אני חשה הרבה קושי בהתמודדות עם

good girl30

New member
אני חשה הרבה קושי בהתמודדות עם

פחד מלידה... לא יודעת היכן להתחיל , ב"לנסות להפסיק לפחד" ...לא הולך לי... אולי יש לכם רעיון חכם איך עולים על המקפצה ? רק אל תציעו לי לקפוץ כי את זה יכולתי ממזמן לעשות , אני צריכה בהדרגתיות להתגבר. הייתי בשיחות , ולא ממש עוזר מה יהיה תגידו לי?.. אגב - למי שלא הבין - אני עדיין לא בהריון , אני מונעת מעצמי מרוב פחד

אופירA

New member
מנהל
התבוננות

אנחנו צריכים להתייחס ללידה כאל תהליך לוואי לדבר האמיתי - הורות. מה שעולה לי בראש בקשר לשאלה שלך - זה להתבונן על ההורות. מהכיוון החיובי שלה, כמובן. כי עם הבעיות השליליות מתמודדים כמו שמתמודדים עם כל הדברים בחיים (מס הכנסה, נהג אוטובוס עצבני, התנכלות של שכן, משכנתא קטלנית, חידוש כל המסמכים אחרי שנגנב התיק... וכאלו). בד"כ, רוב ההורים קודם מתמקדים בחווייה של התינוק, ולא חושבים על הילד, הנער והבן הבוגר שיבואו בעקבות התינוק... זו גישה בריאה, לדעתי. תתבונני הרבה על תינוקות, ועל האושר של ההורים שלהם. על המשמעות שיש לתינוק התלוי בך ולמשמעות החיובית שיש לאחריות שלך לגביו, ולמיצוי הפוטנציאל שלך כאחראית על יצור אנושי. תתרכזי במחשבות על התינוק, הילד, ההורות והמשמעות. יש לי הרגשה, שהפחד מהלידה (שלאט לאט תתחיל לתפוס במחשבות שלך מקום של שלב זמני במשהו גבוה יותר) יתרחק עם הזמן. אפשר גם לנתח את הפחד, לראות על מה הוא נשען בדיוק, ולהתמקד במחשבה שלדבר המפחיד הזה שקורה בגוף שלך יש גם משמעות של חווייה המיוחדת לאשה בלבד, חווייה שעם כל הקושי שלה, מקנה אושר פנימי של הידיעה ש"עברתי את זה", יצא לי מהגוף ילד - משהו שלדעתי, עם כל הזוועה שהוא משדר - כדאי לחוות... אני היום 22 שנה אחרי, ואני זוכרת שעם כל הטראומה שיש לי עד היום מהחוויה (בגלל היחס המשפיל של המשפחה והצוות הרפואי), מאז ועד היום יש לי איזו תחושה מרוממת של "הדבר המדהים הזה קרה לי, בגוף שלי", ואיזו תשוקה לעבור את זה עם חווייה מתקנת של כבוד והכרת ערך עצמי.

ברוכה הבאה ../images/Emo141.gif

אני לא יודעת אם אפשר שלא לפחד. הפחד הוא דבר טבעי. השאלה היא עד כמה מקשיבים לו, ומה מונעים מעצמך בגלל פחד ממשהו לא ידוע. האם יש תחומים אחרים בהם פחדת לפני כן, ובכל זאת "קפצת" לבסוף?

good girl30

New member
הי../images/Emo140.gifתודה על התשובות שלכן

כנראה שאני מקשיבה הרבה ל"פחד" שלי, לכן אני חסומה
מעבר לכל זה - אני מפוצצת את הספריה שלי במחשב בתמונות של תינוקות מדהימים.....גם על המקרר תליתי אחד מדהים עם עיניים כחולות ואני נמצאת בקשרים עם נשים שעברו לידה ועוברות וכאלו שגם לפני ... באמת עושה הכל בשביל להתקדם , אבל אני מרגישה שאני לא אצליח לעבור את זה , למה ?..

למעלה