אני יודעת שנושא הארוחות שמור

נופר30

New member
אני יודעת שנושא הארוחות שמור

ליום חמישי אבל מאחר והזכרון שלי דפוק אני רושמת היום מה עשינו אתמול וזהו ( אתן יכולות לכעוס עלי עד מחר ) כי אחרת אני אשכח עשיתי שניצלים במרקם חדש ( יצא מדהים ) - את החזה עוף השרתי בסויה + לימון + קורנפולר ולערבב היטב ( לדעתי זה היה בערך חצי שעה שמתי את זה בתחילת ההכנות לארוחת ערב עד לזמן הטיגון ) טיגון : לטבול את החזה בקמח ואז בביצה ואז פפירורי לחם שמתובלים בעשבי טיבול קצח שומשום ותלינים יצא עסיסי ורך ביותר יחד עם זה אכלנו תפוחי אדמה בתנור , סלט ירקות וקישואים שבושלו ברוטב של הפפריקש משבוע שעבר ( הקפאתי אותו מייד באותו יום ) יצא משהו משהו קיבל טעם מיוחד מאוד וזהו
 

נופר30

New member
פשוט מאוד

קוביות תפוחי אדמה שמן זית מלח פלפל פפריקה הונגרית שמים בתבנית ומערבבים היטב הכל בחום בינוני גבוהה בתנור עד להשחמה
 

Hadar p

New member
WOW נשמע מעולה ../images/Emo45.gif ממש מצוין יש

לי שאלה מה זה הרוטב של הפפריקה?
 

kisses

New member
לי אף פעם לא יוצא תפוח אדמה בתנור

כמו שצריך אין לו טען ואין כלום למרות שאני שמה תבלינים לצערי זה עוד דבר שאני גרועה בו
 

kisses

New member
מה שאני עושה זה חותכת אותם לקוביות

מסדרת אותם על התבנית מפזרת מעל שמן פפריקה וזהו. ואין להם שום טעם.
 

אתי@

New member
תוסיפי מלח, אבקת מרק, אבקת שום,

שיני שום, טבעות בצל - מה שאתם אוהבים.
 

kisses

New member
שאלה האם צריך לתת להם חצי בישול

לפני שמכניסים לתנור ועוד האם על מה שציינת פה המרכיבים הנוספים האם זה מה שנותן את הטעם?
 

מיכלכהן

New member
יש לי מתכון מנצח שתמיד יוצא טעים

קוביות של תפו"א ובטטה מטבלים באבקת מרק בצל, אבקת שום ופפריקה, עם קצת שמן מערבבים וזה יוצא פשוט פיצוץ..
 

יעלי2

New member
מה אפשר לשים על בטטות ?

השגתי תנור (נשמע מצחיק אבל אני אשתמש בשל אמא שלי). חשבתי להכין אותן במיקרו ולהשחים בתנור. יש לי טימין. מה מומלץ שלא כולל שמנת או מוצרי חלב. אולי חמאה, מלח? שמן זית?
 

יעלי2

New member
זה מה שאעשה

אגב, אם אני אשים את הכל מסודר בתבנית חד פעמית (זה לשיעור היום), כמה זמן צריך לקחת בחשבון ובאיזה חום? אני מעדיפה קצת מיקרו ואז תנור אבל להתחיל להעביר תבניות כי החד פעמית מאלומיניום ולא מתאימה למיקרו וזה סתם בלגאן.
 

אתי@

New member
לדעתי

אם את לא מרככת קודם את הבטטות במיקרו אז בערך שעה ב-180 צ. יכול לקחת יותר, תלוי בכמות. אם את מרככת קודם אז אפשר בטמפרטורה יותר גבוהה ופחות זמן.
 

אתי@

New member
שכחתי לציין, שלא משנה באיזה תיבול

אני בוחרת, אני תמיד שמה קצת שמן זית וקצת מים. השמן לטעם. המים זה כדי שהבטטות יתרככו ולא ישרפו מבחוץ. ככה אנחנו אוהבים. כמובן שעד שהבטטות מוכנות המים מתאדים.
 

Hadar p

New member
תבשלי את הבטטות במיקרו חתוכות

בערך 7-10 דקות ואז תעבירי לתנור. אני חושבת שאת יכולה לתבל אותן מההתחלה
 
כדי לבשל את התפ"א

קודם וגם את הבטטות, כי לא תמיד הם מתרכחים באפיה. לכן פשוט לבשל 20 דקות ורק אז לאפות. זה יותר עקרוני לתפ"א כי הבטטות קצת יותר רטובות.
 

יעלי2

New member
אני חושבת שאני אזרוק פנימה גם

כמה שיני שום עצבניות בקליפה (רק לתנור).
 

Hadar p

New member
את יכולה להוסים שום כתוש וגם כמה

שיני שום שלמות! כשאני מכינה את זה אז אני עושה ערבוב של בטטות ותפו"א ובנוסף לשום, שמן זית, מלח, רוזמנרין אני מוסיפה גם אבקת מרק בצל.....
 
למעלה