אני חשבתי שסגרו את הפורום...

הלדין

New member
אני חשבתי שסגרו את הפורום...

אומנם יש לי סימפטיה מסוימת לסדרה אך יש לה מגרעות. 1. אם הגיבורים רוצים שהיירקים לא יחשפו את מיקומם, מדוע הם מסגירים אותו בתיאורי נוף מפורטים? 2. כמעט ואין הבדל בין האנדליטים ליירקים מבחינת צורת החשיבה שלהם והארגון החברתי שלהם. ההבדל הוא רק שעדיף שהאנדליטים ינצחו את היירקים על פני שהיירקים ינצחו את האנדליטים. באנדליטים, אנחנו כבר יכולים לטפל. 3. במשך כל משך קיומה של טכנולוגית ההשתנות, למה האנדליטים לא הצליחו להאריך את תקופת ההשתנות ליותר משעתיים? 4. זה מוזר שעד כה אף אחד מקהילית המודיעין של ארה"ב לא עלה על הפעילות הזו שמנהלים היירקים. בסופו של דבר, היירקים היו עושים טעות שלא ביודעין מחוסר ידיעת התרבות המקומית. 5. צבא ארה"ב משתמש בעוד טכנולוגיות מלבד רדאר כדי לאתר את אויביו כמו אינפרא-אדום ובטח עוד כמה שהן מסווגות. הם אומנם הסוו את הספינות שלהם אבל הם לא יכולים למנוע פליטות אנרגיה בתחום התת אדום.

star_female

New member
כמה תשובות

1) למה בכלל שהם יכתבו את הספרים אם הם לא רוצים שימצאו אותם? --; באמת, זאת סדרת ספרים, אני לא יודעת מה איתך אבל אני לא הייתי רוצה לקרוא משהו בלי תיאורי נוף. חוץ מזה, מה אומר לך שכל תיאורי הנוף נכונים? והשמות? וכל הפרטים ומה שעובר עליהם? 2) לא נראה לא שהאנדליטים ינסו להשתלט על כדור הארץ. אז לא, הם לא כמו היירקים. ואם כבר מדברים על זה, הם לא משעבדים גזעים אחרים (אני יודעת שהם חייבים לעשות את זה בשביל לשרוד, אבל יש דרכים יותר סימפטיות שמופיעות בספרים). 3) אנחנו לא יודעים איך הטכנולוגייה עובדת... ובכלל, אולי הם לא ראו צורך? אולי בכוכב הבית האנדליטי הזמן עובר יותר לאט? למרות שזאת אפשרות פחות סבירה... וחוץ מזה, אין להם טכנולוגיית השתנות כל כך הרבה זמן, אני לא יודעת כמה זמן בדיוק אבל לא הרבה לפני ה-Hork-Bajir Chronicles. 4) היירקים חכמים. הם השתלטו על הרבה גזעים בלי שיגלו אותם, גם גזעים שיש להם טכנולוגייה הרבה יותר מתקדמת מבני האדם. ובקשר לתרבות, הם יכולים להבין את התרבות ע"י זה שהם קוראים את המחשבות של האדם שהם משתלטים עליו וזה מונע טעויות.

מ.ש.ט

New member
בני האדם לא מגלים את היירקים בגלל..

שליירקים יש טכנולוגיה מתקדמת והם יכולים להעלים את הספינות חלל שלהם מפני הרדארים שלנו...

Nagini Potter

New member
בני האדם לא מגלים את היירקים בגלל

שאדם משתלט מתנהג כמעט בדיוק כמו בנאדם רגיל. זאת בדיוק הבעיה - כל מה שהאדם יכול לעשות, היירק יכול לעשות, כל מה שהאדם יודע, היירק יודע. ולבנאדם אין שום דרך להתנגד ליירק. ובקשר לשמות שלהם - האנימורפס בעצמם רמזו שהם לא באמת נותנים שמות אמיתיים, לא שלהם ולא של אנשים ומקומות אחרים. סביר גם שהתיאורים לא מדוייקים. לי זה לא יקרה Nagini Potter

הלדין

New member
שמעת על חמקנות?

הדברים האלה מסתובבים בשוק מאז שנות השבעים. ולא שאלתי על מכ"ם, שאלתי על אינפרה-אדום(ראיית חום)... ומעניין באיזה גובה חללית היירקים נמצאת- את כדור הארץ מקיף כדור חלול וגדול מאד של גרוטאות מתכת(לוויינים, דרשני). אם הם לא נמצאים בגובה שבו הם עשויים, פוטנציאלית, להתנגש בלוויין, אזי זה אומר שהם לא נמצאים בכלל במסלול מסביב לכדור הארץ.(וכמובן, ההסוואה בטח נועדה לעיניים אנדליטיות כי יש טווח לרדארים שלנו) הנה תרחיש אפשרי: משתלט נפגע בתאונת דרכים, מועלה על אמבולנס ומובא לבית-חולים, בין השאר, עושים לו סריקת מוח ומגלים משהו מוזר מאד בראש שלו.(צריכים לזכור שהמשתלט לא בהכרה) מה לדעתך ייעשו? לדעתי, הם ידווחו לנציג המקומי של הסי.אי.איי.(הם ממילא מקבלים אלפי קריאות כאלה. הם יצטרכו להוציא את היירק מהראש[היי, אנחנו מדברים על צוות ביה"ח, אם הם יכולים להוציא קליע, הם יכולים להוציא יירק] ולהראות אותו לאיש הסי.איי.אי.

