אני כבר לא יודעת מה לעשות......

smamit

New member
אני כבר לא יודעת מה לעשות......

איך בדיוק מעבירים לאמא שלי את רעיון של - "היי..אני בדיאטה... אני ל אוכלת אוכל שטובע בשמן...כי זה לא טוב לי.. וזה לא בריא לי..וזה גם עושה לי כאב בטן איום..(והיא ד"א יודעת את כל זה...)".... ארוחת צהריים של יום שבת...שחף לא אוכלת בשר..אבל דגים כן בגלל החלבונים והברזל שהיא צריכה בגלל מחלה... אז אוקי... מכינים לי דגים.... אבל למה לטגן אותם בשמן עמוק?! הרי ג זה אסור בגלל שהייתה המחלה.. ואני גם שומרת על האכילה.. ואוכלת בריא.. והיוא יודעת את זה... אז מה קשה לטגן את זה סתם ככה במחבת שהיא קנתה לי שלא צריך שמן..ואוקי..אם לא בא לה להשקיע... שתגיד לי לעשות את זה... אבל למה לקבוע לי עובדות לא בריאות בשטח?! ובכלל... היא צוחקת ויורדת עלי בכל מקרה..שלזה התרגלתי... ככה שאני כבר מבינה ללדבר איתה ב"נועם" ...זה לא אופציה. חבל שכל זה בא מאמא שלי..... בעעעעעע.... אבל חשבתי שבגלל שרוב האוכלוסיה כאן טיפה יותר בוגרת ממני.. וחלק ממכן\ ממכם כבר יש ילדים.. תוכלו להציע לי איזשהו פתרון....?!

שיריתה13

New member
הי שחף

ניסית לשבת איתה בארבע עיניים ולדבר איתה. לומר לה מה שאת אומרת לנו? ועוד דבר. נורא כואב לי לשמוע שאמא שלך צוחקת ויורדת עלייך. אסור לך להתרגל לכזה דבר. זה הרסני. ואני יודעת מנסיון. תנסי לדבר איתה, תנסי לקבוע איתה זמן לשיחה, ולא "תוך כדי", ולהגיד לה את כל אשר על ליבך. אולי היא פשוט לא מודעת למה שהיא עושה לך? תספרי לנו מה קורה, אשמח לעזור אם אוכל.

אביטל +

New member
היי סממית

שחף זה שם מקסים
דווקא מכל הנושאים הבעייתיים שיני ובין ההורים שלי, בהווה תזונה היא לא אחד מהם. אמא שלי התחילה עם נושא האוכל לפני מספר שנים. אני רק בשנה האחרונה. אז מבחינתי, אם אני מתעצלת להכין משהו, אפשר לנסוע להורים שלי. יש שם דברים אחרים שאני לא אוהבת, אבל זה כבר סיפור אחר. לגבי דגים - גם כשלא אכלתי בריא, תמיד חשבתי שהם הרבה יותר טובים בגריל. כשאני קוראת על דברים כאלה, המחשבה הראשונה שלי היא שהמזון הפך לביטוי למאבקי כוח בין ההורים לילדים. בהרבה משפחות עם בעיות אוכל מסוגים שונים, זה אכן כך. צריך איכשהוא לנטרל את המצב הזה. אז באופן מעשי מה אפשר לעשות ? לדבר קצת פחות בנועם ולהבהיר את המצב אפשר להגיד שפשוט לא תבואי יותר את יכולה להביא/להכין אוכל משלך ועוד שלל רעיונות שיעלו בדעתך היא תיעלב ? יופי, זה יהיה בדיוק הרגע הנכון להסביר לה למה את עושה את מה שאת עושה

tuti f

New member
לא להתייאש כל כך מהר../images/Emo140.gif

תראי... אומנם אני לא כזו מבוגרת אבל בתחילת הדיאטה שלי המצב היה די דומה, אמא שלי לא ידעה מה זה בישול בריא כי מעולם לא היתה צריכה לבשל ככה, אנחנו במשפחה אהבנו דברים פשוטים...לא גורמה ובטח שלא ירקות מבושלים, אז המאכל האהוב עליי היה שניצל וצ´יפס. כשהתחלתי לראשונה את הדיאטה למדתי שהבישול לא בריא וכמוית השמן מזיקות לא רק לי אלא לכל המשפחה,אבל למען האמת לא רציתי לכפות על כולם את ה"אוכל הדיאטטי" ודל השומן כי ידעתי שמעצם השם הם יבהלו אז התחלתי לבשל לעצמי (זה היה בערך בגיל 16 קצת פחות) בגלל אלף ואחד תרוצים מפגרים נשברתי ועזבתי את הדיאטה (גם בגלל שלא רציתי לבשל לעצמי והאוכל של אמא היה הרבה יותר טעים) כשנשברתי היא הבינה שהיא חייבת לבשל עבורי אחרת המצב רק יחמיר...זה לא גרם לי לחזור לדיאטה אבל זה שינה את הרגלי האכילה בבית לחלוטין וכולם מרוצים. אוכל בריא זה לא בהכרח רק למי שעושה דיאטה אז זקוק לאחת כזו, אלא מתאים לכל בני המשפחה כי בסה"כ הוא גם משביע יותר ויש האומרים שתורם לאורח חיים בריא יותר וארוך יותר. תנסי להסביר זאת לאמא שלך... וגם אם במקרה הכי נורא היא לא תיהיה מוכנה לעזור לך אז תבשלי לעצמך (אשמח להעביר לך שפע מתכונים שיש לי קלים להכנה). שיהיה

למעלה