אני יודע שדנו בזה לא פעם

shm490

New member
אני יודע שדנו בזה לא פעם

אבל כל פעם שאני קורא רצח כזה עולה לי לחץ הדם ויש לי חשק רב ללכת ולהרוג את כל הרוצחים האלו . איך בני משפחה מתכננים בקור רוח אבא אמא ואחים ודודים להרוג בת משפחה זה לא יאומן .איך החברה המוסלמית יכולה או מוכנה לתרץ דבר כזה ? אני יודע שזאת תופעה שרבים מתנגדים לה אך היא לא מפסיקה , לכול הרוחות תעשו לזה סוף .

mike00

New member
אותי מעניין האם זאת פעולה שנעשית לפי

ההלכה המוסלמית,זאת אומרת על בסיס דתי,או שזה פשוט מנהג ערבי שמתבצע באזורים מסויימים.... האם גם אצל הנוצרים הערבים קיים המנהג הזה או שזה קורה רק אצל מוסלמים?

shm490

New member
אני לא מאמין שזאת הלכה דתית

זה כנראה מנהג או מסורת , אבל מה זה משנה זה ברברי וזה נורא . היה מקרה כזה בארץ לפני כמה שנים ששם כמה אחים הרגו את אחותם , אחד מהם היה רופא לא יאומן אדם שלמד רפואה משכיל וכנראה גם מוכשר ובכל זאת נותן יד לרצח ברברי של אחותו .

mike00

New member
ברברי כן,הזאלה מאיפה הגיע המנהג הזה?

אני יכול להבין את "ההגיון" מאחורי כריתת יד של גנב,אני לא מצליח להבין את ההגיון מאחורי רצח של בת משפחה על בסיס פגיעה בכבוד המשפחה... למה לא לנדות אותה או אפילו להלקות אותה?מי החליט שרצח הוא עונש צודק ולמה הוא החליט ככה? אולי יהיה פה גולש ערבי שיוכל לשפוך מעט אור על המנהג החשוך הזה...

shm490

New member
מתוך ויקיפדיה

רצח על רקע חילול כבוד המשפחה הוא אחד מסוגי הרצח שסיבתו היא מושג הכבוד בתרבות המקומית. המייחד רצח זה הוא שהרוצח הוא אחד מבני המשפחה שאינו בן הזוג של הנרצח. רצח על חילול כבוד המשפחה ייחודי לחברות ותרבויות בהן כבוד המשפחה נחשב ערך עליון העומד, בתנאים מסוימים, מעל לערך חיי האדם. בתרבויות אלה הפרט משועבד לאינטרס של הכלל ועליו להימנע מלגרום לבושה. מחקר בירדן הראה ש-80% מהנשים שנרצחו על רקע כבוד המשפחה היו בתולות. כלומר, הן לא חיללו את כבוד המשפחה במעשה. הן נרצחו מכיוון שהן נחשדו בסטייה, וחשד זה היה מספיק לפגוע בכבוד המשפחתי.[1] ברצח על רקע חילול כבוד המשפחה, המשפחה היא ש"מזמינה" את הרצח והרוצח הוא רק כלי. הרוצח לא פועל מתוך רגש אלא מתוך חובה תרבותית. במקרים רבים הרוצח גם לא מעוניין בחובה זו. עצם הרצח מחזיר את הכבוד למשפחה ואף מגדיל את כבודה, מאחר והמשפחה מראה שהיא לא מוכנה להשפלת כבודה, אפילו במחיר הקרבת אחד מחבריה. כפי שלא חשוב מי הרוצח, לא חשוב מי עומד לדין. בתימן ילדים יכולים לעמוד לדין במקום אב או דוד, שהרי האשמה היא משפחתית, בדיוק כמו הכבוד.[2] רצח על רקע כבוד המשפחה יכול להתרחש רק בחברה שתומכת בה. ללא תמיכת החברה, לרצח אין משמעות. זאת, בניגוד לרצח מתוך קנאה בחברה המערבית של ימינו שבו לרוצח, אף אם יש הבנה במקרים מסוימים, אין תמיכה חברתית. [3] בימינו משמש המושג בעיקר בהקשר של החברה המוסלמית או של חברות שהיו תחת כיבוש מוסלמי והושפעו ממנו. רוב הנרצחים בסוג רצח זה הן נשים. על פי נתוני האו"ם נרצחות מידי שנה במדינות שונות ברחבי העולם למעלה מ-5,000 נשים על רקע חילול כבוד במשפחה. פרט לנשים ידוע כי נרצחים גם תינוקות שעצם הולדתם מזכיר כי חולל כבוד המשפחה. בין אם אלו ילדים שנולדו לנשים לא נשואות או שנולדו כתוצאה ממערכת יחסים מחוץ לנישואים

