אני יודע שיש נושאים שנויים במחלוקת עזה שכל פעם חוזרים אליהם

קלייטון.ש

Well-known member
וגם אני יודע שיש כאלה שבשביל לחזק את עמדתם עושים סקר שיוצא שתומך בדעתם ומציגים את הסקר כאילו הוא עובדה.
אני גם יודע שזה לא יעזור פה להשיג הסכמה.
בכל זאת אגיד שהלכתי ועשיתי סקר בעצמי, בין הגברים במשפחה שלנו, והגענו להסכמה פה אחד.
זה יום האם ולא יום "המשפחה"!
ואת זה אומרים הגברים אצלנו במשפחה שכאילו הם אלה שמפסידים.
לא ולא.
אנחנו הגברים לא צריכים יום בטח לא על חשבון נשינו ובנותינו שהן כולן אימהות.
אנחנו הסכמנו ולכן זו עובדה.

סופהו 1

Well-known member
וגם אני יודע שיש כאלה שבשביל לחזק את עמדתם עושים סקר שיוצא שתומך בדעתם ומציגים את הסקר כאילו הוא עובדה.
בכל זאת אגיד שהלכתי ועשיתי סקר בעצמי, בין הגברים במשפחה שלנו, והגענו להסכמה פה אחד.
לא ולא.
אני בשוק.
הגעתי אל המחשב והתכוונתי לכתוב- יום משפחה שמייח.
ואז חשבתי לעצמי, מה יום המשפחה, מה??
היום ל' בשבט, יום האם. כך למדנו (הנריטה סאלד וכו), כך חגגנו ופתאום לקחו לנו את יום האם, ככה בשקט, בכלל בלי לשאול אותנו והפכו אותו ליום המשפחה?

גם אני מסכימה עמכם ולכן זו עובדה עובדתית.
יום האם שמח.

דקל נור*

Well-known member
אני בשוק.
הגעתי אל המחשב והתכוונתי לכתוב- יום משפחה שמייח.
ואז חשבתי לעצמי, מה יום המשפחה, מה??
היום ל' בשבט, יום האם. כך למדנו (הנריטה סאלד וכו), כך חגגנו ופתאום לקחו לנו את יום האם, ככה בשקט, בכלל בלי לשאול אותנו והפכו אותו ליום המשפחה?

גם אני מסכימה עמכם ולכן זו עובדה עובדתית.
יום האם שמח.
להנרייטה סאלד עצמה לא היו ילדים. כונתה "אם הילדים" כי היתה פעילה לרווחת ילדים עולים. יפה הרעיון לשייך את יום האם ליום פטירתה.

סופהו 1

Well-known member
להנרייטה סאלד עצמה לא היו ילדים. כונתה "אם הילדים" כי היתה פעילה לרווחת ילדים עולים. יפה הרעיון לשייך את יום האם ליום פטירתה.
במשך תקופה ארוכה היא כונתה אם עליית הנוער, למרות שמי בעצם הקימה את האירגון היתה רֵחׇה רפאייר. ואותה, איש לא זוכר .

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא ולא.
אני נאלץ להסכים איתך.

אם מישהו חושב שצריך גם יום משפחה (לא שאני מבין בשביל מה) אז יש עוד כמה ימים פנויים בשנה ושיבחר לו אחד מהם.

