אני ייגש ישר ולעניין ברשותכם ...

אני ייגש ישר ולעניין ברשותכם ...

אני מבית דתי ובעלי לא ואף רחוק מיזה !
הוא ידע על כך גם לפני שנישאנו . לטענתו ההורים והמשפחה שלי מלחיצים אותו בכל הקשור לענייני דת ומטיפים לו בנושא...כמובן שאני נגד אבל אני לא יכולה לחנך את המישפחה שלי...אז לכן בעלי לא מגיע איתי לשום אירוע שיש בצד שלי. וכמובן שלא למסיבות משפחתיות אצל אחים והורים שלי-עד לכאן הצד שלי. לעומת זאת אני למישפחה שלו כן הולכת לכל האירועים שמזמינים אותנו וזה לא כי אני נהנית!!! אלא כי זה חלק מהזוגיות בעיני, וככה זה נמשך זמן מה .עד שלאחרונה זה התחיל להפריע לי מאוד ללכת עם הילד לבד ולתרץ תירוצים למה אני לא מגיעה עם בעלי ומעבר לזה שזה ממש לא כיף ללכת לבד כשיש לי בעל שנמצא בבית וזה לא משנה לי מה הסיבה . בכל מקרה אני מרגישה שהוא לא מכבד לא אותי ולא את ההורים שלי (הם מאוד מבוגרים ונורא פגועים ממנו) לכן בזמן האחרון אני נמנעת מללכת איתו לאירועים של הצד שלו ולא משנה מי הזמין אותנו ולכבוד מה .עכשיו רציתי להתייעץ איתכם מה אתם אומרים על זה שכעת אנחנו טקו ?!!! ואף אחד מאיתנו לא הולך לאירועים של הצד השני ? או שאני צריכה להבין אותו בעניין ולא להחזיר לו כמו שהוא עושה לי ?
אני ממש רוצה לשמוע את דעתכם .

(בבקשה בלי תגובות ציניות ולא נעימות )

תודה מראש וערב שקט :)

Shamy

New member
תראי אני יכולה להבין אותך

אבל..אני יכולה גם להבין אותו, אין לי חברים דתיים לדוגמה כי אני נחשבת אפיקורוס והדת לא מדברת אליי וכשמטיפים לי, אישית אותי זה מעצבן כי אני בדעה של חיה ותן לחיות.השאלה היא,האם ניסית לפשר?לגשר ביניהם? כשאתם באירוע משפחתי ומתחילים להטיף לו, האם את יושבת בצד ושותקת?מנסה לנווט את השיחה למקום אחר? ניסית לבקש מההורים שלא ידברו איתו על דת בפגישות?...נשמע לי שאת קצת יושבת על הגדר ומצפה שהוא פשוט יקבל התנהגות שהוא נורא חסר סבלנות אליה כמובן מאליו...לא כך הדבר.תראי גם את הצד החיובי, הוא לא מונע ממך או מהילד להפגש עם שני צדדי המשפחה כך שהוא כן פתוח במובן מסוים אך תמיד יש מקום לפשרה

תיקו

זוגיות לא אמורה להיות מלחמת כוחות אלא תקשורת.
דברי איתו על כך. על הרגשת הזלזול מצדו למשפחתך ועל הורדת המוטיבציה מבחינתך לגבי משפחתו. אפשר להבין שהלחץ על הדת מפריע לו כמו שמפריע לך שאת היחידה שמגיעה, ואפשר למצוא פתרונות. לדבר על כך עם משפחתך למשל.
גישה לוחמנית עושה רע מאד לזוגיות..

Nessa12

New member

סינבד

New member
מעטים יודעים

שתיק"ו הם ראשי תיבות שפירושם: תשבי יתרץ קושיות ובעיות.
כלומר, כשיבוא המשיח ואיתו אליהו הנביא, רק אז הוא יענה ונדע את תשובה לקושיה הזו.

Nessa12

New member
הממ.. יש גם את הגרסה של קיצור למילה תיקום מארמית (נדמה לי)

עליה לא שווה לרשום?

supersonic777

New member
תראי,ככל שחופרים למישהו על משהו,אז הוא נהיה יותר אנטי...

ועושה דווקא...!את ידעת מראש,שזה מה שעלול לקרות...
שתי שאלות:
1.כמה זמן עלול להימשך הסיטואציה הזאת,ועד מתי?
2.כמה זמן את יכולה להמשיך כך?
&nbsp
&nbsp

littlerunaway

New member
למה בדיוק ציפית?

המשפחה שלך לא מפסיקה להטיף לו בנושא הדת, ובתור אחת שרחוקה מהדת שנות אור, אני לגמרי מבינה שזה יכול לעצבן.
את טוענת שהוא לא מכבד את הורייך? אולי כדאי שגם הם יכבדו אותו ויתנו לו לחיות כרצונו בלי הטפות בלתי פוסקות. ואת אולי לא אמורה לחנך אותם אבל לשים להם גבולות בכל הקשור ליחס שלהם לבעלך זה לגמרי התפקיד שלך.

שלום

לא צריך לשחק בקשר, אלא צריך לתת אהבה ברצינות ולשמור על יחסים טובים. כל אדם רשאי להחליט לעצמו לאלו אירועים להצטרף, אבל אם הוא חושב שיעליב אדם חשוב לו אם לא יבוא לאירוע מוטב שישתדל לבוא. אפשר לחיות ביד בקשר טוב מאד גם עם הבדלי עמדות בחיים, באופן ליברלי. אם כל אחד ממכם יחיה לפי רצונו ואמונתו, לא תצטרכו להתעמת. אני לא יודע למה בעלך לא אוהב לבוא לאירועי המשפחה שלך, אבל אני משער שיוכל ליהנות בהם מאד אף שאלה אנשים שונים באמונתם כי מדובר בבני-אדם ואנשים אוהבים בגלל אופי וקרבה. התרכזו במה שביניכם והשקיעו בקשר. את הבדלי האמונות השאירו לא לעימות אלא להפך להשלמה וליצירת עניין מוגבר ביניכם.
&nbsp

p0st

New member
למה לא להגיע לעמק השווה?

תדברי איתו, תגידי שאת מבינה כמה זה מעיק שמטיפים לו על דת.
אבל תנסי גם להסביר לו כמה טוב זה יעשה אם מדי פעם הוא יצטרף אליך.
&nbsp
וכשהוא כן יגיע, תנסי שלא יטיפו לו על דת, או כשמתחילם לדבר על זה - תהיי לצידו ותנסי להעביר נושא לדברים אחרים.
וכן, אולי תבקשי מהמשפחה שלך שינסו לא להטיף לו, כי הוא לא מאמין בדרך הזו וזה לא נעים...

למעלה