אני יודע שזה לא הפורום המתאים

zohar/dto

New member
אני יודע שזה לא הפורום המתאים

אבל אולי יש כאן מי שהתנסה? הורים זקנים -אולי מישהו בפורומ ניצב בפני בעיה דומה? יש לי הורים זקנים בסביבות גיל 86, שכרגע מתפקדים באופן עצמאי פחות או יותר (עם קצת עזרה ממני), למרות מחלותיהם הקשות. מה עושים אם יגיע חלילה היום שלא יוכלו לתפקד כך ולא יוכלו להתרחץ, ללכת,לבשל? מהעושים אם לא יוכלו לנהל בעצמם את משק התרופות , לא יוכלו לאכול ללא עזרה? מאיפה מתחילים לטפל בבעיה? למי פונים ? מה עושים?

הנה משהו שיכול לעזור לך.

ותודה לך על השאלה, שאדע בזכותך גם אני לעתיד שיש ביטוח סיעוד, מקווה שלא נצטרך אבל טוב לדעת. ויש אתר נוסף של אשל-נט למען הזקן. בהצלחה רחל-נשמה נ.ב. סהר-תמיכה תוסיפו את זה לקישורים שלכם, זה יכול לעזור לאנשים בפורומים שלכם, שדואגים להורים מוגבלים, זקנים וכו´

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
רחל, ../images/Emo51.gif

כל מידע הוא חשוב, גם אם לא נזדקק לו באופן אישי.

agness_666

New member
הנה מה שאני יודעת

הוריך זכאים לתמיכה מביטוח לאומי - כלומר, בודקים את התפקוד שלהם ע"י רופא, ולפי היכולת שלהם מגיע להם מטפל שיבוא אליהם כל יום הביתה - מספר השעות נקבע לפי מצבם. המטפל הזה יסייע להם בנקיון הבית, בישול, יאכיל וילביש אותם אם צריך וגם יבלה אתם קצת בחוץ. זה לא הרבה, אבל מאוד עוזר. ולדעתי אתה צריך לפנות לביטוח לאומי באזור מגוריהם. מומלץ גם להתייעץ עם מי שמבין לפני (!!!) שאתה פונה לביטוח הלאומי, כי אם הביטוח הלאומי רק יריח שיש להם טיפה חסכונות או דירה או כסף, הכל יהיה על חשבונכם (וזה לא הוגן). הם דורשים הצהרה על מצב כל החשבונות והרכוש.

אני עברתי את התהליך

לקיצבת שירותים מיוחדים-פעמיים, בולשיט אחד גדול, ואני עם עקרונות הצדק שלי -גיליתי שאין צדק כי החוק דפוק- והוא פוגע בי (אמרו לי תכתבי לכנסת)-אני יש לי זמן בשבילהם? :))) אני אכתוב יותר מאוחר הסבר מפורט על הבדיקה "הסיעודית", עם דגש על מה שהם בודקים
, יענו חויות מהשטח. רחל-נשמה שכרגע עסוקה

למעלה