב והיא נשארה אם מנהל אחד שלא מוכן להעלות לה את המשכורת היא בדיכאון טוטאלי כי היא לא יכולה גם לעזוב ובנוסף הוא לא הביא לה את כל התנאים המינמלים כגון חופשים ימי מחלה וכ"ו אני חייל ואני לא יכול לעשות כלום מישהוא אולי יכול לעזור בבקשה אני כבר לא יודע מה לעשות

איילאיל

New member
תשובה:

אני חייב עזרה דחוף לאמא

אמא שלי עובדת בן 10 שנים ל12 שנה בחנות צעצועים והיא מקבלת שלוש אלף בחודש אחד השותפים עזב והיא נשארה אם מנהל אחד שלא מוכן להעלות לה את המשכורת היא בדיכאון טוטאלי כי היא לא יכולה גם לעזוב ובנוסף הוא לא הביא לה את כל התנאים המינמלים כגון חופשים ימי מחלה וכ"ו אני חייל ואני לא יכול לעשות כלום מישהוא אולי יכול לעזור בבקשה אני כבר לא יודע מה לעשות
תשובה:
אם אימך עובדת בהיקף של משרה מלאה, היא ככל הנראה משתכרת מתחת לשכר המינמום וזה לא חוקי. מעבר לכך, ובנוסף, ככל שהיא לא מקבלת את תנאי המינימום המגיעים לה על פי חוק, היא יכולה לפנות שוב למעסיק ולציין בפניו עובדה זו, על מנת שיפעל לתיקון המעוות. ככל שהמעסיק לא עושה כן, אימך יכולה להתפטר ולתבוע מהמעסיק גם פיצויי פיטורים כמתפטר בדין מפוטר, מעבר לשאר הזכויות המגיעות לה. לפי מה שאתה מתאר המצב בעייתי בעיקר מבחינת היום שאחרי, שכן אימך לא יכולה להרשות לעצמה להתפטר ללא המשך רצוף במקום עבודה אחר. במקרה כמו של אימך, הייתי פונה ליעוץ מקצועי כמו בקו לעובד, שכר מצווה של לשכת עורכי הדין, שירות יעוץ לאזרח, הקליניקות המשפטיות בפקולטות למשפטים או לפרויקט הלב במשפט. בהצלחה. אייל

היא יכולה להתפטר

תשובה:
אם אימך עובדת בהיקף של משרה מלאה, היא ככל הנראה משתכרת מתחת לשכר המינמום וזה לא חוקי. מעבר לכך, ובנוסף, ככל שהיא לא מקבלת את תנאי המינימום המגיעים לה על פי חוק, היא יכולה לפנות שוב למעסיק ולציין בפניו עובדה זו, על מנת שיפעל לתיקון המעוות. ככל שהמעסיק לא עושה כן, אימך יכולה להתפטר ולתבוע מהמעסיק גם פיצויי פיטורים כמתפטר בדין מפוטר, מעבר לשאר הזכויות המגיעות לה. לפי מה שאתה מתאר המצב בעייתי בעיקר מבחינת היום שאחרי, שכן אימך לא יכולה להרשות לעצמה להתפטר ללא המשך רצוף במקום עבודה אחר. במקרה כמו של אימך, הייתי פונה ליעוץ מקצועי כמו בקו לעובד, שכר מצווה של לשכת עורכי הדין, שירות יעוץ לאזרח, הקליניקות המשפטיות בפקולטות למשפטים או לפרויקט הלב במשפט. בהצלחה. אייל
היא יכולה להתפטר
אם היא תיתפטר היא תקבל פיצוים? והייתי רוצה את הטלפון של קו לעובד שלח במסר את המיספר והייתי מעוניין לישמוע עוד דעות

היי מלאך - קצת עזרה

אני חייב עזרה דחוף לאמא

היי מלאך - קצת עזרה
אני לא נמצאת כל היום מול המחשב ולכן לא עניתי קודם (בכל זאת צריך גם לעבוד). אני כעיקרון גם לא עונה על שאלות במסר. לא ברור לי משאלתך מהם אותם תנאים מינימלים שאמך לא מקבלת. אם אמך אינה מקבלת שכר בזמן או שאינה מקבלת חופשה יתכן שהתפטרות שלה יכולה להחשב פיטורים והיא תוכל לקבל פיצויים. אם היא לא קיבלה דמי הבראה, הסיפור הוא קצת שונה מכיוון שפתוחה בפניה הדרך של לתבוע דמי הבראה בעודה מועסקת ובית הדין לעבודה לא בהכרח יצדיק את ההתפטרות לצורך קבלת הפיצויים. בגלל שאין בפני את כל החומר, ואני חושבת שאתם זקוקים ליעוץ קצתיותר מעמיק מדפי הפורום, אני מציעה לפנות לקו לעובד ואפשר גם לש.י.ל. - כמו שאיילאיל כתב בהחלט יכולים לעזור לכם שם. בש.י.ל יש גם עורכי דין שמתנדבים ומסייעים בכתיבת תביעות שעניינן דיני עבודה (מוסיפה לכם קישורים). תגיד לאמא להגיע לפגישות עם כל החומר שבידיה ובעיקר תלושי שכר (רצוי של כמה שיותר חודשים), על מנת שהבדיקה תהיה מעמיקה. לפני זה לא הייתי ממליצה לעשות צעד של התפטרות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה