אני יודעת

AndreaCorr ©

New member
אני יודעת

שיש פה אנשים עם בעיות הרבה יותר גדולות משלי... אז אני ממש אשמח אם האנשים האלה ידלגו על ההודעה הזו, כי אני מרגישה זוועה כשאני מתבכיינת על דברים כאלה. אני לא מבינה איך הגעתי למצב שהמקום היחיד שיש לי לפנות אליו זה פורום תמיכה. איפה כל האנשים שהקיפו אותי? הם עדיין שם אבל כנראה שלא באמת. כל יום אני מגלה עוד משהו ועוד משהו שכתבו/אמרו עליי מאחורי הגב, או אפילו דברים שאומרים לי באופן ישיר, ואני כל כך נפגעת. אני נורא מעמידה פנים כאילו אני לא אבל אני כן, זה פוגע. אני לא מבינה איך אנשים שלא מכירים אותי בכלל יכולים לדבר עליי, אבל יותר מהכל אני לא מבינה איך אנשים שכל כך קרובים לי יכולים לדבר עליי. מקודם קראתי משהו שמישהי כתבה עליי, מישהי שמעולם לא הכירה אותי יותר מהיי וביי, והתחלתי לבכות. איך אפשר להיות כל כך אטום? זה שאת חושבת שאני לא אקרא את זה נותן לך את הזכות לכתוב עליי דברים מרושעים? אני כל כך מנסה לא להתבלט, לא לחפש תשומת לב, לא לעשות דברים פרובוקטיביים, לעזור למי שצריך - לא מתוך צביעות, לא מתוך התחנפות, מתוך כל כך הרבה אמפתיה ואף אחד לא מחזיר לי אמפתיה. היו לי שבועות ממש קשים בזמן האחרון. חברות שלי נעלמו ומשום מה קשרי ידידות שלי עם בנים תמיד מגיעות לזה שהם רוצים אותי, או רוצים משהו מיני ממני. אני רק רוצה מישהו אמיתי אחד, אני רוצה מישהו שיראה את האמת שלי, שיראה את מה שאני בפנים, שיושיט לי יד, שינסה להיות שם בשבילי בכנות. בוירטואל קיימים עשרות כאלה, אבל איפה הם כשאני צריכה באמת? בטח שלא לידי, מחזיקים לי את היד. ההורים שלי מתנכרים אליי. אחים שלי מגיעים לכאן לשעתיים פעם בשבוע. הפסיכולוג שלי זה אדם שמשלמים לו כ ס ף כדי שיקשיב לי. זו ההרגשה הכי מחורבנת שיכולה להיות, משלמים למישהו שיקשיב לי. יופי. אני מרגישה שכל מי שאי פעם אמר לי שהוא אוהב אותי, שיקר. ובלי שום קשר לכל זה, אני פשוט מותשת מלהתמודד. מלהתמודד עם הדימוי העצמי הכל כך נמוך שלי, עם זה שקשה לי לאכול כי אני מפחדת, עם זה שאני חותכת את עצמי כמו ילדה מטומטמת שבורחת באמצעות כאב, עם זה שיש לי סיוטים חוזרים ונשנים על התקפה מינית שעברתי בעבר, עם זה שהחיים שלי ריקים מתוכן, עם זה שאין לי אף אחד. כנראה שאני פשוט בנאדם דפוק. דווקא בגלל שקוראים פה המון אנשים שאני מכירה, חשוב לי להבהיר שזה לא רמז לאף אחד, לא תחינה ולא רצון לתשומת לב מצדכם. הייתי צריכה לפרוק. ואל תדברו איתי על זה באופן פרטי, בבקשה.

A N I g M A

New member
טוב, אז לא באופן פרטי, אז פה.

