אני חייב עזרה עם תופעת הלוואי של החומוס....

אני חייב עזרה עם תופעת הלוואי של החומוס....

אני "מייצר" כל שבוע 3 מנות של סלט חומוס בייתי.אני "מת" על חומוס. הבעייה: אני משחרר גזים בכמויות בעיקר בלילה. הנושא כל כך מטריד עד שאני שוקל לצמצם אכילת חומוס רק לפעם בשבוע. [אני משתמש עם גרגרי חומוס קפואים- מבושלים ומוכנים]
 
חומוס

שלום תנסה להכינן חומוס מנבטוטי חומוס במקום מהגרגירים המירקם מעט שונה: יש כאלה שחושבים שזה החומוס הכי טוב שהם אכלו ויש כאלה שפחות אוהבים שווה ניסיון גזים - יש בכמות פחותה בהרבה רני
 

shookyg

New member
חומוס וגזים

חומוס טוב לא אמור לעשות גזים, וזה נכון לכל תבשילי הקטניות. הסוד הוא בהשריה לפני הבישול - מה שכנראה היצרן של גרגרי החומוס הקפואים בהם אתה משתמש לא עושה. נסה גרגרים של יצרן אחר, או עדיף - השרה את החומוס ובשל בעצמך. לא מאד מסובך. בגדול: בוררים את גרגרי החומוס היטב, מוציאים את הפגומים, שוטפים בצורה יסודית (!) ומשרים בכלי גדול עם הרבה מים ומעט סודה לשתייה למשך לילה. בבוקר מסננים, שוטפים ומשרים שוב למשך כמה שעות נוספות. כעיקרון, כמה שמחליפים יותר המים יותר טוב. אחרי ההשריה אפשר להמשיך לבשל כרגיל. אם בכל זאת אתה משתמש במוצר הקפוא, נסה להוסיף עלה דפנה או שניים לסיר. השתדל שיהיו טריים ככל האפשר, אחרת הם עלולים להוסיף מרירות קלה. אגב, לחימצה לא קוראים בשמה במקרה - הקליפה של הצמח היא אחד הדברים הכי חומציים בעולם הצומח. הסודה לשתייה סותרת את החומצה הזו ועוזרת לפירוק הקליפה ולשחרור של כמה מהחומרים שמגיעים עם הגרגיר היבש ואחראים לטעמי לוואי, ריחות וגאזים. בהצלחה, אבו שוקי מ"חומוס להמונים"
 
למעלה