אני יודע שזאת שאלה נפוצה, אבל...

gs1234

New member
אני יודע שזאת שאלה נפוצה, אבל...

באתר שמוכר תוספי מזון, מצאתי את השאלה והתשובה הבאים: שאלה: האם אני צריך לקחת תוספים של ויטמינים ומינרלים, או שאפשר לקבל את כל הצרכים התזונתיים ממזון בלבד? תשובה: טעות שכיחה היא לחשוב שאם אוכלים תפריט מאוזן אז אין צורך בתוספים. זה היה נכון אולי לפני 10,000 שנים, כאשר אספקת המים הייתה טהורה, האוויר היה נקי, הקרקע הייתה דשנה ולא רעילה, כל המזון היה אורגני ולא מעובד. המזון שלנו כיום גדל על אדמה יבשה שהוצפה בדשן כימי. המזון דל בחומרים תזונתיים כתוצאה משימוש בשיטות ייצור המוני, כגון הבחלה, אחסון, ייבוש, בישול, קרור, הלבנה, פיסטור, וכן מספר רב של שיטות מודרניות לעיבוד מזון. התוצאה היא כי היא, ככל הנראה, שאי אפשר להשיג את כל צרכי הגוף שלך ממזון לבד. האגודה האמריקאית לרפואה מסכימה כעת שזה המצב (ראה JAMA מתאריך 19 ביוני 2002). חייבים לצרוך מדי יום תוספי מזון איכותיים שיכללו לפחות את החומרים הבאים: מגוון של ויטמינים, בעיקר מקבוצת B; מגוון של מינרלים; ותוספת של נוגדי החמצון הבאים: בטא-קרוטן, ויטמין C וויטמין E. התוסף שלנו (השמטתי את השם) מכיל את כל החומרים האלה, והם לא מופקים בצורה סינטטית אלא מפירות, ירקות ועלים ירוקים. --- ברור שהאתר לא אובייקטיבי, אבל... זה נכון???

TheFinalCut

New member
במלה אחת: בולשיט

להרבה מאוד מהמזונות שאנו אוכלים היום יש ערכים תזונתיים יותר טובים מאלו שנצרכו כשהחקלאות היתה פחות מפותחת. הסביבה המבוקרת שבה חיים צמחיים חקלאיים כיום הרבה עשירה יותר ומתאימה יותר לגדילה מרוב הסביבות הטבעיות. זה נכון שבנוסף לכל זה יש גם חומרי הדברה ודשנים, ושתהליכי עיבוד מסוימים מפחיתים את הערכים התזונתיים במקרים מסוימים (ובאחרים הם מעלים אותם!). אבל מזה להסיק שאי אפשר בלי תוספים... הדרך ארוכה, מפותלת ורעועה במיוחד. בגליון 287 (19 ביוני 2002) של JAMA יש שני מאמרים על ויטמינים. באף אחד מהם לא כתוב שעל כולם לצרוך ויטמינים או שאי אפשר לקבל אותם מהמזון, ואף מצויין שייתכנו מצבים של העמסת ויטמינים ורעילות. כן נאמר שבמצבים מסוימים, נטילת ויטמינים עשויה להפחית את הסיכון במחלות כרוניות מסוימות. כאמור, מכאן ועד למסקנת משווקי התוספים... הדרך עוברת רק דרך האינטרס המסחרי ולא דרך העובדות המדעיות.

למעלה