אני טוען שהעם הזה לא נולד בפתאום

פלסטיק

New member
את ההודעה יש להפנות למסיונר/מחב"ת

אני מזכיר שהשרשור נפתח בנסיון (די עלוב לטעמי) להוכיח שיש ה' ע"י המסיונר/המחב"ת ולא ע"י חילוני שמנסה להוכיח שאין ה' המסיונר/ מחב"ת עושה בדיוק את מה שאמרת שאת לא עושה, תנסי להעתיק את מה שאת כתבת ורק תחליפי בין המילים "חילוני" ו"דתי", זה בדיוק הסגנון הפאטתי הזה של המסיונר לכן הוא מקבל תגובות שהן לעיתים חריפות. אי לכך במקום לפנות לחילוני תפני למסיונר/מחב"ת ותסבירי לו שהמטרה כאן דו שיח אבל והודעות מחבתיות לעוסות לעייפה במקום לקרב בין השונים דוקא מרחיקות.

פלסטיק....

לא יפה! אנחנו מכירים עוד מזמן!
תהיה אתה זה שמוותר, תנסה....
אגב... מה שלומך?

פלסטיק

New member
לתולעת ויתרתי כבר מזמן

הרי יכולתי לרוט את כל הנוצות מהודעתו, מעדיף לא לענות אני רק מבהיר לאחרים מי מנסה להציק למי, שלא ישכחו
שלומי 10, הלואי על כל אוהבי כך
. איך אצלך?

Nir of GondoliN

New member
אם ההודעה שלך כוונה אליי

אז אין לי שום כוונה להחזיר אף אחד בתשובה או בשאלה. אני הצגתי את דעתי ואתה לא חייב לקבלה. אני מבקש שלא תרד לפסים אישיים.

lala897

New member
בדרך הקלה? זו בהחלט לא הדרך הקלה

דרך אגב רק מי לראות לאן העולם החילוני הכללי הולך ומתדרדר שווה לקיים את התורה אבל זה באמת דרך אגב.

Nir of GondoliN

New member
אוהו כמה שהדרך הזו קלה

אני מדבר על אמונה לא על דת. מה יותר קל: לחקור באמת מה גרם למפץ הגדול או פשוט להגיד אלוהים עשה את זה?

lala897

New member
תאמין לי שלא פשוט אמרתי שה' עשה

את זה אלא חקרתי ובררתי והגעתי למסקנה הזאת. גם לדעתי מי שפשוט אומר שה' עשה את זה לא עושה נכון ודרך אגב גם התורה עצמה דורשת מהיהודים לחקור כתוב "ודע את ה' אלוקיך" צריך לדעת עם הוכחות שזו האמת.

Vdrums

New member
אבל אין הוכחות חד משמעיות

זה הרי מבוסס על אמונה בגירסה מסויימת. זה לא הוכחות רציונליות.

lala897

New member
אני לא יכולה להוכיח ככה בשניה

ובפורום זה פשוט לא לענין זה הוכחות מורכבות וגם לי וגם לך יהיה מלא מה להגיד. זו לא הוכחה של 1+1 לוגית פשוטה. זה יותר מורכב ובד"כ הוכחה שאפשר להוכיח בצ'יק אפשר גם להפריך בצ'יק. אני לא אהיה זאת שתוכיח לך כי אני לא מכירה אותך ולא אכיר אותך לעולם אבל אם זה באמת חשוב לך מאד אז תעשה מחקר ותלך לראות מה לדתיים יש להגיד. אם זה לא עד כדי כך חשוב לך אז תמשיך לחיות כמו שאתה חי. בהצלחה בכל מקרה.

כנסי לפורום "נטעים ומסורות חז"ל"

תריצי חיפוש מתקדם של תוכן על "מעמד הר סיני", תקראי את הויכוחים. לי ממש אין כוח להיכנס לזה, וזה לא המקום-אחרי שתקראי את הויכוחים, אם את מעוניינת נוכל לדון כאן.

למעלה