אני טס למסע ב- 5/9 ויש לי כמה שאלות

אחוקי

New member
אני טס למסע ב- 5/9 ויש לי כמה שאלות

אז ככה, # קודם כל באילו שקעים משתמשים בפולין, באירופה...?!? בכדי שאני אדע מה לקנות. # כמה זה זלוטי אחד בשקלים של ישראל?!? # כמה כסף בדולרים כדאי לקחת איתי לשם?!? אני טס לשבוע. # ......?.....?.......?......?......?........?........?........?......?........?.......?........?.....

Old Cat

New member
שקעי חשמל כמו בגרמניה ובאיטליה

כאן תוכל לראות תמונת תקעים ושקעים לחשמל של מדינות רבות כולל פולין: http://users.pandora.be/worldstandards/electricity.htm#plugs בפולין תמצא היום במלונות בעיקר דגם F שזה התקן העדכני. במקומות ישנים יותר תמצא גם סוג E. בבתים פרטיים או במקומות ישנים תמצא סוג C . מכשירים עם תקע של שני פינים עגולים יכנסו ויתאימו לרוב השקעים, מכשירים עם תקע 3 פינים (כולל הארקה) תצטרך להשיג מתאם מתאים. מתח החשמל והתדר כמו בישראל, 220 וולט 50 הרץ. הזלוטי שווה היום 1.42 ש"ח. זה מחושב לפי ההפרש בשער היציג של השקל לדולר, לעומת השער היציג של הזלוטי לדולר. כאשר קונים דולרים משלמים יותר מהשער היציג, כאשר מוכרים אותם לחלפן כדי לקבל זלוטי מקבלים פחות מהשער היציג. החישוב צריך להיות בערך 1.55 ש"ח לזלוטי, אם רוצים לחשב כדאיות ברכישה או את המחיר הריאלי של מוצר בפולין. כמה לקחת איתך? רוב המשתתפים כאן אומרים שבערך 150 דולר זה די והותר. זה בהנחה שלא מתכוונים להשתולל בדיוטי בארץ וגם לא לצאת למסעות קניות בפולין.

dabnir15

New member
ענו לך על השאלות:]

מסע מוצלח, ותחזור לספר חוויות.

תשובות../images/Emo104.gif

1. בשקע רגיל לחלוטין (רק שאין שם הארקה- צריך להביא תקעים רק עם 2 פינים) 2. זלוטי 1 זה משו כמו 1.4 ש"ח 3. אני לקחתי איתי 190$ וזה היה יותר מדי, אני ממליץ על משו כמו 150$ (החזרתי איזה 120$) מסע מוצלח

Pukipsey007

New member
טוב, כנראה ענו לך.. ../images/Emo26.gif

אז נשאר לי רק לאחל מסע מוצלח והמון בהצלחה

למעלה