אני יודעת שאנחנו לא החברות הכי טובות או משו, אבל ממה שאני יודעת - את אחלה בן אדם, ובאמת מוזר לי שאנשים יגידו דברים רעים עלייך. אה ורגע! כל בעיה או תלונה או משו - היא חשובה, זה פשוט תלוי מי מסתכל עליה. ואם זאת בעיה מבחינתך - כנראה שזה משו חשוב. המ. בכיף הייתי באה לידך ומחזיקה לך את היד, אבל את רחוקה לי
אבל אמ. אני פה תמיד אם את רוצה לדבר, ואני לא חושבת שאני ארצה ממך משו מיני (למרות שאת מהממת ואת יודעת את זה
). אמ. אני לא אתחיל לשאול שאלות פרטיות מידי כי אני לא חושבת שזה המקום. אבל לוידעת, כל אחד מתמודד עם הבעיות והכאב שלו באופן אחר. זה לא טוב כל הקטע של לחתוך ואני יודעת שאת יודעת - אבל כרגע זאת הדרך שלך להתמודד. זהו, לוידעת מה עוד להגיד. אבל באמת שאני פה אם את צריכה משו, כל דבר.

אחת הבעיות

עם חשיבה כמו זו שבאה לידי ביטוי בכתיבה שלך היא שאת מחשיבה את הרגשות שלך כעובדות. הן לא. הן רק הרגשות שלך. להגיד משהו כמו "אני מרגישה שכל מי שאי פעם אמר לי שהוא אוהב אותי, שיקר"... באמת? איך את יודעת? היה מי שכתב לך שהוא לא שיקר לך... את מאמינה לו? ועוד:
כל יום אני מגלה עוד משהו ועוד משהו שכתבו/אמרו עליי מאחורי הגב, או אפילו דברים שאומרים לי באופן ישיר, ואני כל כך נפגעת... OK מזה אני מבינה שאי אפשר להגיד לך דברים? יש דרך שאת כן מרשה להגיד לך דברים? את יודעת להגדיר את הדרך הזו? אמרת פעם למישהו איך את מוכנה - סליחה! מ ב ק ש ת - שידברו איתך?
אני נורא מעמידה פנים כאילו אני לא אבל אני כן, זה פוגע. אם את מעמידה פנים שהכל בסדר, איך את רוצה שידעו שאת נפגעת?
אני לא מבינה איך אנשים שלא מכירים אותי בכלל יכולים לדבר עליי, אבל יותר מהכל אני לא מבינה איך אנשים שכל כך קרובים לי יכולים לדבר עליי. אנשים יכולים לדבר על מי שבא להם. גם את יכולה לדבר על מי שבא לך... הנה, עכשיו דיברת עליהם. הנה, אני עכשיו מדברת אליך (לא עליך) - לא מכירה אותך באופן ישיר, אבל מרשה לעצמי להגיד לך דבר או שניים. עדיף שאשתוק?
מקודם קראתי משהו שמישהי כתבה עליי, מישהי שמעולם לא הכירה אותי יותר מהיי וביי, והתחלתי לבכות. איך אפשר להיות כל כך אטום? זה שאת חושבת שאני לא אקרא את זה נותן לך את הזכות לכתוב עליי דברים מרושעים? תגידי - את מזוכיסטית או משו? את חייבת לחפש מה אמרו עליך ולאסוף כל שטות מרושעת שאיזו מישהי חירטטה? אין לך מה לעשות? שתחרטט מה שבא לה. למה את מבזבזת את זמנך על הבלים?
אני כל כך מנסה לא להתבלט, לא לחפש תשומת לב, לא לעשות דברים פרובוקטיביים, לעזור למי שצריך - לא מתוך צביעות, לא מתוך התחנפות, מתוך כל כך הרבה אמפתיה ואף אחד לא מחזיר לי אמפתיה. את יודעת מהי ההגדרה של אמפתיה? נדמה לי שהתכוונת לסימפתיה (אהדה) ולא לאמפתיה. מדבריך אפשר לנחש שאת תופסת את עצמך כאדם טוב שמגוייס עם טוב ליבו כלפי אחרים ומצפה שאחרים יהיו טובים לפחות כמוהו... שאם את עושה טובה למישהו, שלפחות יגמול לך בטובה גם הוא... נכון? מה ני'יגיד לך? ציפיות זה דבר טוב, אבל כדאי שתלמדי מהר מאוד להבדיל בין ציפיות ריאליות לציפיות לא ריאליות. לצפות שאנשים יבינו לבד שאת נפגעת (למרות שאת עושה הכל כדי שלא יראו עליך), לצפות שלא ידברו עליך דברים רעים אלא רק טובים (או שישתקו), לצפות שיבינו שאם את עוזרת הם צריכים גם לגלות לבד מתי צריך לעזור לך... כל אלה הן ציפיות לא ריאליות.

