אני יודע שהתשובה תהיה כ"כ פשוטה

odedi80

New member
אני יודע שהתשובה תהיה כ"כ פשוטה

אבל אני יושב על זה כבר שעתיים ולא מצליח..... יש לי מודל של משהו, שמתי מתחתיו משטח ואני מסתכל על הבמה במבט מלמעלה אלכסוני כך שרואים את המודל, המשטח אבל אני לא מצליח להגיע למצב שבו המודל משתקף על המשטח. כאשר המשטח בצבע כהה, רואים את ההשתקפות (מאוד בהירה) אבל כאשר הוא לבן, ההשתקפות נעלמת. כיצד אני עושה שההשתקפות תהיה בצבע של המודל. אני עובד על מאיה 6. תודה לעונים.

מיכאל ג

New member
השתקפות\ מבחינה פיזיקלית,

היא אור. היא תמיד בהירה יותר מהמשטח עליו היא נמצאת, ולכןעל משטח לבן לא תראה השתקפות. כדי שיהיה רקע לבן להשתקפות שלך ושהיא תצא בצבע המדויק של המקור, מה שאתה צריך הוא להפוך את המשטח לשחור לגמרי, לתת לו מאה אחוז החזרה, ולבנות סביב המודל, בתור רקע, קופסה גדולה או חצי כדור או משהו כזה בצבע לבן שישתקפו גם הם במשטח. לחילופין אני בטוח שניתן לקבוע צבע/ תמונת רקע להשתקפות אבל היות שאני עובד במקס אני לא יכול להגיד לך איך בדיוק עושים את זה.

odedi80

New member
לא הבנתי בדיוק למה אני צריך

לבנות עוד קופסא שתשתקף גם כן במשטח, אם הקופסא תהיה מתחת למשטח לא יראו אותה ואם היא תהיה מעל המשטח, היא תסתיר את השתקפות האובייקט על המשטח. לא?

מיכאל ג

New member
קופסה *גדולה*

בערך פי מאה מהאובייקט, מסביב לאובייקט ולמשטח עליו הוא נמצא.

odedi80

New member
תודה על התשובות אבל עדיין

לא ענית לי על השאלה. לא ברור לי למה צריך קופסא, גדולה, שתקיף את האובייקט. אני רוצה שהאובייקט ישתקף על המשטח שמתחתיו. עכשיו, אם הקופסא הגדולה הזו תהיה מתחת למשטח לא יראו אותה, ואם הקופסא הגדולה תהיה בין האובייקט למשטח, האובייקט לא ישתקף על המשטח כי מה שישתקף זו הקופסא. מקווה שהסברתי את עצמי.

odedi80

New member
מכיוון שאתה הצדיק היחיד בסדום

אתה יכול אולי להסביר לי (בלי קשר אם זה מאיה, 3DMAX או צייר ווינדוס) את מיקום האובייקטים על הבמה ?

אממממ

לי נראה הגיונית שהם התכוונו שתעשה ריבוע ענקי כדיי שהוא ישתקף בריבוע המשתקף - המיקום של הריבוע הענקי צריך להיות מעל הבמה ומעל הדמות ומעל הכל, כדיי שהחומר שמשקף את הדברים יקלוט את הצבע של הריבוע וככה גם אם הוא שחור הוא כבר לא יהיה שחור אלא בצבע של הריבוע הענקי הלבן המשתקף - זה מה שאני הבנתי, בהצלחה

odedi80

New member
מכיוון שאתה הצדיק היחיד בסדום

אתה יכול אולי להסביר לי (בלי קשר אם זה מאיה, 3DMAX או צייר ווינדוס)את מיקום האובייקטים על הבמה ? תודה מראש.

למעלה