אני טוען שהעם הזה לא נולד בפתאום

התולעת 1

New member
אני טוען שהעם הזה לא נולד בפתאום

פתאום קם אדם בבקר ומחליט שהוא עם אני טוען שהעם הזה לא נולד בפתאום (מפץ גדול) אני טוען שהכל מכוון ואין מקריות תרצה או לא תרצה ה"חילוניות" לא מצליחה לתת מענה להרבה שאלות קשות ואלו רק חלק מהם שעלו במוחי הערב... * אם אנחנו נוצרנו ממקרה פתאומי (מפץ גדול) - מי היה כאן לפנינו? * אם היה פה עולם אחר לפנינו - מי ברא אותו * מה קרה לזנב בדרך? ואיך זה שקופים לא הופכים לבני אדם גם ב5000 בשנים האחרונות * האם באנו לעולם בשביל לחיות אם כן למה אנו מתים? אם באנו למות למה אנו חיים * איך זה שיש סיאנסים בעולם * למה לרוב האנשים שמתים מוות קליני יש את אותו סיפור על אור מושך ופגישת קרוביהם * האם זו מקריות שהבטחה של חזרה לארץ אחרי 2000 שנה בדיוק - אכן מתקיימת גם אחרי שואה כה קשה * איך זה שאף מדען לא הצליח להוכיח שהתורה נכתבה בידי אדם * הייתכן ש"אותו אדם" ידע פרטים כה מדוייקים לגבי סימני הבריאה כמו חיות ודגים? * איך זה שעד היום לא נראה פה חוצן ויש רק שמועות ודמיונות * איך זה ייתכן שהצבא החזק במזרח התיכון לא מוצא פתרון למחבלים מתאבדים * למה רק כשקורים ח"ו אסונות נזכרים פתאום במקובלים * מה כ"כ מושך בקבלה שאפילו סלבריטאים כופרים ואנשי ציבור מתעניינים בה * כיצד זה ייתכן ששנים של רדיפה ע"י עמים שונים דווקא הם אלו שנכחדו ונעלמו ואנו נשארנו * מהי הסבירות שאחרי 2000 שנות גלות ייפגשו יהודים בבתי כנסת בארץ כשכולם אוחזים באותו תנ"ך ובאותו סידור ובאותה ציצית ובאותם תפילין * במבט לתנ"ך אנו מגלים שבכל מקרה שהעם היהודי הקשה עורף לבוראו הוא נענש בכל מיני אסונות בעיקר מאויביו מסביב, האם גם היום אנו נענשים על זה שפנינו עורפינו לתורה ולבוראה * האם זו מקריות שגם עם מנהיגי הדגל החילוני כמו אלוני, צוקר, רפול,ברק ושריד נעלמים מהר מאוד מהמפה הפוליטית ברגע שהם מרימים ידם נגד התורה הקדושה (וזאת למרות יושרם הפוליטי) * איך זה שעד לפני עשרות שנים לא היה בכלל מושג כזה חילוני - והורי כולנו היו יהודיים * אם התורה צריכה רפורמה כמו לטענת חוגים יהודיים בארה"ב ובאירופה - וגם בארץ - איך זה שדווקא אצלהם אחוזי ההתבוללות כ"כ גדולים (90%)? * הייתכן שהתנאים והאמוראים ידעו שהעולם עגול ושהוא מסתובב מול השמש? וכן ידעו במדויק סימנים של משולש ברמודה או שביל החלב * האם זו מקריות שמצוות עשה שבתורה מקבילות לרמ"ח איברים שבגוף האדם + מצוות לא תעשה לשס"ה גידים * אם אלוקים החליט לשנות את בחירתו מהעם היהודי לעם אחר - למה לא ערך זאת בטקס מעמד הר סיני מס' 2 * האם זו מקריות שדווקא אחרי "40 שנה אקוץ בדור" 40 שנות קיום מדינת ישראל מתחילה איתיפאדה * איך זה שבבתי ספר "ציוניים" לא מקריאים גם את קטעי הדיעות האנטישמיים של הרצל אלא מציגים אותו כחוזה המדינה * האם זו מקריות שצבא אוייב שנשאר 3 קלומטר מלחצות את המדינה ובזה כנראה לכבוש אותה - לפתע נס על רגליו? * איך זה ש39 סקאדים שנופלים באוכלוסיה שמתגוררת בבנייני אבן ולא עץ הורגים רק בן אדם אחד? * האם יש קשר בין 39 מלקות העונש שבתורה ל39 סקאדים? * כיצד אפשר להסביר שמדינה כה קטנה (קטנה מהירושימה ונגאסאקי) שורדת (ללא השגחה מכוונת) מול כל כך הרבה אויבים עם מכנה משותף? וקצרה היריעה מלהרחיב, (וגם צריך לחזור ללחמניות) וכל המוסיף הרי זה משובח כי מה שכתבתי הוא מה שזכרתי בחטף...

lala897

New member
התנ"ך עונה על הכל- כאילו שניסית

לראות אם הוא עונה על הכל.

