עיכול והתיחסות למרכיב הזמן
הי פיפוש המקורית, שתי מחשבות חלפו בראשי במהלך קריאת הדברים שכתבת.
המחשבה הראשונה - כאשר אנו חווים שינוי פתאומי בחיינו (לאו דווקא בענייני עבודה-פרנסה-קריירה), יש לנו נטיה לעשות אחד משני דברים: 1) לדחות / להעלים / לבטל את השינוי כמה שיותר מהר; 2) לנסות להסתגל אליו כמה שיותר מהר. אני מדגיש כי זוהי הכללה, ואני משתמש בה כדי להצליח להעביר את הרעיון. בהקשר של פיטורין, המשמעות של "1" יכולה להיות מציאת עבודה הכי מהר שאפשר, והמשמעות של "2" יכולה להיות כניסה מהירה לשיגרה של חיפוש עבודה, ראיונות, פגישות וכו'. לעיתים רחוקות אנחנו מפרגנים לעצמנו מיצוי של השינוי וזמן מספיק של הסתגלות. שינוי תמיד יהיה הזדמנות, אבל כדי להכיר בהזדמנות, לראות אותה, להרגיש אותה, להפיק ממנה דבר מה, עלינו לתת לה להיות. זה כמו מצב רוח רע, שרובנו רוצים שפשוט יעלם, ולא נותנים לעצמנו להיות נתונים בו. לפעמים כדאי לתת למצב הרוח הרע, לדיכאון אפילו, להיות. פשוט לחוות אותם ולמצות אותם. ובחזרה לדברים שכתבת - הכוונה שלי באותה מחשבה ראשונה היא, שאולי כדאי לך לתת לעצמך קצת זמן עיכול, זמן הסתגלות, זמן לחוות את השינוי הדרסטי שעובר עלייך, לפני שאת רצה למצוא פתרונות. תהיי שם לרגע או שניים. תני לעצמך להתבאס עד הסוף, לכעוס על כל העולם, להתנהג איך שבא לך, אולי אפילו לרחם על עצמך, ורק אז תמשיכי.
המחשבה השניה - רבים מאתנו נוטים לקשור את מצב התעסוקה - חוסר תעסוקה שלנו למימד הזמן. כפי שאת אומרת: "...אני מיואשת מהמצב הזה, ואני רק יומיים מובטלת. מה יהיה כשזה יהיה חודש...?" דעתי היא, שאין כל ביסוס לטענה שלהיות מובטל יומיים זה יותר טוב (או פחות רע) מלהיות מובטל חודש. הסיבה לכך שאנו חרדים מהזמן העובר היא, שזמן הוא המשאב היקר לנו ביותר בחיים. הוא היקר ביותר, והוא תמיד אוזל... אבל זו לא סיבה לחשוש ממנו, ולתת לחשש הזה להכתיב את התגובות וההתנהגות שלנו. OK, אז הזמן עובר. זוהי עובדה קיימת ובלתי ניתנת לשינוי. השאלה היא, מה אנחנו עושים בזמן הזה. אולי, למשל, אחרי חודש מובטלות תדעי הרבה יותר טוב מה את רוצה? אולי, אחרי חודש מובטלות, תהיי רגועה יותר, ולכן גם תצליחי יותר בראיונות עבודה? אולי, אחרי חודש מובטלות השיקולים שלך ישתנו ועבודה שעכשיו היית קופצת עליה כמוצאת שלל רב, תידחה על ידך בהינף יד...?
נטיית הלב שלי היא להתמסר למצב. לא להילחם בו. לקבל את מה שקורה, ולא להתנגד. מהמקום הזה יגיע שינוי מבורך. הצלחה רבה בניצול ההזדמנות, פיני