אני יודעת כי זו לא מטרת הפורום, אך בכל זאת

תמידכאן

New member
אני יודעת כי זו לא מטרת הפורום, אך בכל זאת

אנסה כאן -

איבדתי את פנקס החיסונים שלי ואני מתעתדת לעבוד במקום שללא חיסונים לא אוכל לעבוד בו.

איך אפשר לשחזר את הפנקס?
כל הגורמים מפנים אותי מאחד לשני..

תודה!!

תגובה ד"ר אודי קלינר משרד הבריאות

שלום רב
אנא פני ללשכת הבריאות המחוזית באזור מגורייך

תמידכאן

New member
פניתי אליהם, אך הם אומרים שאין סיכוי לשחזר את

הפנקס ועליי לעשות את כל החיסונים שוב!!

אולי כדאי לבקש בדיקת נוגדנים?

ככה תדעי (ותוכלי להוכיח) בדיוק למה את מחוסנת (בפועל) ומה שלא תשלימי.

תמידכאן

New member
תודה על הרעיון. זה פלאן בי. הבעיה היא שמדובר

בהמון חיסונים (טטנוס,דיפטריה, שעלת, MMR, פוליו, צהבת בי, שחפת ועוד), אני מתחילה לעבוד ממש בקרוב והרבה פעמים קורה שלמרות החיסון אין נוגדנים (זה מה שקרה לי עם האדמת..)

אז מקסימום אם אין נוגדנים תתחסני שוב

במידת הצורך. נראה לי אפילו עדיף... כי אם לא פיתחת נוגדנים או שהייתה דעיכה עם השנים, זה דווקא טוב לדעת מזה (כמובן, להתייעץ עם רופא מה צריך ואיך וכמה וכו').

ואולי זה לא יעזור לה?

אולי אצלה (כפי שמדווחחת) לא נוצרים נוגדנים כתוצאה מהחיסון? למה להעמיס את כל החומרים ה "ידידותיים" סתם כך?

ואולי זה כן? למה ישר לקפוץ לתסריט הזה?

רוב המחוסנים כן מפתחים נוגדנים, והרי אם לא יהיו לה נוגדנים לשום דבר יגלו את זה. בשביל זה יש רופא שיבדוק את תוצאות הבדיקות ויקבע מה צריך ומה לא. למה להעמיס עליה הפחדות של תסריט בסבירות נמוכה מאוד סתם כך?

בדיוק מה שהצעתי לה

לבצע בדיקה לנוכחות נוגדנים.
את הניסוי של התחסנות ובדיקה ליצירת נוגדנים היא כבר עשתה - היא מדווחת שחוסנה נגד אדמת ולא נמצאו נוגדנים. כמה חיסונים נגד אדמת תציע לה לעשות עד שתוותר?

עבורך, שאתה לא מייחס חשיבות לתופעות הלוואי מהחיסונים, זהו באמת פתרון קל - לכי להתחסן פעם נוספת...

זה גם בדיוק מה שאני הצעתי לה (אפילו לפניך)

אז לא ברור לי מה אתה רוצה. נראה לי שבכלל לא הבנת את דבריי.

האם את מחוסנת

שלום תמידכאן וברוכה הבאה לפורום.
השאלה שלך דווקא מאד מתאימה לפורום הזה, מקווים שתהי תמידכאן :)

מאחר ומשרד הבריאות לא שמר את נתוני ההתחסנות שלך, יכול להיות שירגיש כבעל תרומה מסויימת למצב שנוצר - שאי אפשר לדעת כנגד מה התחסנת (יכול להיות - אל תפתחי ציפיות גבוהו ת מדי
).
פתרון הקסם שלו לשלוח אותך להתחסן שוב כדי לשחזר פנקס חיסונים אבוד - מתסכל ומקומם. היי בטוחה שאת תופעות הלוואי האפשרויות מהחיסונים, אם יקרו לך, לא הוא יעזור לך להתמודד איתן או לקבל פיצוי.

מה שנכון לעשות במקרה שלך: בדיקת נוגדנים בדם כנגד 2-3 המחלות שאת והמעסיק שלך סבורים שקריטים ביותר - זה במילא המדד המדוייק והנכון על מנת לדעת אם מישהו נושא נוגדנים (בין אם כתוצאה מחיסון או מחלה בעבר שחיסנה אותו באופן טבעי). משרד הבריאות לא אוהב את זה כי הוא לא ערוך לבדיקות כאלו עבור כל אחד ואחת, אבל במקרה שלך הייתי חותר להגיע איתו ל "הבנות" בנושא - ושיבצעו לך את הבדיקות.

בהצלחה!

תמידכאן

New member
תודה רבה על ההודעה.

אני אעשה בדיקת נוגדנים, אך בעבר עשיתי בדיקות נוגדנים לטטנוס ואדמת ולמרות שחוסנתי נגדן, הגוף שלי לא ייצר נוגדנים במידה מספקת, כך שאני סקפטית לגבי העניין..

למעלה