אני יודעת שההחלטה שלי אבל רוצה לשמו

אני יודעת שההחלטה שלי אבל רוצה לשמו

לשמוע את דעתכן שבוע 32 הריון בסיכון עקב היקף בטן קטן משבוע הריון בחודש אקו לב עובר תקין ייעוץ גנטי - הייתי אצל מנהל המחלקה בשניידר- אומרים שלפי דעתם הבעיה היא לא לא כרוזומלית ולכן לא מפנים למי שפיר השאלה האם לעשות מי שפיר. החסרון במי שפיר- יכול לזרז לידה בגלל השבוע המאוחר, ועלות גבוהה היות והבית חולים לא ממליץ חייבת לעשות פרטי. התייעצתי עם שני רופאים במחלקה להריון בסיכון- אולי יילדו בכל מקרה בשבוע 34 אם לא תמשיך לגדול ויגדלו אותה בחוץ. שניהם אומרים שהמי שפיר יכול לגלות דברים- אבל הסיכוי נמוך. מצד שני ידוע שמי שפיר מיא הבדיקה הכי מהימנה- אבל שוב לא חושבים שהבעיה היא גנטית כי השקיפות טובה, ועשינו את כל הבדיקות הגנטיות לפני ההריון. מי היתה עושה מה??? אני חייבת להחליט דחוף

טוש3

New member
השאלה היא מה את מתכוונת לעשות

אם אכן חס וחלילה כן תתגלה בעיה במי שפיר. והאם אפשר כבר לעשות משהו בשבוע מתקדם שכזה. כי אם בכל מקרה אין מה לעשות, או שאת לא מתכוונת לעשות משהו, אז לבדיקה אין טעם. שיהיה המון בהצלחה ושהקטנטונת תגדל יפה.

happy

New member
אצלנו היתה בעיה עם הבטן

מבערך שבוע 25 שבשבוע 32 כבר היה פער של שבועיים שלושה. ואז בשבוע 35 ליהי הפסיקה לגדול בכלל. הבעיה אצלי היתה אי ספיקת שילייה. אני עשיתי מי שפיר בשבוע 18 אז שללו את כל הבעיות הכרומוזו'. השאלה היא במה הם חושדים
מי שפיר היא בדיקה מהימנה אבל השאלה מה מחפשים. השאלה היא אם חו"ח יגלו משהו לא נכון האם תפסיקי את ההריון
את צריכה לחשב מה יקרה אם התוצאות של המי שפיר יהיו לא תקינות מה אז תעשי. קשה לי לענות במקומך זאת שאלה מאוד מאוד קשה בהצלחה

הסיפור שלי דומה מאד

פיגור בגדילה החל משבוע 25 . הראש היה בנורמה ביחס לשבוע והיקף הבטן קטן בשבועיים מהשבוע. אני עשיתי בדיקת מי שפיר כבר בשבוע 17 כך שבעיות כרומוזומלית נישללו. בשבוע 33 אושפזתי בהי ריסק עקב עליה פתאומית של לחץ הדם , כעבור שבועיים כשבמעקב גדילה ראו שהעוברית לא גדלה - יילדו אותי בזירוז. היא נולדה בשבוע 35 במשקל של 1380 גר'. היום טפו טפו היא כבר בת שנתיים וחודש- בריאה ומתפתחת יפה, לא סובלת מבעיות רפואיות פרט למשקלה הנמוך (היא לא ממש אכלנית). בבדיקות קרישיות שעשיתי לאחר ההריון התברר שאני הומוזיגוטית לאחד הפקטורים של הקרישה דבר שהביא כנראה לאי ספיקת שיליה ולפיגור בגדילה.

idsh

New member
תודה על המידע

גם אצלי מהסקירה השנייה התחילה האטה בהיקף בטן אבל אמרו שכל עוד היא מתפתחת אפילו אם בקצב איטי נמשיך להיות במעקב שבועי בהיי ריסק. אני לא עשיתי מי שפיר בשבוע 17 אז יש התלבטות עכשיו לגביי הנושא.והם בעצמם לא מצליחים להחליט אם כדאי או לא. נכון לשבוע 31 היא שקלה 1087- אחוזון 5 אמרו לי שיכול להיות שהיא קטנה כי אנחנו לא גדולים. אבל מאמינים שזה באמת בעייה שלייתית ולכן חושבים אולי ליילד בשבוע 34 ונתנו לי צלסטו שלשום. את הבעיה עם קרישיות הדם-אני מבינה שלא בדקו בהריון? האם אפשר היה לגלות בהריון? אני פשוט הייתי שמחה לדעת שהבעיה היא לא גנטית ושאין בעיה כרוזומלית ולא לעשות מיי שפיר עכשיו שיכול גם לגרום ללידה, כי בייעוץ גנטי גם אמרו שאין תסמונות או מחלות להיקף בטן קטן, ולפני ההריון עשינו את כל הבדיקות הגנטיות ולא התגלה שוב דבר וגם החלבון והשקיפות היו טובים. אני אודה לך על התשובות סופ"ש נעים

