אני טסה מחר לארץ, ועכשיו שמתי לב

liat1271

New member
אני טסה מחר לארץ, ועכשיו שמתי לב

שהדרכון הישראלי שלי פג תוקף
הדרכון האמריקאי בתוקף. מה עושים, איזה בעיות יכולות להיות לי, אני טסה לפחות משבוע

Midriff

New member
את צריכה לקבוע עכשיו תור

במשרד הפנים לחידוש. אם אין תורים פנויים תפני אליהם דרך פייסבוק, הם ענו לנו ככה.
להכנס לא צריכה להיות בעיה, עשינו את זה עם הילדה בביקור האחרון. אבל יגידו לך בכניסה שאת חייבת להוציא חדש בשביל לצאת.
מאחר ולוקח להם יותר זמן להנפיק את הדרכון יתנו לך במשרד הפנים כשאת מחדשת את הדרכון, אישור חד פעמי ליציאה מהארץ עם דרכון זר. ביקשו מאיתנו את הטופס הזה בנתב"ג ויצאנו בלי שום בעיה.

Midriff

New member
עוד דבר

כשאת עושה צ'ק אין לטיסה תעשי את זה כמובן עם הדרכון האמריקאי שבתוקף ואל תזכירי את הדרכון הישראלי בשום צורה

liat1271

New member
איפה חידשת את הדרכון?

האם אפשר לקבל רק את האישור החד פעמי ולחדש את הדרכון בארה"ב?
&nbsp

Midriff

New member
יכול להיות

אבל במילא בשביל לקבל את האישור את צריכה להגיע למשרד הפנים ונראה לי שהם עכשיו לא נותנים להכנס בלי פגישה מראש, אז כבר תוציאי דרכון...
(את צריכה כתובת ישראלית למשלוח הדרכון)

צ פוני 57

New member
דרכון

ניתן במקרים דחופים להוציא דרכון בארץ בטרמינל 3 קומה ב מקבלים במקום.
העלויות בהתאם .

liat1271

New member
אם מסתכלים על הפירוט של המקרים הדחופים

זה מיועד למי שגר בארץ, השאלה האם זה גם יכול גם למקרה שלי

placid1

New member
אני הייתי בודקת מיד עם הנחיתה במשרד

שבנתבג כדי לראות מה האופציות שבפניך, ככה אולי יהיה לך קצת יותר שקט נפשי למשך השהות.

באופן אישי הייתי מנסה לנווט, אם אפשר, לכוון האופציה של בקבלת אישור זמני ליציאה עם הבטחה שלך שתחדשו את הדרכון בארהב, לא בגלל העלות כמו שבגלל שבארץ מוציאים עכשיו רק דרכונים ביומטריים לעומת דרכונים רגילים בקונסוליות.

נסיעה טובה!

liat1271

New member
אחי דיבר עם מכרה שלו שעובדת במשרד הפנים

היא אמרה לו שאפשר להוציא בשדה התעופה, כשבדקתי באתר אני רואה שזה רק למקרים חריגים

Midriff

New member
זאת הייתה הבעיה אצלנו

חמותי שמה שאלה עם סיפורנו העצוב בפייסבוק של משרד הפנים ופנתה אליה מישהי ממשרד הפנים בבני ברק וסידרה לנו תור בזמן הביקור. נראה לי ששווה לנסות. פחות מלחיץ מלקוות שהכל יעבוד כמו שצריך בנתב"ג

Boston Guy

New member
המצב משתנה אצל משרד הפנים כל 5 דקות, אז קשה להגיד לך

לפני כמה שנים זה קרה לי (לפני פריצת הדרכון הביומטרי) - בלי תור ובלי כלום נכנסתי למשרד הפנים בבוקר, והיה לי דרכון ל 10 שנים ביד אחרי 3 שעות.

בקיץ של שנה שעברה זה קרה לאישתי - ואז נודע לנו שנכון לאז צריך לחכות חדשיים לתור במשרד הפנים. אבל אפשר היה ללכת ללשכת הדרכונים בשדה התעופה ולהוציא דרכון זמני לשנה בעלות של כמה מאות שקלים. שרפנו שם חצי יום - כל עם ישראל ואישתו עמד שם בתור. המון ישראלים שחיכו לרגע האחרון לטפל בדרכון שלהם לפני החופשה גילו שאין תורים במשרד הפנים ורצו ללישכה בשדה.

חודש אחרי זה שר הפנים הודה שהפקק בדרכונים זו פשלה של המשרד שלו, והודיע שהנפקת דרכונים זמניים בשדה התעופה תהיה חינם אין כסף.

אחרי 3 שבועות הוא התחרט על הרעיון האווילי, והודיע שאין יותר דרכונים זמניים בשדה התעופה...

ממאז זה השתנה שוב...
לכן - נורא קשה להגיד מה המצב נכון להיום.
מכיוון שאת בין כה וכה טסה מחר - אחרי הנחיתה פשוט תלכי למשרד הפנים בשדה התעופה (קומת הביניים שמעל אולם מקבלי הפנים של הנוסעים הנכנסים) - ותבררי שם מה האפשרויות שלך.

metm98

New member
ובאותו נושא

אני יושב בבן גוריון וממתין לטיסה חזרה הביתה (בתקווה שהסופה לא לקחה אותו). איש הביטחון הנחמד הסב את תשומת ליבי שתוקף הדרכון הישראלי יפוג בעוד חדשיים. מה הנוהל לחידושו בבוסטון?
(אתר הקונסוליה בבוסטון לא מזכיר אפילו את אפשרות חידוש הדרכון. האם צריך לשלוח אותו לניו-יורק?)

eladts

New member
בקונסוליה בבוסטון מוציאים דרכונים

אפשר לשלוח אליהם בדואר אבל אם קובעים פגישה מקבלים את הדרכון החדש במקום, אז נראה לי עדיף.

Midriff

New member
שולחים טפסים בדואר

טופס פרטים, טופס לחיוב כרטיס אשראי (76$ + 10$ למשלוח), שתי תמונות והדרכון הישן. התוקף יהיה ל -5 שנים כי זה לא הביומטרי. מקבלים בדואר בחזרה

למעלה