אני חייב עזרה דחוף !! קשור לנופים

WuTang21

New member
אני חייב עזרה דחוף !! קשור לנופים

מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי איפה יש בארץ ישראל נופים סחיפתיים ואיפה יש נופים השקעתיים (צבירתיים) ומהם בכלל ???? אנשים בבקשה כל קישור מאמר כתבה הסבר הכלללללללל יעזור.. תודה

חשבתי על זה ...הסבר קצר.

מיים סוחפים . מיים זורמים מהגבוה לנמוך -סוחפים מהגבוה משקיעים בנמוך. לדוגמא בחרמון יש נוף סחיפתי . בנחלים יש נוף השקעתי -ביחוד בדלתאות. מקווה שעזרתי

WuTang21

New member
תודה אבל עוד משהו קטן..

למה בנחלים יש נוף השקעתי ??

WuTang21

New member
האם..

יש לך אי סי קיו או מסנג'ר או כל תוכנת מסרים אישיים אחרת שנוכל לשוחח על הנושא כי אני צריך להבין אותו.. ועוד פעם מלאאאאאאא תודה !!!

הסבר פשוט ולא מפוצץ אך יותר מורחב.

המיים הם כוח חזק מאוד . הם מתנהגים בהתאם לכוח המשיכה של כדור הארץ- משמע זורמים מהנקודה הגבוה ביותר לנקודה הנמוכה ביותר באזורם. בדרך הם לוקחים איתם את מה שיש בכוחם לקחת. מההר תלול יש להם הרבה כוח -והם לוקחים אבנים גדולות וסלעים -נוף סחיפתי , כשהשיפוע של ההר מתמתן (נהיה פחות תלול ) למיים אין כל כך הרבה כוח והם מתחילים להשאיר את החומר שלקח ואיתם בצידי הנחלים מהכבד לקל. מהסלעים ועד לגרגרים דקים.-זה נוף השקעתי מאפינים של נוף סחיפתי -מיעוט אדמה מאפינים של נוף השקעתי-אדמת סחף . ניסיתי להסביר פשוט וללא מושגים מפוצצים אם אתה רוצה מעט יותר מושגים ותוכן רק תשאל.

שי רגב

New member
ששת, סחטיין עליך!!

שאפו, כפרה!
שבוע טוב, שליו ושקט!

בתרונות...

לא צריך לחשוב רק על ההרים כדוגמא לנופי סחיפה, יש גם את נופי הבתרונות - הן בתרונות החוואר בערבה, והן בתרונות הלס של הנגב המערבי...

WuTang21

New member
פשוט תודההההההה..!!

הבנתי את העיקר מזה ממה שהסברתם לי..

למעלה