AndreaCorr ©

New member
ועכשיו אגיב

לא אמרתי "אני יודעת שכל מי שאי פעם אמר...", אמרתי "אני מרגישה". כך שלא, אני לא יודעת, אבל זו ההרגשה שאני מקבלת. אני חושבת שזו סתם קטנוניות. הרי את יודעת שכשאני אומרת "אומרים עליי דברים" אני לא מתכוונת לסתם דברים, אני מתכוונת לדברים לא-נעימים. אם אני צריכה ממש להסביר לאנשים שידברו אליי יפה, אז יש לאנשים בעיה. שידברו אליי לא בזלזול זה כבוד מינימלי בין אדם לאדם. לא, לא חיפשתי את מה שכתבו אליי, הגעתי לזה במקרה לחלוטין. אני ממש לא נהנית לקרוא שכותבים עליי דברים רעים, תאמיני לי. אני מפחדת לחשוב כמה עוד דברים הייתי מוצאת אם כן הייתי מחפשת. אני יודעת בדיוק מה ההגדרה של אמפתיה, ואף אליה התכוונתי. הרבה פעמים קורה שרגשות של אחרים מעוררים בי הזדהות ויש בי רצון לעזור להם. אני כן מסכימה איתך בעניין של להגיד ולהראות שאני נפגעת, כי אני לא נוטה לעשות את זה, וזו בעיה. פשוט לא ברור לי איך אנשים מתנהגים אליי כל כך לא יפה, וגם לא מצליחים להבין שהם התנהגו לא יפה. אני תמימה מאוד, מסתבר. אני ממש לא מצפה שלא יגידו עליי דברים רעים, אבל כשזה קורה שוב ושוב ושוב, מאנשים שאמורים להיות קרובים אליי, זה מאכזב ומתסכל. תודה על התגובה.

אז זהו

שבאמפתיה אין (ולא אמורה להיות) הזדהות. וסליחה שאני נוקדנית. באמפתיה מדובר 'רק' על היכולת לקלוט את מצבו הנפשי של זה שעומד מולך. לא להזדהות איתו, לא לחמול עליו... להבין אותו. אמפתיה יכולה לגייס זולת לעזור מתוך איזו הבנה של הצד השני והבנה למה הוא זקוק. ואני מבינה את הצורך הזה של להסתובב בעולם ולא להיות עסוק בלחנך אנשים איך לדבר... אבל חשוב שתדעי שלפעמים אין ברירה. אם לא תגידי, את תמיד מסתכנת בלהתאכזב מכל אותם אנשים שלא מבינים לבד... אם כן תגידי בסופו של דבר "יתנפו" מהרדיוס הקרוב אלו שלא מתאים להם מה שאת מבקשת - וטוב שכך! האמיני לי! יש עוד ייתרון גדול באמירות הללו. הן עוזרות לך להגדיר את עצמך, את גבולותיך ואת ה'קול' המזוהה כשלך. ככל שאת תהיי יותר ברורה - כך גם הציפיות שלך מהסביבה תהיינה יותר ברורות ובמשך הזמן פתאום תשימי לב שאת בכלל לא נתקלת באנשים זלזלנים חסרי חינוך... וזה לא שהם נעלמו מהעולם - הו, לא! הם עדיין שם רק יודעים (בגלל שאת ברורה) לא להתקרב אליך. אם אנשים ש'אמורים' להיות קרובים אליך מאכזבים אותך - הם כנראה לא אמורים להיות קרובים אליך... ואת, מצידך, אמורה להגיד איך צריך להתנהג אם רוצים להיות קרובים אליך. אלה שברור להם, ישארו - ואלו שלא, יתרחקו. עכשיו אם את רוצה, נסי להביא דוגמה למה את מתכוונת שמתנהגים "לא יפה". עד כה אני מדברת באופן כללי בלבד.

