אני יודע שזה בנאלי, אבל...

גדי ב

New member
אני יודע שזה בנאלי, אבל...

...מאז שנהייתי צמחוני צריכת הסוכר שלי מרקיע שחקים, ובקצב הזה אני אשאר צמחוני בלי שיניים
מה פה קורה פה? חסר אנרגיה אז זה מה נהיה? חוץ מזה, שאלה: אני גם די נגעל מביצים (עם גבינות ויוגורטים וחלב אין לי בעיה, אבל אני קצת אלרגי אליהם), אבל שמעתי שיש משהו כזה ביצים לא מופרות או משהו, שאין בזה שום חטא מוסרי. מישהו יודע משהו? (בטח יכולתי לחפש, אבל אני באמצע אלגוריתם אז תיאלצו לסלוח לי ואשמח אם תעזרו לי)

דדי שי

New member
יש ביצים בלתי מופרות, אבל...

למעשה, כל הביצים הנמכרות בחנויות הן בלתי-מופרית, מכיוון שעל מנת שביצה תהיה מופרית, על התרנגולות לחיות בחרת זכרים, ובמשקים המודרנים אין זכרים מכיוון שבמדגרות זורקים את כל הזכרים לפח, שם הם מתים ברעב, מכיוון שהם לא מטילים. חוץ מזה את התרנגולות המטילות מחזיקות בכלובים כל-כך צרים שהן לא מסוגלות אפילו לפרוש את הכנפיים שלהן לצדדים, והן עומדות כל החיים שלהן על רצפת רשת ברזל משופעת, שמכאיבה לרגליים שלהן. יש גם ביצי חופש שבהם התרנגולות חיה בתנאים פחות נוראים- אבל עדיין רחוקים מלהיות טובים. אתה יכול לקרוא בעצמך בקישור, ואני בטוח שתגלה בעצמך שלמרות שזה פחות גרוע, זה גם לא כל-כך טוב. אני אומר- אם אתה נגעל מביצים ואלרגי למוצרי חלב- לך עם הסנטימנטים הללו. אתה יכול לספק את כל הצרכים התזונתיים שלך במזונות מהצומח וללכת לישון במצפון נקי.

../images/Emo13.gif

כל ביצה שאוכלים היא ביצה לא מופרית... ביצים מופרות אתה אולי מכיר בגילגול שלהן כגוויות של אפרוחים (פרגיות...). לגבי הסוכר. אני אומר את זה הרבה: צמחונות או טבעונות זה לא מה לא אוכלים, זה מה כן אוכלים. לרוב יש נטייה כשעוברים לצמחונות או טבעונות לוותר על מצרכים מסויימים ו"להחליף" אותם באחרים. במקום לבנות מחדש תזונה שלמה וצמחית. תתחיל לוותר על הממתקים וכדו´... תעבור לפירות אם אתה מרגיש חשק במשהו מתוק. ועזוב את בעיות השיניים, סכרת זאת בעיה הרבה יותר נוראית...

למעלה