לא בדקו בהריון

הרופא הסתפק במתן קרטיה ברגע שהתגלה הפיגור. כן המליץ על שמירת הריון חלקית - לעבוד כמה שפחות שעות לבוא היתה ולשכב . הרעיון הוא שבשכיבה ומנוחה זרימת הדם לשילייה טובה יותר. בדיעבד ברור שהייתי צריכה להזריק קלקסן מתחילת ההריון. מה שיקרה בהריון הבא שלי לכשיגיע. אני נמצאתי הומטזיגוטית ל MTHFR והאמת שאין לי מושג אם יכלו לבצע את הבדיקה תוך כדי הריון. האם ביצעת אולטרסאונד שבודק זרימות דם לשיליה? בכל אופן במידה ומתגלה שהעובר מאט מאד את קצב הגדילה - עדיף ליילד .

happy

New member
לא ניתן לבדוק קרישיות בהריון

הבדיקות יוצאות לא אמינות. מחכים לפחות 6 ששבועות מסיום ההריון בשביל לבדוק בעיית קרישיות.

טחג

New member
לא מדויק

כלומר - עקרונית נכון. אם אין לך הסטוריה מיוחדת באמת לא יבדקו אותך בהריון כי ההריון עצמו גורם לשוני בתוצאות של הבדיקות. אבל - אצלי כן בדקו חלק מהבדיקות של הקרישיות בהריון עצמו כי רק אז נפל למישהו האסימון שלא עשו לי את כל הבדיקות 6 שבועות מסיום ההריון הקודם, וכיוון שהתוצאות היו עלולות להשפיע גם על ההריון הזה (ואכן השפיעו) החליטו לבדוק למרות ההריון.

nubi

New member
זאת בעיה

כי פקטורי הקרישה וחלבונים המעורבים במע' הקרישה עולים בהריון והתוצאות שמתקבלות אינן אמיתיות.

happy

New member
לא יילדו אותי מוקדם אבל זה מסובך

אני אנסה להסביר. אני רק אומר את השורה הסופית הבת שלי נולדה בריאה לחלוטין והיא ילדה בריאה ב 100%. החודש האחרון היה פשוט זוועה ובגלל זה בהריון הנוכחי אני עם אספירין מתחילת ההריון ומעקבים צמודים משבוע 26. בשבוע 35 הלחץ דם על לי טיפה. והערכת משקל היתה 2.5ק"ג. הבטן של ליהי כרגיל היתה קטנה בשבועיים שלושה אבל ליהי מאוד ארוכה אז הרגלים "סידרו" את המשקל. ואז היתי מעקב לחץ דם בבית שהיה תקין. לא עבר את ה 120\80. בשבוע 37 הגעתי לרופא לא.ס (מעקב גדילה) והוא ראה שהלחץ דם 145\70 שזה הלחיץ אותו ואז בא.ס הוא ראה שליהי לא גדלה בכלל מלפני שבועיים. אני רק אומר שאת מעקב הגדילה עשה לי כל הזמן אותו רופא (הרופא שלי). זה הדליק לו נורה אדומה שהתחילה לי רעלת הריון. אחרי הא.ס מדד לי שוב לחץ דם ועדין הלחץ דם היה גבוה. הרופא שלי התלבט אם לשלוח אותי מיד למיון יולדות לזירוז ולידה או לחכות יום. מאחר והצוואר היה סגור לחלוטין וארוך מאוד הוא החליט לשלוח אותי הביתה ושלמחת אני אעשה מוניטור בקופת חולים. למחרת בקופת חולים הלחץ דם שלי עוד עלה ל 145\80 והמוניטור היה תקין לא נמצא חלבון בשתן. אך הרופא שלי נלחץ ואישפז אותי בסיכון גבוה. עשו לי איסוף שתן וא.ס זרימה. הכל היה תקין ובשכיבה הלחץ דם ירד לגמרי. הוכנסתי לשמירה בשבוע 37
ובשבוע 39 זינק לי הלחץ דם אז שוב אישפזו אותי. אבל הפעם עד הלידה. לא ילדו אותי כי זאת היתה לידה ראשונה (לא נחשיב גרידה בשבוע 22 כלידה) ולא היה שום תנאי ללידה ופחדו שהזירוז לא יעזור ואז זה קיסרי. והרופא שלי ניסה להמנע מקיסרי ולכן היתי כל שבוע 39 מאושפזת בסיכון גבוה. ליהי לא גדלה בכלל כל חודש 9 בבטן. ההמוגלובין של עלה (סימן להתפרצות רעלת), עליתי חצי קילו מים ביום (רעלת.....) אבל לא היה שום חלבון בשתן. בסוף שבוע 39 ביום שליהי נולדה כבר התחילה בעיה בתנועתיות. הרופא שלי החליט שמספיק והוא עשה לי פעמיים סטריפינג (הפרדת קרומים) וממש כמה שעות אחרי הסטריפיג הראשון ליהי נולדה בלידה קלילה ומופלאה. אני רק אומר שביום שהחלה בעיה בתנועות של ליהי גם הצוואר היה כבר רך והתחיל להתקצר. זהו זה היה סוף ההריון של ליהי שלמזלי נגמר בצורה מתוקה ומופלאה.

