אני יכול להבין את מי שאינו משרת

אני יכול להבין את מי שאינו משרת

במילואים, למרות שאיני חושב שיש להשתמט. אני יכול להבין משום שכאשר המערכת אטומה, החל מראש הממשלה, דרך שר הביטחון, מעסיקים ועד אחרון האזרחים, למצוקותיהם של חיילי המילואים. כאשר יש כל-כך מעט משרתים ועוד משלמים על כך מחיר כבד (ואני אפילו לא מדבר על החיים), כלכלי, אישי, משפחתי, אקדמי ותעסוקתי, אז כן, אני יכול להבין את מי שבוחר להצטרף לרוב המוחלט שלא נפגע בכל מערכות חייו ואינו משרת במילואים.
 

ניר נגר

New member
גם אני יכול להבין! אבל לעניות דעתי

קודם כל יש להיאבק על המגיע לך ורק אחר כך להרים ידיים. ואת זה אנחנו מנסים לעשות
 

בולש

New member
אתה יכול להבין???

יואב מור ! יפה מצידך שאתה יכול להבין את המשתמטים אתה אולי יכול גם להבין את הפיגועים ??? אתה אולי יכול להבין שהפיגוע יכול היה להימנע ??? אתה אולי יכול להבין ש 4 עיניים רואות יותר ???? אתה אולי יכול להבין ש 4 ידיים דוחפות יותר חזק ??? אתה אולי יכול להבין ש 4 רגליים עומדות יותר יציב אתה אולי יכול להבין שגם אחרי פיטורים נשארת בחיים כי נמנע פיגוע ??? אתה אולי יכול להבין שלמרות שהפסדת לימודים אתה יכול להשלים כי נמנע פיגוע אתה אולי יכול להבין שהאויב שלנו קוצר הצלחות בזכות ההשתמטות אתה אולי יכול להבין שהאויב שלנו לועג לנו בזכות המשתמטים ביום שנפסיק להבין את ההשתמטות ולא נקבל אותה כמובן מאליו נתחיל להתחזק כמו שהינו לפני כמה שנים אם יש לך זיכרון קל להפיל את האשמה על הממשלה לדעתך הממשלה אשמה אני בספק גדול לא משנה איזה ממשלה תהיה בארץ גם אם שולמית אלוני תהיה ראש הממשלה הפיגועים ימשכו השנאה שלהם מושרשת עמוק מכדי שיעצרו עכשיו ולכן אנחנו צריכים להמשיך ולהיות הצבא החזק באזור אם תופעת ההשתמטות תמשך לא ירחק היום עוד בדורנו אנו נחזה בחורבן בית שלישי וסופי ואת זה אני מטיל על כתפי המשתמטים למיניהם
 

ניר נגר

New member
בולש, מזדהה עם כל מילה שלך...

אבל עדיין תוהה להיכן כל המשתמטים הולכים, למה הם נעלמים? למה רק אנחנו נשארנו כאן (2% מהאוכלוסייה) השביל לקיים את כל הדברים שציינת...צבא חזק בשביל שהשואה לא תחזור... מי לדעתך אשם? למה אנחנו מתי מעט? היכן צבא העם? לדעתי הממשלה לדורותיה מזניחה את מערך המילואים, אנחנו חיים במדינה קפיטליסטית, האידיאלים לא מה שהיו פעם, הציונות פסה מהארך לאט לאט, הממשלה בונה על חוש האחריות שלנו ותו לו..זה לא מספיק!!! צריך להתאים את המאה ה 21 גם לנושא הצבא. יש להקים צבא שכיר או לגייס אנשי לקבע קצר לתגמל את אלה שנשארים ולא לגרום להם לקשיים, פיטורין ועוד אי אילו רעות חולות... אז?? כן! הממשלה ומשרד הביטחון אשמים בחלק גדול מההשתמטות
 

בולש

New member
המפקד מנהל ניר

מה יש לתהות איפה המשתמטים ??? הם עסוקים בחול לעשות דולרים כן כן לשם הולכים ואתה יודע מה הם מספרים לחברים הזרים שלהם ?? שהם קצינים גדולים בצבא לישראלים הם מספרים שנפצעו בקרב ושיחררו אותם לאף משתמט אין אומץ לספר בחול את האמת כי שם הם יקבלו את היחס המגיע למשתמט נכון שאנחנו עדיין לא מוכנים לשנות האלפיים ולעידן הגרעיני צבא מקצועי יהפוך את מדינת ישראל לחזקה בתבל אבל גם לעניה ביותר הממשלות שלנו לאורך כל הדרך לא מוצאים תשובה וגם לא ימצאו תשובה כל זמן שהדמוקרטיה חוגגת אנחנו כנראה צריכים לשנות את החוקה והממשל בישראל כדי להיות בעלי החלטה ולא נשפטים על החלטה כשאני נזכר בימים שאני הייתי חייל בסדיר בתקופה שרפול היה עדיין אלוף פיקוד הצפון לא דיברו על מצפון כמו היום איזה כבוד היה לנו למפקדים ולקצינים איזה גאווה היתה בלב לצאת הביתה לשבת עם חליפת הדקרון של אז {בחורף } איך שמרנו על העוזי כדי שישמור עלינו חבל מאוד שהפוליטיקה חדרה לצבא והרסה את הערכים לאן מכאן אנחנו צועדים ??? לפעמים אני מרגיש כמו רבים אחרים שאבדה תקווה ומצטרף לאחרים וכמה שזה כואב
 

