אני יודעת שזה לא המקום פה אבל...

אני יודעת שזה לא המקום פה אבל...

יש לי שאלה: תארו לעצמכם מצב כזה: אתה במשביר, בסופר לא משנה, ושני אנשים יוצאים מדלת החנות: איש יהודי, ישראלי לובש מכנסים, חולצה, כובע מצחייה, והשני ערבי ךובד מכנסיים חולצה וכפייה, הזמזם של החנות מצפצף, מישהו גנב משהו. מי הייתם חושבים שזה היה? תענו בכנות.... יעל

linet1

New member
ומי את היית חושבת שעשה את המעשה?

אני בטוחה שלא היית רוצה שנסיק מסקנות מבלי שנשאל אותך נכון??? על אותו המשקל - לא הייתי קובעת דינו של אף אחד ללא בדיקה!!! דעות קדומות - נא להשתחרר מהם!!!

אהם....

אני הייתי חושבת כמעט ב98 אחוז שזה הערבי, למה? אני לא יודעת, אני הבנאדם הכי פחות גזען שאי מכירה(כנראה שגם בי יש קצת) אבל אני חושבת שרוב היהודים הישראלים היו חושבים ככה, עכשיו כולכם חושבים שאני גזענית ובלה בלה אבל כמעט כולכם כאלה, ומי שאומר שהוא היה בודק את העובדות ורק אז קובע משקר לעצמו. כי אולי לא הייתם אומרים את זה בקול אבל הייתם חושבים ככה לפחות לרגע קצר, ואם הייתי נותנת דוגמא אחרת של נגיד מישהו בחליפה ומישהו עם מעיל עור, קסדת אופנוע, קעקועים על כל הגוף, פירסינג ב6 מקומות שונים וכו`, לאף אחד לא הייתה בעיה להגיד מה הוא היה חושב. נקושה למחשבה, יעל

linet1

New member
יעל היקרה

אומנם כאן לא הפורום המתאים לניהול הדו שיח הנ``ל אבל, העלת נושא חשוב ואין אני חושבת שראוי להשאירו תלוי באוויר. לא כולנו היינו חושבים כמוך - ואני לא יפת נפש - ועדיין חושבת שיש לבדוק לפני שחורצים עמדה. בהחלט שחושבת שחומר המחשבה הוא עבורך. תארי לך כי משתתף חדש יכנס לפורום וידלג על כל הודעותייך או שיתייחס אליהן בזילזול רק מפאת גילך הצעיר??? האם גיל הוא קריטריון לשפיטה - למרות שרווחת הכלל גורסת כי מבוגרים יודעים דבר טוב יותר מילדים??? זוהי גם דעה קדומה. הדעות הקדומות הן אלו שמביאות אותנו לאטימות וחוסר הידברות בכל מסגרת חברתית ו/או פוליטית. חישבי על כך - נסי להשתחרר מזה אפילו אם הדברים הם רק בסתר ליבך. בהחלט שלא כולנו חושבים כמוך ומאמינים כי הנושא הוא עצוב מאוד...

גרא.

New member
צורת העמדת השאלה,לוקה בגזענות..

יעל,למה לא תשאלי שאלה דומה על שני הפרטנרים שלך,במקרה אחר,למשל אחרי שיצאו מהחנות,והתברר שהיתה טעות,ממש מולם,ילד נפל עם אופניו,דם זורם מברכו,והוא מיבב בבכי..מי יגש אליו משניהם?

אבל זאת לא הנקודה,

הנקודה שלי היא להבהיר לכם ולי ולכולנו שאנחנו גזעניים, וכשילד נופל מאופניים אין זה מעביר דבר רע שיש לעשות רק דבר טוב: לכן צריך לתת דוגמא של עבירה על החוק או מעשה רע. מקווה שהבנת משהו... נ.ב- אני אחזור שוב, אני גם הייתי חושבת שזה הערבי אבל לא בצדק ובטח שלא בקול רם. יעל

אולי לא במודע

אבך לפי דעתי כל אחד הוא גזען, פשוט ברמה אחרת. ואולי חלק מהאנשים רק כאלה בתת מודע ולא מודעים לזה, ככה אני חושבת בכל אופן. יעל

דניס11

New member
לא חשוב מה חושבים, חשוב מה עושים

אדם לא יכול לשלוט על מחשבותיו, אבל הוא יכול לשלוט על מעשיו. ןזה לא פשע, ולדעתי גם לא גזענות, לחשוב שאם אכן נגנב כאן משהו (המכשירים האלה לא תמיד צודקים, ולפעמים בקופה שכחו להוריד את מה שצריך) שיותר סביר שהערבי גנב, כי אולי המציאות לימדה אותנו שאחוז העברינים גבוה יותר אצל הערבים (ואני לא יודע אם זה אכן כך, רק לצורך הדוגמא) או אצל הצעירים עם כתובות קעקע ובגדי עור. ואם השומר יבקש בנימוס משני האנשים לעבור שוב כל אחד בנפרד דרך השער, אז לא משנה מה עבר לו בראש, הוא לא נקט בעמדה גזענית.

דניס11

New member
וברשותך, עוד דוגמא קטנה

המוכרת אולי למי שמראיינים במקומות עבודה. לכל מראיין יש העדפות אישיות משלו הקשורות לדת, גזע, מין, מראה חיצוני,נכות ומוגבלות, חילוניות או דתיות וכו... אנשים גם נוטים לכיוון מי שיותר דומה להם. מראיין טוב יודע להתעלם מהעדפות אלה ולהתרכז במה שרלוונטי למשרה. אז למשל מראיין לבן יש לו נטית לב להעדיף מועמד לבן על פני השחור, אבל מתעלם ובוחר במי שיותר מוכשר למשרה, לדעתי הוא לא גזען.

למעלה