AndreaCorr ©

New member
אוקיי, אז טעות שלי. קיבלתי.

אני מעדיפה שלא לפרט כאן מקרים ספציפיים. אבל תודה על התגובה, גרמת לי לחשוב.

Shusho

New member
כל הזמן חשבתי שאנחנו דומות

אבל אלוהים אדירים, את אפילו חושבת קצת כמוני. אם אפנה אלייך במסנג'ר, תדברי איתי?

AndreaCorr ©

New member
אני אגלה לך סוד

גם אני תמיד חשבתי שאנחנו דומות. אבל בואי לא נפתח פה את הדיון הזה. אני אשמח, באמת.

Shusho

New member
כי באמת יש לנוכמה דברים משותפים,

פה ושם
. מקווה שמחר.:)

AndreaCorr ©

New member
אני אובדת עצות.

גיליתי שחדרו לי לפרטיות בצורה מאוד לא נעימה. למה אנשים מתנהגים ככה? אני לא יכולה לסמוך על אף אחד יותר.

לא "כל" האנשים מתנהגים כך

אלא זה הצפציפי שחדר. עליו זה ברור שאי אפשר לסמוך - אבל מפה להכליל על כל העולם ואח שלו, זה קצת קיצוני. על כל אחד שחודר יש מיליונים שלא.

Drorrrrrr

New member
ובכל זאת

זו לא התגובה שרוצים לקרוא כשכותבים הודעה כאן.

שמע

אחת המשימות שלי כאן בפורום תמיכה קשורה לחידוד התלונה. אם נישאר בהכללות לא נתקדם והפורום הזה יהיה כמו מיליון פורומים אחרים בהם מישהו בא, מקטר, מדביקים לו סמיילי לתגובה, אומרים לו "יהיה בסדר", "הזמן יעשה את שלו", "לכולם זה קורה" -- ועוד כהנה וכהנה קלישאות. כשאני מצביעה על הכללה, אני מזמינה את האדם שהכליל לעשות אחד משני דברים עיקריים: 1- לנסות לכתוב מחדש בלי הכללות ולחדד לעצמו דבר או שניים 2- לחשוב על זה ולפחות במוחו שלו להיות יותר ספציפי - גם אם אינו רוצה לשתף אותנו כשאומרים "מישהו חדר לי לפרטיות - כל האנשים חארות" זה לא פייר. לא ל"כל האנשים" ולא לזה שמתלונן, שעכשיו לא ממש אפשר לעזור לו כי אולי גם אנחנו בגדר חארות והוא לא ירצה אפילו לשמוע? מאוד חשוב לי שתדעו שככל שהתלונה יותר ממוקדת העזרה שמקבלים יותר טובה ומעשית. אישית מאוד הייתי רוצה שהפורום לא יהיה פורום קיטורים אלא פורום של תמיכה אמיתית. יש לכם את האפשרות להפוך אותו לכזה ולהיתרם באופן קצת יותר מקצועי. נצלו את האפשרות הזו במקום להיעלב או להפגע כי לא עניתי תשובה בהתאם לציפיות. בשביל תשובות בהתאם לציפיות יש המון פורומים אחרים.

למעלה