אני יודעת ש..

missy00

New member
אני יודעת ש..

אני עומדת לשאול שאלות שכבר אלפים שאלו לפני אבל בגלל קוצר זמן שיש לי אני חייבת.. איך אני יכולה לדעת מהם בדיוק הקריטריונים להגירה? שמעתי משמועות שצריך נסיון בעבודה.. כמה זמן נסיון נדרש? האם יתכן שמי שרק סיים את לימודיו באקדמיה לא יוכל להגר?

missy00

New member
אממ

קראתי וממה שהבנתי (אולי אני טועה) צריך נסיון של שנה... סטאג' של שנה במשרה מלאה גם נחשב?

האם במסגרת הסטאג'

היית רשומה כסטאג'רית, ובדו"ח של ביטוח לאומי מופיע שם המעסיק? הוכחת ניסיון נעשית על סמך שני מרכיבים. הראשון הוא מכתב מהמעסיק (תקופת העבודה. השכר, התפקיד ותיאור המטלות), והרישום במסמך הביטוח הלאומי הקרוי שמות מעסיקיך ותשלומיהם.....תזמיני את המסמך ותופתעי לפעמים לגלות ניסיון שלא ידעת שיש לך......כולל שירות צבאי מזכה לפעמים..... בכל מקרה להגירה פדרלית צריך 67 נקודות וקשה להשיג את זה בלי 3-4 שנות ניסיון. להגירה פרוביניאלית, מספיקה דיפלומה על תיכונית וסה"כ 13 שנות לימוד, אבל צריך אחד מ 3 דברים: או לדבר צרפתית, או תמיכה של מעסיק, או ביקור בקהילה יהודית וקבלת המלצותיה. יש כאן למעלה שאלות נפוצות ומאמרים. קריאה נעימה.

missy00

New member
עדיין לא התחלתי

את הסטאג' (שאגב הוא לאחר סיום התואר ונועד להקנות רישיון, כמובן שאהיה רשומה כסטג'רית ואקבל תשלום מלא), אני סטודנטית, נשאר לי עוד שנה וחצי לימודים ועוד שנה סטאג'. אם הייתי יכולה הייתי רוצה להגר ישר אחרי הסטאג', לכן האם אני צריכה להגיש את הבקשה ישר לאחר שאני ממלאה אחר התנאים, או שבגלל שזה לוקח שנתיים אני יכולה להגיש עוד כמה חודשים וכשהתור שלי יגיע אני כבר אהיה עם נסיון? אני מעוניינת לקצר בזמן כמה שאפשר, כדי לקבל רשיון קנדי לתואר שלי אני אצטרך ללמוד שם עוד שנה.. :-\ וואו אני לחוצה
אני מרגישה מאוד אבודה, אני עדין ילדונת ואני מתכוונת להגר לבד...

shipy1234

New member
איך הגעת לרק עוד שנה?

לפי מה שהיה שהוזכר בפורום עו"ד היו צריכים ללמוד עוד כשנתיים + מבחנים וכדומה...

ruth1983

New member
את די בבעיה

אני בעצמי סטודנטית למשפטים ובחרתי שלא לעשות את הסטאג' כי את התואר ממילא מקבלים רק לא יהיה רישיון. בכל מיקרה בהליך הפדראלי בד"כ לא תצליחי ליצבור מספיק ניקוד, אנחנו הגשנו דרך מניטובה וגם שם הגיש בעלי כי לי אין מספיק ניסיון. אני מקווה שבדקת טוב כי עד כמה שידוע לי צריך ללמוד עוד שנתיים כדי לגשת למבחני לישכה בקנדה.

missy00

New member
כן.. זה עוד שנתיים

אם הסטאג' של שנה נחשב כנסיון של שנה אז אני בדרך
ואני יעשה אותו.. איך אני מבררת בוודאות אם כן או לא? משפטים זה מקצוע מאוווד בעייתי לעבור איתו ממקום למקום...
האם אני יכולה להגיש את הבקשה לפני שאני צוברת את הנסיון הנדרש??? או שאני חייבת אחרי?

למעלה