רטוש

New member
ואני רוצה לחלוק עלייך ניר

במישור הרגשי אתה מצטרף כמוני לבולש, אבל אתה מחלק את זה למישור מעשי.. ובמילים אחרות "נמצא כמה 'תאיילנדים'(ילידי הארץ כמובן) שיעשו לנו את העבודה הקשה...". כי "אם כולם שוברים את קרשי הסירה הרעועה עליה כולנו נמצאים... אז למה שאנחנו לא נוציא את המסמר האחרון- מה אנחנו פראיירים?" כאן אני חולק עלייך ועל כל התפישה שהשתרשה ולא לאחרונה- בחברה בכלל בפורוםהזה בפרט וכו שדיין הפוליטקאי סוג של שולף השפנים בדמוי נתניהו... (ונא לא להתבלבל בו...) מציע ולא מאתמול גלולות פלא... צבא של שכירים מוגמשי שכר שאולי אולי מתאים למדינות ענק כמו ארה"ב.. בישראל הוא יקרוס תוך תקופה קצרה מאוד יש להפנים- מה שבנפתולי נערי האוצר ו ביב הנתניהו (אך כמובן לרוחב המערכת הפוליטית בכלל) עיין ערך בייגה שוחט וכו' וכו'. אכן הגדרת נכון (אבל חלקית) הממשלה אשמה - אך מדובר בכל המנגנון הרקוב ששולט בחברה הישראלית, ומותנה לטובת שכבה צרה מאוד של איילי הון. אני מניח שהדברים שאני כותב ועוד כמה באי פורום נבונים כאן, נראים מוזרים לכל מי שבטוח ש ה"כלכלה החופשית" ו"ישראל יצאה מהמיתון".. ושאר הבלונים שהמנגנון התקשורתי מגויס ההון מפריח. אבל אולי כדאי להעריך אותם שוב. הפורום המכובד הזה קטן מלהכיל אפשרוית שינוי תפישתי- אבל ישנם כמה צדיקים בסדום גם בעולם התקשורתי ששהייתי ממליץ לשים אליהם לב- כך את העתונאי המבריק רינו צרור - תומך בטחוניזם וראייה מדינית חסרת "נאורות מזויפת" כולל תמיכה בהפרדה מלאה מהפלסטינים- ואילו במישור החברתי הכלכלי הפנימי תומך שמאל חברתי משמע ריבוד וריאקציה חברתית. והוא איננו היחיד כמובן, ישנם עוד כמה צדיקים בסדום ב'ימין' ו'בשמאל' באקדמיה ובמקומות אחרים- שלא נותנים למילים "כלכלה חופשית" או "די כבר לכיבוש.." להדבק לתפישות הרקובות שהשתרשו כאן. אני אמנם דור שמיני בארץ (כמה שנים טובות לפני שפליטים מצריים היגרו הנה וניני ניניהם החליטו לקרוא לעצמם פלסטינים) ממוצא מעורב מזרח ומערב ואין לי שום זיקה לרוסיה.. דווקא להיפך אבל אולי כדאי להביט רגע צפונה מהיכן שהיגרו אלינו מיליון "יהודים" - הנשיא שנבחר השבוע ב-70 אחוזי תמיכה באמת ובתמים רושם לעצמו שם השגים אמיתיים. ואיך הוא עושה זאת ע"י ריסון ואפילו כליאה של אלה שעשקו את המדינה בעידן של המעבר הבלתי מרוסן משלטון טוטאלי קומוניסטי לקפיטליסטי (ובעברית שלטון ושליטה של בעלי ההון) מטורף, בו כאמור קבוצה של כעשרים שלושים איש השתלטה על מקורותיה על 60 אחוז מההון של המדינה.... ע"פ התפישה של האמריקניזציה ובהעתק ובעידוד של האמריקאים על כל זרועותיהם... סתם לסיבור האוזן בניגוד למצב שהיה בעשור האחרון ברוסיה עד שפוטין הצליח לייצב אותו קצת כאמור בישראל המאיון+העשירון העליון אוחזים בשיעור הזעום של 89 אחוזים מכלל ההון במדינה... ואחרי זה אנחנו מתפלאים למה אין כסף לתרופות לחולים לחינוך או למילואמיניקים התוצאות של מעשי ה"לא דמוקרטי" הזה פוטין בתעמולה הפרו אמריקאית תקשורתית היא- בין השאר עלייה במשכורת דרמטית בכל שכבות העם הרוסי , הקטנת פערים אמיתית בין עשירים לשאר האוכלוסיה וניגש כיום בצורה מסודרת לטפל בענייני הרווחה. הגיע הזמן במקום להשמע לחליל הקסם של ההפרטה מדעת - (שבמשמעותה לטווח ארוך היא המשך הקוטביות והעברת הכספים מכלל החברה לידי שכבת השומן) דווקא לאזן ולהלאים נכסים של אותה שכבה ובכךלהחזיר לחברה ולמדינה שעוטפת אותה את מה שמגיע לה. כך לפתע ימצא פתאום התקציב גם לחולים גם למוגמשים וכמובן באופן עקיף אין לי ספק שנחזור במישור הבטחוני להיות צבא העם למדינה שפויה.
 

tezao

New member
דבריך אינם לעניין

אתה תוקף את הפתרון המוצע על ידי עוזי דיין משום שלדבריך הוא אינו פתרון: "ובמילים אחרות "נמצא כמה 'תאיילנדים'(ילידי הארץ כמובן) שיעשו לנו את העבודה הקשה" אבל, משום מה, שני עניינים חומקים מעינך: הראשון: שהמצב כיום הוא זה שבו יש תאילנדים- חיילי המילואים- שלא זוכים אפילו לא לכיסוי הוצאותיהם במילואים לעומת שכבה רחבה של אנשי צבא קבע שזוכים להטבות מעל ומעבר. השני: שאתה בעצמך לא מציע שום פתרון. נאום סוציאליסטי נלהב (וארוך יותר מדי, דרך אגב) על תחלואי החברה הישראלית, גם אם יהיה נכון, אינו רלוונטי במובן הזה שהוא לא מקדם פרקטית את פתרון הבעיה. אפשר לבכות עד מחר על מצבנו היום ולהתרפק על האידיאלים שנעלמו. מה זה יעזור לך? אתה תשנה את זה היום?
 

maoz9

New member
מר ניר נגר- ממש לא נעים לי

אבל נראה שעדיף שתשנה את הכינוי שלך ל'שבשבת' 'עלה נידף' או 'חסר חוליות 'בקצב הזה עוד נחשוב שמאחורי הכינוי שלך מסתתר מישהו חסר דעה משל עצמו... וכולנו הרי יודעים שלא כך הדברים... נדמה לי...
 

ניר נגר

New member
למה לא נעים לך? דווקא הצד החצי

עירקי שבי יאהב את השם: שבשבת :)) לא ירדתי לסוף דעתך...הדעות שלי מוצקות תודה לאל. הבעיה היא לגבי היישום שלהם בשטח. מצד אחד קשה לי לקבל השתמטות, אני חושב שיש לנו מדינה אחת, שאנחנו המכשול האחרון בפני הערבים מסביבנו. מצד שני, כואב לי שרק אני וקומץ חברים הם המכשול האחרון, כואב לי שאנחנו לא מתוגמלים, שקוראים לנו פרייארים, שאנחנו נפגעים מהמדינה כלכלית, שהמשפחות שלנו נשארות מאחור כשהמשפחות של החברים שלי לא מרגישות בעול הזה... אז כן, אני נקרע! בחרתי להשפיע, לנסות ולהילחם, מצפה מכולם להמשיך לעשות זאת ולא להרים ידיים עד לאותו קו אדום... לא רוצה לחשוב מה יקרה אם המלחמה שלנו במערכת לא תיצלח...ממש לא!
 

פלסטיק

New member
אם כולם משתמטים (98% לדבריך)

לא נראה לך שזה אומר משהו? נראה לך שזה אומר ש 98% מאזרחי המדינה הם חסרי ערכים? אני לא חושב כך.
 

זיקקו

New member
להפך- מי שנותן שירמסו אותו- נרמס

ברוך הבא לג'ונגל.... מזכיר לי את הבכיות של השוטרים.... אנשים מבוגרים שרוצים , ובוכים ומתלוננים.... הלו? מה קרה? התגייסתם מרצונכם למשטרה? אלה התנאים! אז מה אתם בוכים?!
 

ניר נגר

New member
ממש לא פלסטיק, ידוע שצה"ל לא

זקוק לכל כך הרבה חיילים, ידוע שצה"ל לא זקוק לכל כך הרבה תפקידים. אנחנו בבלת"מ מבינים שלא יכול להיות שיוויון מפאת המציאות. מבינים שאין סיכוי ש 100 % יעשו מילואים ושצבא העם זו סיסמה נבובה ותו לו. אבל יש לתגמל ולהוקיר את אלה שעושים, נותנים ומשרתים...מערך המילואים מתמוטט רק בגלל שלא מתגמלים את אלה שעושים, שהחבר'ה מתייחסת בסלחנות ואפילו בהערצה למשתמטים על "שהצליחו" לעבוד על המערכת, ואל אלה שעושים החבר'ה מתייחסת כפראיירים. על זה אני מתרעם! ובגלל המגמות האלה הממשלה אשמה.
 

פלסטיק

New member
אני חושב שהבעיה היא אחרת

במקום להעמיס חלק קטן מהמילואימניקים 25 יום בשנה יכולים להעמיס כפול מילואימניקים 13 יום בשנה. אפשר בחלק מהתפקידים גם לקחת יותר מילואימניקים לשבוע. אז לא צריך 100%, אבל חלוקה הוגנת על 40% והייתי יוצא הרבה יותר בשימחה. חלוקה הוגנת והגיונית היתה עושה הרבה יותר למוטיבציה מאשר תגמול מיוחד. אבל מה צה"ל עושה? מפעיל לחץ אדיר על הכנסת לאשר לו תקופות יותר ויותר ארוכות. למה? כי לצה"ל נוח לשלוח צו אחד ולא שלושה. אז הממשלה והכנסת כן אשמות (כן, כולל שינוי) שמאפשרות תקופות מילואים ארוכות. שיודיעו לצה"ל שאם הוא לא מקצר מרצונו למכסימום 20 יום הם יקצרו לו ל 15. סבא שלי היה אומר: אם כולם אומרים לך שאתה שיכור, אל תתוכח ולך לישון. אם הנתון של 98% מהמילואימניקים נכון אזי אני ואתה (כן, אני עושה מילואים) צריכים להבין את הנמשל.
 

רטוש

New member
כמה נקודות

שעד כה בחרתי שלא להתייחס אליהם גופא- א. אפשר להבהיר מגמה אובייקטיבית גם עם פחות דמגוגיה בנתונים- 2 אחוזים - משרתים במילואים?? גם אם השיעור נמוך - לא זה המספר הוא גדול בהרבה- הדברים בדוקים... עצה- פחות להטטנות נתונים מסוג "הSALES MAN מ"רים" רהיטים במיל." תגביר אמינות ולא תראה מהצד כעוד ניסיון לניסיון שרלטני מניפולטיבי לסחוט אהדה ב. גודלו של כח האדם המזוין אובייקטיבית שצרכיה של מדינת ישראל זקוקה לו במציאות הורודה ביותר גדול פי כמה וכמה מזו של פלוגות הקבע שיתפרקו כעבור זמן קצר מהעומס הבלתי נסבל, גם אם ירוויחו מעט יותר משכר המינימום. אני חושב שמי שמשרת באיזורי לחימה אמיתיים צריך להבין את זה היטב- כדאי לכל מחפשי הפתרונות הקלים שבטוחים שכל מיני חוטבי עצים ושואבי מים יתפרסו לאורך הגדה המערבית ועוטף עזה ... 365 ימים במסות של עשרות אלפים (ומי שמכיר את המציאות המתהווה מבין על מה אני מדבר ...) להתחיל לחשוב בצורה פרקטית- אין כאלה. ילדים בני 18 פחותי דאגות משפחתיות יחסית מתגייסים לקרבי ועושים את לבנון(כשהיתה) שטחים. רובם אינו מסיים את המסלול היעודי כקרביים בגלל סיבה זו האחרת כאשר התוואי העובר כאן כחוט השני הוא העומס. הדברים נכונים שבעתיים לגבי חבר'ה שנסחטו בסדיר 3 שנים באותם מקומות- הם לא יעמדו בעומס של עוד 365 בבטחון שוטף. במשכורת זו או אחרת (יותר נכון אחרת..) הם יקרסו תחת הנטל. נקודה. וכאן אני מסכים עם פלסטיק "במקום להעמיס חלק קטן מהמילואימניקים 25 יום בשנה יכולים להעמיס כפול מילואימניקים 13 יום בשנה. אפשר בחלק מהתפקידים גם לקחת יותר מילואימניקים לשבוע." אין לנו כחברה ברירה גם אם אנחנו בטוחים שמצאנו את הגמדים הקטנים שיעשו לנו את העבודה אלא לחלק את הנטל. זה שחלק מהנאשים כאן אינם מבין את ההיבט הסוציאלי לא מפתיע אותי אבל אולי דרך ההגיון הישר של חוסר ההגיון של הטלת העומס על קבוצה קטנה של מילואמיניקים פעם פעמיים לשנה תבינו שקבוצה של אנשים גם אם היא לא הכי משכילה לא תעמוד באותו עומס 365 ימים בשנה. על בלת"ם להבין את המציאות ולשים דגש רב יותר על חלוקה של הנטל לצד שיפור התנאים של המשרתים במקום לחכות לפתרונות קסם שמתאימים אלי יותר לצורת חשיבתם המעוותת של מוצצי דם עם גלימה...שלמדו "גזרי דין" במקום משפטים ע"ע השופט לובוצקי... דרך אגב טצה או שמצה כפי שכתב כאן מישהו אחר - איכות החשיבה (בלי להתייחס לתוכן) שאתה מבטא בהחלט מבטאת לאן הדרדרה החברה הישראלית בהצפת הארץ בסרסורים ומערות ליווי חלקם בקרנות רחוב חלקם בוגרי משפטים...
 

