אני יודע שיש כאן פסנתרנים, ובכלל -
זה לא משנה ממש אם אתם פסנתרנים או לא, אתם בטח מכירים אותם. בכל אופן. מגיעים לכאן שני פסנתרנים (או אפילו שלושה, אבל אני מניח שעל השלישי אתם יודעים) שכל אחד מהם מגדירים כגאון. ראשית - מוסיקה לטינית - EDDIE PALMIERI - אני אישית לא מכיר אותו, אבל הניסוח המדוייק של העיתון הוא ש: "מבחינת חובבי הז'אנר, מדובר בידיעה (הגעתו של פאלמיירי) ששקולה לבואו של גורו מהרישי". אני חושב שזה אומר הרבה.
יהיו לו 3 הופעות - האחת בקמלוט בהרצליה. השניה האמפי ווהל בתל אביב, והשלישית במבצר שוני בבנימינה. לא רשומים תאריכים לצערי. לידיעה, פיחתו עיתון "7 לילות" של ידיעות אחרונות, בעמוד השני, מצד ימין, והתחילו לקרוא. שנית - מוסיקה קלאסית - אם כן, מגיעים לכאן שני ענקים, שעל האחד ידוע על בואו כבר מלפני שנה, אבל קמתי היום בבוקר וראיתי שהגאון השני, שכולם ייחלו לבואו לארץ, מגיע לסדרה של הופעות. הראשון הוא כמובן דניאל בארנבוים, שהולך להופיע בהיכל התרבות. התוכנית שתוצג בקונצרטים באופן קבוע תהיה: א) סטראווינסקי - סימפוניה ב-3 פרקים/פולצ'ינלה ב) צ'ייקובסקי - קונצרטו לפסנתר מס' 2, אופוס 44 ג) סטראווינסקי - פטרושקה תוכנית מדהימה, מדהימה, מדהימה. ובארנבוים הולך להופיע בתאריכים: ה-24, 27, 28, 30, 31 - בשעה 20:30 בהיכל התרבות. ה-25 בשעה 14:00 בהיכל התרבות. ה-26 בשעה 21:00 בהיכל התרבות. והפרס הגדול - בארנבוים ייתן רסיטל פסנתר סולו בהיכל התרבות ב1 באוגוסט, בשעה 14:00. התוכנית עדין לא ידועה מסתבר.
והדובדבן שבקצפת - גאון הגאונים של הפסנתר הקלאסי בשנים האחרונות בעיניי רבים - האחד והיחיד, איוו פוגורליץ'! על פוגורליץ' התפרסמה כתבה שלמה בעיתון "7 לילות" לרגל הגעתו הצפויה (שעבורי לא הייתה צפויה בכלל!) לארץ. הפעם האחרונה שניגן בארץ הייתה בשנת 83, עוד לפני שנולדתי, והרסיטל שניגן היה מהטובים שנשמעו פה. אמרו עליו אז ש: "פוגורליץ מנגן היום כמו שאחרים ינגנו במאה ה-21", וממשיכים. "פוגורליץ' של תחילת המאה ה-21 מנגן כמו שכולם ינגנו בעוד 50 שנה". ראיון מקסים עם אדם נפלא, ומוסיקאי שלא ייאמן. הוא ציין כי החומר שהוא ינגן הוא חומר חדש שעבד עליו, ולא מיחזור של חומר קודם. התוכנית מוגדרת כמקורית ומדהימה. התוכנית היא: החלק הראשון שייך לבטהובן, וינוגן בו את הסונטה "תרזה" (אופוס 78), והסונטה האחרונה (אופוס 111) - המוגדרת כפסגת הפסנתר של בטהובן. בחלק השני שתי פואמות של סקריאבין ו'המומנטים המוסיקליים' של רחמנינוב. הוא אומר: "שאף אחד לא יספר לי על חרדות", בהקשר לפיגועים בארץ, ולחשש שהוא יבטל את הגעתו, כך שאפשר להיות רגועים. יהיו שלושה רסיטלים, להלן: 8 ביולי בהיכל התרבות. 10 ביולי בתיאטרון ירושלים. 13 ביולי באודיטוריום חיפה. לא ידוע לי מחיר ולא ידועה לי השעה, אבל אותי זה גם לא מעניין.
אני מתכוון ללכת לשלושת ההופעות האלו, ובמיוחד לפוגורליץ'. אני אברר לגבי כרטיסים ברגע שאני אוכל. גם מי שלא מכיר את פוגורליץ', שלא יפספס את ההזדמנות לראות אותו - כי אחרי שיבינו מי הוא, יצטרכו לחכות עוד 20 שנה עד שהוא יגיע. הזדמנות פז לראות את אחד הפסנתרנים האגדיים ביותר של ימינו, למרות שהוא ממש צעיר (45) - והוא יחזור לפה אני מניח. נתראה. שי
זה לא משנה ממש אם אתם פסנתרנים או לא, אתם בטח מכירים אותם. בכל אופן. מגיעים לכאן שני פסנתרנים (או אפילו שלושה, אבל אני מניח שעל השלישי אתם יודעים) שכל אחד מהם מגדירים כגאון. ראשית - מוסיקה לטינית - EDDIE PALMIERI - אני אישית לא מכיר אותו, אבל הניסוח המדוייק של העיתון הוא ש: "מבחינת חובבי הז'אנר, מדובר בידיעה (הגעתו של פאלמיירי) ששקולה לבואו של גורו מהרישי". אני חושב שזה אומר הרבה.