טחג

New member
רק רוצה לספר לך

שאצלי בהריון הקודם, היתה בעיה עם החלבון עוברי ואז מהייעוץ גנטי בשניידר הפנו אותי לעשות מי שפיר והתוצאות יצאו תקינות. (אצלי זה היה "על חשבון הברון" לאור התוצאות של החלבון עוברי). ואז בסוף התברר שהבעיה היתה בכלל אחרת (קרישיות יתר שכנראה גרמה לבלגן בשליה). ככה שלדעתי אם הם לא ממליצים חבל לך לקחת את הסיכון. כלומר, נכון שמי שפיר היא בדיקה מהימנה אבל היא בודקת "רק" בעיות גנטיות של העובר ולא שום בעיה אחרת. יכול להיות שהמי שפיר יצאו תקינים לחלוטין במיוחד לאור מה שאת מספרת על שאר הבדיקות, ואז סתם לקחת סיכון מיותר וגם לא גילית מה הבעיה. שיהיה לך בהצלחה ושההריון יסתיים בבריאות ובטוב.

idsh

New member
זאת אני בשם אחר- רוצה בייב

היום באופן מפתיע התקשרו מהייעוץ הגנטי ואמרו שהם שקלו שוב ורוצים שאני אגיע לאחר האולטרה סאונד הבא אליהם לייעוץ נוסף בעקבות האולטרה סאונד ואם הוא יהיה לא טוב אולי ימליצו בכל אופן על מי שפיר ואני אעשה פיש שנותן תוצאות תוך 24 שעות. ולשאלתכם אני אולי אעשה הפסקת הריון

ו שתי

New member
אם זו אופציה,

והיות והיועץ הגנטי זימנו אותך שוב, הייתי הולכת על דיקור. מחזיקה לך אצבעות לסוף טוב, כמובן.

איך אפשר לייעץ דבר כזה?

הבחורה כבר בשבוע מתקדם, שוקלת לעשות את הבדיקה לאור חשש לבריאות העובר, וכבר הביעה נכונות לעשות הפסקת הריון אם חו"ח יימצא משהו בבדיקת מי השפיר. העובר בשלב זה בר-חיוּת ויש לו סיכויים טובים לצלוח פגייה בלי סיבוכים מיותרים, כך שאם תתפתח לידה מוקדמת בעקבות הדיקור, זה מצב שיש בהחלט מה לעשות איתו (לא שאני מאחלת למישהו פגוּת, חלילה!), מה גם שלפי המצב שהשואלת מתארת, יש סיכוי סביר שבמילא ההריון לא יגיע לסיום במועד בשל IUGR מתקדם, שהוא כשלעצמו עלול לסכן את העובר יותר מדיקור מי שפיר. אני מבינה מאיפה התשובה הזו באה, גם אני סרבתי בעקשנות לעשות מי שפיר במשך כל ההריון, אבל כשאחד העוברים הגיע למצב של הפסקת גדילה והיה ברור שכך או כך ההריון הזה חייב להסתיים בקרוב, הסכמתי לבדיקה, למרות שידעתי שהסיכוי לבעיה כרומוזומלית אפסי. אני פשוט לא רואה איך בסיטואציה כזו אפשר לקבל החלטה אחרת. מאחלת רק בריאות ותוצאה תקינה בבדיקה
עתליה

למעלה