tezao

New member
פשוט לא נכון

היקף הכוח בתכנית של דיין מספיק בהחלט לצרכים שוטפים, ומכל מקום גם אם הוא לא פותר את כל הבעיות אין מחלוקת שהוא מהווה הקלה של ממש על העומס המוטל על חיילי מילואים. בנוסף, מדוע אתה מתעקש לקרוא להם חוטבי עצים ושואבי מים? אם השכר לא יספק אותם והפלוגות "יתפרקו" , לפי תחזיתך, לא יהיה מנוס למערכת הבטחון אלא לשלם להם שכר ראוי. מדוע שלא ישלמו להם 10,000-8,000 ש"ח בחודש? בכל מקרה, גם ברמת שכר כזאת, זה עדיין יהיה הרבה הרבה יותר זול מהעלויות של קריאה לחיילי מילואים (שכר+נזק למעסיק ולמשק). דבר אחרון. מכיוון שהרשת לעצמך להתייחס ל"איכות החשיבה שלי" אני מרשה לעצמי להתייחס ל"איכות החשיבה שלך". כשקוראים את התגובות שלך חושבים שני דברים: או שכותב את זה ילד בן 16 נאיבי וממחזר סיסמאות, או שכותב את זה זקן מריר בעל תסביכים בלתי ברורים ביחס לעורכי דין (משום מה הם תמיד נכנסים איכשהוא לתגובות שלך). ועוד משהו. השם הוא "טזאו".
 

רטוש

New member
תראה טיז - אני לא יודע מה אתה עושה

במילואים - אבל אני חושב שאחד מהיכולות האזרחיות המוצלחות יותר היא היכולת בהבנת טקסטים - הדגש ידיד המחלקה בכשל הוא בעומס ולא בשכר. לצורך גילוי נאות תרשה לי לתהות האם אתה מבצע פעילות שטח מבצעית אמיתית במילואים- שניר ידידנו מגדיר "כעומס גדול יותר מהסדיר" וכך גם רובם של אלה המבצעים אותה פעילות. מדובר כאן בשאלת המסה- איזה כח אדם (מדובר בעשרות אלפים) מעל גיל מסוגל לעמוד בשחיקה העומס אובדן החיים (רק לשם ההבהרה הבה נתעלם כרגע מנתון האתנן..) יותר מחודש חודשיים בשנה? לא מדובר כאן בפתרון מעשי אלא במיצג שווא קוסמטי שיקרוס מעצמו. נכון זה נורא מעצבן שאין פתרונות קסם וגמדים קטנים שיעשו את העבודה העברית השחורה והאמיתית שחשובה לא פחות מרווחיהם של אופורטוניסטים למיניהם.. רק חלוקה בהשתתפות של מסה שעולה בשיעור ניכר מהמצב הקיים קרי שינוי ריאקציוני בתפישת השחרור וההשתמטות מצד המערכת (כולל גיוס פרזיטים כאלה ואחרים שבטוחים שמישהו יעשה אחר יעשה להם את העבודה השחורה והמסכנת חיים) תתן תשובה ריאלית ואמיתית למצב. את סיסמאות האתמול מר אזרח מודאג אתה הוא זה שממשיך לפזר באופן דומה לאלה של אנשי 'שינוי' האופורטוניסטים שממשיכים להוליך שולל את בוחריהם- לאט אבל בטוח 'שינוי' (או מי שמגלגל על לשונו סיסמאות חלולות היבט מציאותי ) מתגלים לציבור הנלהב כקשקוש חסר בשר שרק מגביר בציניות את המצב החמור ממילא שנוצר.
 
למעלה