Nagini Potter

New member
וכשאיש הסי.איי.איי יגיע הוא יגלה

שהיירק לא נמצא שם (כי אחד הרופאים שהוא בוודאי משתלט, דאג להעלים ראיות), איש הסי.איי.איי החביב מגיע למסקנה שהרופאים סתם מטורללים, הוא ימלמל "איך טומטומים כאלה עשו תואר ברפואה?" ויילך הביתה לאכול קורנפלקס עם חלב. או שאיש הסי.איי.איי בעצמו הוא משתלט. יש יירקים בכל מקום, שוטרים, רופאים, מורים... תמיד יהיה אחד מהם בסביבה לטפל בעניינים. ואם בטעות כמה אנשים גילו בדרך את כל עניין היירקים - נו פרובלמה. או שהורגים אותם, או שהופכים אותם למשתלטים - עוד אחד לאוסף!! וכמו שאפשר לקרוא בספר 16, דוקא כן יש אנשים ספורים שיודעים על עניין היירקים, אבל מה הם כבר יכולים לעשות? לי זה לא יקרה Nagini Potter

הלדין

New member
לא הבנת...

הפ.ב.א והס.י.א. מקבלים מדי שנה אלפי קריאות מהסוג הזה.(מישהו פרץ פעם למאגרי הנתונים של הבית הלבן כדי לגלות אם יש מידע סודי על רוזוול. אם דבר כזה ייתכן, תחשוב מה קורה ברמות הנמוכות יותר) הרופאים, שיודעים שזמנו של הסוכן יקר, יביאו אליו את ההוכחה, דהיינו את היירק. עליך לזכור כי האיש שנפגע בתאונה לא הובא לביה"ח בשליטת היירקים. (יש להם ביה"ח מיוחד שמטפל במשתלטים. הם גם משתמשים בו למטרות נוספות אך הוא גם נועד לטפל בבעיותיהם הבריאותיות של משתלטים) צוות ביה"ח, שמצוייד היטב, מסוגל להוציא, בלי ספק, יירק מהמוח. לאחר שהדבר נשלח למעבדות והוכח שמדובר בחוצן, הגלגלים מתחילים לנוע.(ראשית, אותם רופאים והמשתלט-לשעבר יוכנסו להסגר, כמובן) אחרי שהדבר יעבור בכמה ועדות של הסנאט והקונגרס, שהתדפיסים שלהם מצויים תחת הגנת חוק השלושים(חופש המידע? רק אחרי שלושים שנה, כמו בבריטניה), רק אז יתחילו לטפל בזה. דבר כזה יכול לקחת בין שנה לשנתיים.(וברגע שהם יתארגנו ובהנחה שהם עדיין מחזיקים במשתלט, וויסר שלוש יתחיל להבחין כי הופיע כוח נוסף ברקע ולא יהיה לו מושג מי)

Nagini Potter

New member
גם אתה לא הבנת...

בדיוק בשביל מקרים כאלה, היירקים דואגים שיהיו כמה רופאים בכירים בכל בית חולים שיהיו משתלטים - ואולי גם כל בית החולים, אם ממש בא להם. ואז המשתלטים-הרופאים-הבכירים יידעו על החייזר שנמצא, ויידאגו "להעלים" אותו לפני שהרופאים האחרים יספיקו לאבחן אותו ולספר עליו משהו למישהו. לי זה לא יקרה Nagini Potter

Hermione HP

New member
בני האדם לא מגלים את היירקים../images/Emo20.gif

בגלל שזה ספר, והסופרת בחרה שהם לא יגלו.... די פשוט, לא?

Hermione HP

New member
ארג. ../images/Emo4.gif ../images/Emo20.gif

*דופקת את הראש בקיר* אני לא יודעת מה גרם לי לשלוח את ההודעה הקודמת, או את זאת.

Axvenom

New member
את חדשה פה Hermione HP??

כי לא ראיתי אותך קודם , ניכנסת דרך ההודעה שלי מפורום טולקין ?? וברוכה הבאה

Nagini Potter

New member
לא, היא חברה שלי...

היא באה כי הכרחתי אותה
והיא היתה בטוחה שייסקלו אותה (ייסקלו, זה זה עם האבנים.. עושים את זה הרבה בפ.ה.פ) בגלל ההודעה שהיא כתבה... חיחי....
לי זה לא יקרה Nagini Potter

למעלה