אני יודעת שאני לא קשורה לכאן והכל..

NasTy GirL

New member
אני יודעת שאני לא קשורה לכאן והכל..

אבל אני עדיין רוצה להמליץ לכם על ספרים טובים שקראתי...: א. אילן גדל בברוקלין-ספר מצויין, אבל הסוף מעצבן. ב. באדולינה- קצת מתמשך, אבל הרעיון יפה. ג. פוליאנה- ספר מדהים, שכתוב בצורה יפה עם רעיון יפה. ד. אחיינו של קוסם- ילדותי קצת, אבל ממש ממש יפה. ה. ילדות למופת- ספר עתיק (נכתב במאה ה16 נראה לי) אבל ממש ממש מדהים. מקווה שתקראו ותהנו!
@
@
לירי
@
@

Bolo

New member
פוליאנה

הספר היחיד שקראתי מבין ההמלצות שלך - באמת ספר נהדר. גם את ההמשך אני מאוד אוהבת - פוליאנה וג´ימי - קראת? מומלץ מאוד לקרוא. ותודה על ההמלצות שלך, אחפש את הספרים האלה.

קראתי את אילן גדל בברוקלין לפני

הרבה שנים, ומחזקת את ההמלצה. את זוכרת אולי את שמות הסופרים? זה עשוי לעזור.

Bolo

New member
סופרים

את פוליאנה ואת ההמשך שלה כתבה אלינור ה. פורטר. ואת אילן גדל בברוקלין נדמה לי שבטי סמית, המליצו לי עליו לא מזמן אבל לא הספקקתי לקרוא אותו.

אכן, אכן...

אילן גדל בברוקלין (בטי סמית) הוא ספר טוב בהחלט. באדולינה (גבי ניצן) שאותו סיימתי לקרוא לא מזמן, אומנם קצת איכזב אותי, אך זה רק כי אחרי המון המלצות חמות ציפיתי קצת ליותר מדי, אבל הוא עדיין ספר טוב מאוד. פוליאנה (אלינור פורטר, אם אינני טועה) הוא ספר מצויין. לא קראתי את אחיינו של הקוסם (קלייב לואיס) אבל שמעתי המלצות עליו. בזמן אחרון אני מקבלת הרבה המלצות על ספרים ילדותיים, כפי שאמרת או ממש ספרות לילדים, כמו ילדות למופת (רוזנת דה´- סגיר), כמו הדרקון הלא נכון (יהונתן גפן), שאליו הגעתי במקרה, לאחר שמישהי התעניינה בספר הזה, ששכב לי בבית (אומנם כירושה מילדיו של בעלה של אימי, אבל עדיין זה נדיר, ספר בביתי, שלא פתחתי אותו), ולא הצטערתי על אף אחד מהם. ילדותי או לילדים- זה לא בהכרח תיאור שלילי, ואף נהפוך הוא. דוגמא מצויינת היא הוביט ושר הטבעות, שכבש את עולם המבוגרים לא פחות מהעולם הילדים, אם כי כאמור הז´אנר כאן קצת שונה... בכל מקרה, מכיוון שקראתי את הספרים שהמלצת עליהם, למעט אחד, אני מחזקת את ההמלצה. תקראו ותהנו.:)

zooti

New member
אחינו של הקוסם

ק.ס לואיס. הספר הראשון בסדרת נרניה. סדרה שמאוד אהבתי בילדותי. אחינו של הקוסם האריה, המכשפה וארון הספרים הסוס ונערו (עוד ספר ששכחתי את שמו) המסע בדורך השחר כס הכסף (הספר האחרון. גם השם הזה פרח מזכרוני)

אתנה33

New member
ילדות למופת

אכן ספר ישן אבל לא להיסחף הרוזנת דה סגיר כתבה את סיפרי הילדים שלה בסוף המאה התשע עשר תחילת המאה העשרים. ילדות למופת הוא חלק מסידרה שלמה על מעללי סופי וחבריה. אישית מספריה המועדף עלי הוא פרנוסה ראש גזר

למעלה