אני טס בקרוב מאוד לדרום אמריקה וכמה שאלות...

אני טס בקרוב מאוד לדרום אמריקה וכמה שאלות...

אני נוחת בלימה, ועושה את פרו, בוליביה, ברזיל וארגנטינה כנראה...ארבעה חודשים בערך... אני לא אשאל כמה כסף אני אבזבז בתקופה הזאת ובמדינות האלו כי כל אחד יאמר משהו אחר וזה תלוי בסוג וסגנון הטיול.. מה שכן, איך אני משלם שם ? בטראוול צ'קס או באשראי ומוציא מזומנים מהכספומטים ? כרטיס אשראי של אמריקן אקספרס זה טוב למדינות האלו ? (אני רוצה לשמוע אנשים מניסיון שהשתמשו שם בכרטיס..) וטראוול צ'קס של אמריקן אקספרס גם טוב ? כמה זמן זה "בזבוז" בבנקים כדי למשוך כסף בעד זה ? אם אני מתכוון להוציא בטיול 20 אלף שקל, משמע כמעט 6000 דולר.. אז כמה לקחת בטראוול צ'קס ? תודה :]

d a v i d k a

New member
אתה יכול הכל ../images/Emo13.gif

עד 300$ אתה יכול למשוך מכל כספומט. ברובם ניתן למשוך בדולרים ולפרוט במשרדי חלפנות,לא חסר כאלה (במקומות מיושבים). למה למשוך בדולרים? כי תקבל שער חליפין עדיף במשרדי חלפנות מאשר דרך כספומט (+עמלות למיניהם). אני השתמשתי בכרטיס אשראי של מאסטרכארד בכל המדינות. פעם יחידה שנתקלתי בבעיה כלשהי, הייתה בפוארטו נטאלס- צ'ילה. שם לא מצאתי כספומט שמקבל מאסטרכארד. למזלי היה לי גם אחד של אמריקן אקספרס. טראוולים ניתן להחליף גם בכל משרדי חלפנות. היה לי 1000$ בטראוולים (טיול של שנה). לא השתמשתי בהם עד החודש האחרון. בחודש האחרון פשוט פרטתי את כולם במקום למשוך כסף, שגם ככה לא היה יותר
למה אתה מתכוון "בזבוז"? בכספומטים ובמשרדי חלפנות, תלוי בתור. בבנק, רק אם אתה צריך למשוך סכום גבוה, יכול לקחת שעתיים+ (קרה לי באקוואדור). תהנה.

תודה רבה על המידע :] ובנוסף.............

ובכל זאת אשמח לשמוע עוד אנשים שהיו ויודעים לגבי סידורי כספים בדרום אמריקה.. כרטיס אמריקן אקספרס יספיק לי לכל המדינות ? אני לא אתקע עם זה ? יש לי בטראוולים 1000 דולר.. זה מספיק ? חשבתי להשאיר 1000 דולר בטראוולים והשאר אני אוציא בכספומטים.. אני גם לוקח איתי מזומן 300-400 דולר.. זה בסדר בתור התחלה נכון ?

TukiLaLa

New member
תיקח

תיקח שני כרטיסי אשראי מי שמעלי רשם שהוא לא מצא כספומט בשביל למסטר קארד בפורטו נטלס,צ'ילה אני כן מצאתי.. תיקח מסטרקארד, כל מקום שהייתי משכתי איתו כסף דווקא אמריקן אקספקס היו מקומות שלא יכולתי לגהץ או למשוך כסף... וחשוב לקחת שני כרטיסי אשראי למיקרה שיקייסו לך את הארנק וכרטיס אחד יגנב....

DawnR

New member
שאלה

אם הוצאתי 2 כרטיסי אשראי ויזה בינלאומיים מדיסקונט - זה גם סבבה? יש כספומטים מסוימים שלא יתנו לי למשוך מהם כסף? בהמשך לשאלה של זה שמעליי - הייתם ממליצים לנסוע בלי טראוולים בכלל? להסתמך על אשראי? או שהעמלה גדולה מדי ועדיף טראוולים? ואחת אחרונה - לטיול של איזור ה-7-8 חודשים - כמה כסף מזומן לקחת עליי? ואיפה אני שמה אותו כשהוא לא עליי? תודה!

d a v i d k a

New member
טראוולים שווה לקחת

בכל מקרה. זה מין תעודת ביטוח שלך למקרה הכי גרוע. כי טראוולים אפשר לשחזר בכל סניף של אמריקן אקספרס. אני לקחתי איתי 1000$ בטראוולים ולא השתמשתי בהם עד החודש האחרון. מזומן: אני הייתי עם 1000$ במזומן, פזורים בשני תיקים וחגורת כסף.זה, דרך אגב, לא משנה לכמה זמן את טסה. לא יודע לגבי "ויזה", אני השתמשתי ב"מאסטרכארד" ו"אמריקן אקספרס" למקרה חירום. בהצלחה.

למעלה