אבח"י

Well-known member
לא ולא.
מעולם לא חגגתי עם ילדיי את יום המשפחה, תמיד זה היה יום האם, ובילדותי, האומללה קיבלה מתנות מזוויעות שנוצרו בשיעורי מלאכה בביה"ס, מארבעה בנים, ונאלצה להגיד תודה ולחייך.
האדון, התורכי הזקן עבד, ובלאו הכי הוא בישל את האוכל, אז רק את התוספת חסכנו ממנה - אורז לבן, שלמדונו די מהר להכין.
מכיוון שהיא ניהלה את הבית כמו רס"ר, ולכל אחד היו מטלות תחזוקה יומיות - בעיקרון לא ממש היה לה מה לעשות, למעט כביסה או "ספונג'ה" - אבל, יום האם בא בתקופות בהן נשים היו "כלואות" בביתן כעקרות בית, ללא הכרה, אגב עד היום, בהיותן עובדות קשה מאוד. לכן היום הזה.
במאה ה- 21 - עקרות בית? רק לאלו שזכו בבעל שמרוויח המון כסף, ולכן הן לא צריכות לצאת לעבוד.
אז מה ענין יום האם?
לכן "יום המשפחה" - בגבעתיים: שלט עם תמונות מתחלפות - בטח משפחה של זוג גברים, בטח משפחה של זוג נשים, בטח משפחה עם כיפה ושביס ומשפחה חילונית, לא אין בגבעתיים אוכלוסיה ממוצא אתיופי.

צליליתה1

Well-known member
לפני כרבע שעה ראיתי, בערוץ 11, את יום האם בקיבוץ יפעת, לפני 53 שנה.
היו קטעים
ההוא שמעשן מעל האוכל שהוא מכין
ההוא שפורס (מלא) לחם בסכין
וגם בחור חמוד שמחתל תינוק, (מקווה שהיה רק #1 ) ועוד אחד שמסיע כמה פעוטות בעגלת לול
(איך רציתי כזאת, אבל לא היו לי מספיק ילדים או דירה מספיק גדולה)
וניתנה הוראה שעל הגברים ללבוש (ללבוש? ) סינר בכל זמן שהם מסתובבים בשטחים ציבוריים.

הסרטון החביב הזה מדגים בדיוק את הבעיה עם ״יום האם״
האם נתפסת כזו שעושה את כל העבודות השחורות, ללא תשלום, וביום חגה הפריוילגים עושים את העבודה שלה, אז כן, יש לה חופש והן נסעו להופעה, והסריטו את הגברים, ויווווו...היו צחוקים.

ובעצם, אין שום התייחסות לאמהות (או אפילו להורות), רק לעבודות השירות.

יום אם, אב, סבא, סבתא, משפחה ווטאבר שמח! תמיד טוב שיש סיבה למסיבה!!

סופהו 1

Well-known member
לפני כרבע שעה ראיתי, בערוץ 11, את יום האם בקיבוץ יפעת, לפני 53 שנה.

וניתנה הוראה שעל הגברים ללבוש (ללבוש? ) סינר בכל זמן שהם מסתובבים בשטחים ציבוריים.
כדי לא להסתבך עם הפעולה, אני לא משתמשת בסינר אלא לובשת "בגדי עבודה".
למיטב זכרוני, סינר חוגרים.

אבח"י

Well-known member
כדי לא להסתבך עם הפעולה, אני לא משתמשת בסינר אלא לובשת "בגדי עבודה".
למיטב זכרוני, סינר חוגרים.
סינר אינו חגורה, לפחות מזכרון ילדותי, מעולם לא חגרנו סינר. ולא נחתי לי, עד שמציתי זה אצל האקדמיה - https://hebrew-academy.org.il/2011/06/12/%D7%9C%D7%9C%D7%91%D7%95%D7%A9-%D7%9C%D7%97%D7%91%D7%95%D7%A9-%D7%9C%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%91/
אז נכון, סינר אפשר לחגור, כמו אבנט, אבל אפשר גם לעטות, להתעטף, להניח וכו' וכו'

סופהו 1

Well-known member
סינר אינו חגורה, לפחות מזכרון ילדותי, מעולם לא חגרנו סינר. ולא נחתי לי, עד שמציתי זה אצל האקדמיה - https://hebrew-academy.org.il/2011/06/12/ללבוש-לחבוש-לגרוב/
אז נכון, סינר אפשר לחגור, כמו אבנט, אבל אפשר גם לעטות, להתעטף, להניח וכו' וכו'
יש לי הצעה

בסינר הזה מתעטפים, או עוטים אותו:

עוטים.jpg

את הסינר הזה חוגרים:

חוגרים.jpg

את הסינר הזה סונרים:

סונרים.jpg

וזהו זה.

נערך לאחרונה ב:
למעלה