אולי זה המקום להבהיר משהו
חפרתי קצת בפורום ושמתי לב שלמעט 2 אנשים לערך, איש מכם אינו עושה תואר מתקדם במדעי החיים/רפואה. התארים במקצוע הזה שונים בתכלית ממקצועות אחרים - זה בעצם הסטאז' שלנו, אולם איש אינו מחוייב לשלם לנו דבר בתמורה *לימי עבודה מלאים* שאנחנו *מחוייבים* לתת במעבדה. יתר על כן: עבודת מעבדה נדרשת על מנת לקדם את הניסויים שבונים את המחקר שלנו. אם ניסוי לא מצליח לא הולכים הביתה ב-16:00, אלא ממשיכים לחזור עליו. גם אם זה אומר לבוא בשישי בבוקר. תאים שצריך להאכיל (זה נשמע רע, אני יודעת) לא יחכו לימים הפנויים שלי - הם פשוט ימותו. עכברים שמשתתפים בניסוי (כן, גם זה נשמע רע) צריכים שיטפלו בהם בימים קבועים, שעות קבועות - כולל סופ"שים. אם צריך לקבוע תור למכשיר מסויים, אף אחד לא ערב לך שתקבלי את מבוקשך דווקא בשעות שמתאימות לך. גם לא ממש מקובל לפרוש אצלנו לימודים, משום שמדובר בחלוקת תקציבים מדוייקת ולו"ז מחקרי שתוכנן מראש. ברוב המקרים אנו מוגבלים לשנתיים, ומי שחורג עושה זאת על חשבונו. לא סתם הבאתי את הפירוט לעיל, פשוט מאכזב אותי בכל פעם מחדש לשמוע משפטים כמו "אין דבר כזה שאין זמן לעבוד". הרי זאת הסיבה שהמציאו את המונח 'מלגת קיום', משום שיש בתארים שלנו בעיה לשלב עבודה עם לימודים, ואנו נדרשים בתמורה להקדיש את מירב זמננו למחקר במעבדה. הבעיה היא שאי אפשר להתקיים מ-2000 שקלים בחודש. אנחנו הרי לא צעירים אחרי צבא, חלקנו חיים בזוג ויש גם כאלה שמקימים משפחה תוך כדי. אז החלטתי שמגיע לי לחיות קצת ובצער רב, לנטוש ולשנות כיוון. בדקתי את השעות האפקטיביות, והן לא מעטות. גם עניין ההשקעה בשיעורים (רוב הקורסים דורשים תרגילים + מצגות + מבחן) מתגלה כלא פשוט, ואם ארשם לתואר הזה כנראה שאאלץ למתוח אותו לעוד חצי שנה - שנה. עבודה ב-'טבע'? בד"כ רק לבעלי תארים מתקדמים, ולי עוד אין אחד כזה. גם המיקום שלי לא ממש מאפשר להגיע לחברות האלה (אני גרה בצפון, ואאלץ להגר למרכז הארץ המגעיל). אני אומרת לכם, לפעמים נדמה לי שכל השמיניות באוויר והויתורים שעשיתי יהיו לריק, ואולי כדאי שארד מרעיון 'לימודים אקדמאים מתקדמים'. טוב זהו, חדל תסכול. * רק למען הסר ספק, הייתי בין הבודדים שעבדו במהלך התואר הראשון והתובעני שלנו, כך שאין פה עניין של בכיינות או פינוק.