respecta1

New member
זה לא נראה לי משהו דתי..

זו תרבות.. של "כבוד" כערך עליון

אני חושב שזה פחות עיניין דתי אלא שריד של

התבות השבטית שהיתה עוד קיימת לפני האיסלאם, כאשר הערבים היו אוסף של שבטים וחמולות, כמו הבדואים היום. אני ל חושב שזה עיניין מוסלמי למרות שאולי אני טועה...

מוחמד5

New member
צודק אקרא

זו המסורת ולא הדת. הנביא מוחמד היה נשוי לאישה פמינסטית ועצמאית . בעצמם המוסלמית הפמניסטית הראשונה. חבל שהמסורת הג'אהלית גברה על הדת .

המסורת הג'אהלית אדון עופר היא המסורת

שהייתה לפני האיסלאם מסורת של חבורת כופרים (לפי הגדרת האיסלאם) שהיו הורגים נשים אם הם מדברים עם גברים מחוץ למשפחה לפעמים היו קוברים אותם בחיים אחרי שנותנים להם קצת מכות האישה הייתה בדרגת עבד אצל הערבים ופשוט לא הצליחו להיפטר מהמסורת הזאת הבנת??

ו... איך אפשר לדעת מי הולך לפי המסורת הזו?

או בניסוח קצת אחר: נניח שאני מדבר עם ערבי מכפר X. איך אפשר לזהות האם הוא מכיר ומכבד את המסורת הג'האלית או בז לה ורואה בה כפירה? (חוץ מלשאול... שמנסיון זה עלול להיות די לא נעים, שלא לומרמעליב... פעם שאלתי מישהו מה אבא שלו היה עושה לאחותו אם היה שומע שהיא יוצאת עם יהודי, והוא חשב שאני רומז שהוא חי בבית עם רוצח בפוטנציה
)

ינשוף4

New member
ניסוח לא מוצלח? (או אולי מדויק?)

אם, כדבריך "רב המוסלמים עושים את זה", אז זה, כנראה, שייך לאיסלאם (גם אם לא שייך לו, במקור). ולא רק "אומרים". אבל במחשבה שניה- אולי, באמת, מדויק. מנהג קדום, ש"סופח" בחזרה יותר מאוחר. ועדיין קיימת השאלה מה החלק האמתי שנוהג לפיו (כשמביאים בחשבון שהתקשורת מבליטה הדברים הקיצוניים). ונזכרתי בזה- כי היתה פעם שהעליתי, בפורום אחר, שאלה דומה. בנושא כשרות לפסח. הצבעתי על התפתחות מנהג (טכסי-משני) לרמה של (בעיני) "עבודת אלילים", תוך זניחת העיקר (הכתוב) עד קבלת ההיפך ממנו. והתגובות שקבלתי? "רשעות", "שנאה עצמית", "עלבון למסורות מבית סבא"...

יש מתנגדים

הם פשוט פוחדים להיות הנרצחים אם מישהו יכל להרוג את אחותו כמה כבר יהיה לו קשה להרוג מישהו שמתנגד למה שהוא עושה זה צריך להתחיל בכל משפחה בתוך עצמה

למעלה