ספר בן 1170 עמודים

כאשר בכל עמוד בערך 300 מילים, שזה יותא בחישוב מהיר ספר בן 351000 מילים, לא יכול לענות על הכל. כמובן אם תחפשי משמעויות נסתרות יתכן והוא יכול לענות על הכל, אבל כך גם המשפט "שרה שרה שיר שמח".

lala897

New member
זה בדיוק מה שאתה לא מבין- שהתנ"ך

הוא לא רק ספר בן 1170 עמודים זה הרבה יותר עמוק ורחב מזה. ואין מה להתוכח על זה כמו המשפט שרה שרה שיר שמח (באמת...) מי שלא מבין את המהות של כל הענין לא יכול להבין את המשמעות של החיים.

משפט בומבסטי אמרת

"מי שלא מבין את המהות של כל הענין לא יכול להבין את המשמעות של החיים". אז תגידי לי בבקשה, מהי משמעות החיים?

פלסטיק

New member
משמעות החיים היא 42 ../images/Emo13.gif

מי שהבין - הבין, מי שלא - לא חשוב

lala897

New member
משפט בומבסטי אה?-אהבתי

משמעות החיים היא היהדות- שלפיה לאדם יש מטרה חשובה פה בעולם והוא לא סתם נמצא כאן בשביל... לא יודעת מה. לי ולך יש תכלית פה בעולם, חבל שרק יש אנשים שלא מבינים את זה. anyway תאמין לי שאני לא מנסה לשנות לך את החיים או לא משנה מה לא מענין אותי מה תעשה בחיים שלך אני רק מאחלת לך עם כל הלב (באמת) שתצליח בכל מה שאתה רוצה והעיקר תמצא סיפוק. וכן- מי שלא מבין את מהות הענין לא יכול להבין את משמעות החיים. אהבתי חחח עשית לי טוב על הלב תודה,מותק.

lala897

New member
המטרה של האדם-

תקרא מסילת ישרים בפרק ביאור חובתו של האדם בעולם. ובקיצור קיום המצוות כהכנה לעולם הנצח.

לא חידשת לי שום דבר

חשבתי בדיוק כך, ובלי עזרתו של התנ"ך. ותודה לך על האיחולים, אני מאחל לך את אותם הדברים
.

lala897

New member
יש תודה. ואמרתי לך לא באתי לחדש

לך דברים. ההבדל הוא שהתכלית שלך היא זמנית ושקרית ושלי נצחית ואמיתית. גם שלך נצחית ואמיתית אבל אני מתכונת ל"תכלית" שאותה אתה עושה או לא עושה.

את אומרת לי עכשיו

שאת קיימת מעבר לזמן, שעד לא מוגבלת בכוח המוות. שאת תמשיכי לחיות גם לאחר מותך, בעוד אני אעלם. אני מבין נכון? ולמה בדיוק התכלית שלי שקרית? אם תכליתו של האדם היא לעבוד ולשרת את ה', הרי שהוא עבד.

lala897

New member
לא אמרתי שאתה לא "קיים מעבר לזמן"

ההפך הדגשתי שאתה גם כן. וזה יותר נכון הנשמה שלי ושלך ושל כל היהודים שקיימות מעבר לזמן וכו'. נכון אני עבד ה' ואחרים עבדי הזמן. עבד ה' הוא החופשי ועבדי הזמן צריכים להשתעבד לזמן, לתאוות ולתשוקות שלהם בעוד עבד ה' כל עבודתו היא להשתחרר מהם (זה פחות או יותר)

אז רק ליהודים יש נשמה?

זה לא...אמ...גזענות קטנה? או שפשוט התנשאות? לדעתי כל בני האדם שווים, והם שווים בכך שיש להם הזדמנות שווה לחיות את החיים המוגבלים בזמן ולהפיק מהם את המיטב. אני חושב שאני לא קיים מעבר לזמן, וכך גם אף אחד אחר. ואיך בדיוק כל השאר עבדי הזמן? האם את אומרת שעצם העובדה שאנחנו העם הנבחר כביכול משחררת אותנו ממגבלות הזמן? להשתחרר מהתשוקות והתאוות? אנשים באמת מצליחים בזה?

lala897

New member
כן בדיוק- התנשאות.sorry אבל זו

המציאות. כמו שנשים יכולות ללדת וגברים לא- זולא גזענות או התנשאות. זה הטבע וזהו.

Vdrums

New member
זה ממש לא כמו בטבע

מכיוון שאלה החלטות של האדם. זו התנשאות מעל קבוצות אחרות ותרבויות אחרות. לי יש נשמה ולך אין, למה? כי אני יהודי. מה זה אם לא גזענות? ברגע שאמרת שאת נבדלת מאדם אחר בגלל מוצאך את גזענית. רוצה מילה אחרת? זו אגוצנטריות לשמה.

lala897

New member
זה בדיוק הענין- יפה!

זה ל א החלטות של האדם. לא יודעת מה זה אגוצנטריות

למעלה