אני כבר לא יודע מה לעשות

why not me

New member
אני כבר לא יודע מה לעשות

אני בכיתה י"א, אני לומד בבי"ס דתי באיזור המרכז ואני סובל שם מכל רגע. המצב נהיה כל כך גרוע שאמא שלי כבר אמרה לי לעזוב את התיכון ולהשלים בגרויות בשלב מאוחר יותר של החיים שלי, אבל אני רוצה להוציא את התעודת בגרות שלי בתום השנתיים האלו כמו כל בני גילי. מעולם לא הצלחתי להצליח בלימודים בבי"ס הנוכחי שלי, מאז כיתה ח' בערך. מקצועות הקודש והמסגרת הדתית בבית הספר מעיקה עליי מאוד (מכיוון שאני לא ממש דתי), עוד בעיה היא שאני צריך גם סביבה נורא פתוחה, מכיוון שאני הומוסקסואל ומאז ומעולם סבלתי בשל כך בבית ספרי. ניסתי לעבור ל"אנקורי", אך שם נתקלתי באותה בעיית פרמיטיביות וחוסר קבלה של הסביבה אותי. האם יש לי אופציה כלשהי? בי"ס כלשהו שיקבל אותי בשלב הזה של כיתה י"א אשר יש בו אווירה פתוחה ויעזור לי להגיע להשגים לימודיים אשר הסביבה שאני לומד בה בימינו מעולם לא עודדה אותי להשיג?

תמריא

New member
תשובה אפשרית

שלום לך, הייתי בהרצאה של דן לסרי שהקים את בית ספר "מיתר" שנמצא ליד בית אורן(עד גיל 14). בהרצאותו סיפר דן גם על מסגרת לילדים בוגרים יותר בעין הוד, מסגרת עם הרבה עצמאות והדרכה. אני ממליצה לך להרים אליו טלפון. 049541496 ובאקדמיה הדיאלוגית: 049541474 שם, על פי התרשמותי, ממש לא ישנה להם עם מי אתה מעדיף להרדם בלילה כל עוד נעים ומרגיש לך בבית. בהצלחה תמריא. הכנס גם לקישור: www.makom.org.il ותמצא מידע רב.

Ella Bella

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

קודמקול ברוך הבא וצר לי לשמוע על הקשיים. משהו שלא הבנתי: לגבי "אנקורי". משום מה חשבתי שיש שם קורסים אינטנסיביים למטרת בגרויות ולא ממש אוירת בי"ס (מקווה שהסברתי את זה ברור). אולי יש מסגרות אקסטרניות אחרות שתוכל לבדוק? אולי איזור גיאוגרפי שונה? וסליחה על השאלה, אבל למה בעצם באנקורי צריכים לדעת על נטיותיך ועניניך האישיים?. תוכל לספר מאיזה איזור אתה בארץ ונוכל לנסות לכוון ??

why not me

New member
אז ככה

קודם כל- אני מפ"ת. הסברת את זה מאוד ברור- העניין הוא שיש שם אווירת בי"ס, אפילו מאוד. טיולים, פעילויות חברתיות, שעות מחנך וכיוצא באלה. מסגרות אקסטרניות אחרות אכן באות בחשבון- כך גם המליצה לי היועצת מבית ספרי הנוכחי, אך אני לא ממש מכיר מסגרות כאלו, לכן פניתי אליכם בבקשת עזרה! עוד דבר- באנקורי לא צריכים לדעת, אבל אני פשוט משדר את זה כנראה וחרושת השמועות התפתחה מעצמה מרגע שנכנסתי לכיתה, מה גם שמדובר שם באנשים שנהנים להציק ולאמלל אנשים אחרים סתם בשביל הכיף שלהם. ותודה!

קודם כל- ברוך הבא!../images/Emo140.gif

אני מבינה שהרבה דברים מציקים לך אבל נראה לי שכדאי להפריד ביניהם. לגבי הדת- אתה מבית דתי? אם אתה לא ממש דתי למה אתה בבי"ס דתי? מה שקשה לך שם זה הדת או ביה"ס הדתי? נראה לי שזאת נקודה ששווה לבדוק ברצינות עם עצמך, עם רב, עם ספרים, עם המשפחה- כי נושא האמונה גדול ומשמעותי הרבה יותר מבי"ס זה או אחר. לגבי הזהות המינית- גם זה נושא "כבד" ורציני בפני עצמו וגם אותו כדאי לך לברר עם עצמך ועם אנשים שאתה סומך עליהם. אני מבינה שבגלל הסיבות האלה וסיבות אחרות קשה לך להסתדר במסגרת של ביה"ס בו אתה נמצא ואכן- נשמע לי מהתיאור שבאמת אתה לא מצליח להסתדר שם. אני מסכימה עם אמא שלך שאפשר להשלים בגרויות בכל גיל (ובתחומים שונים אפילו אפשר להצליח בלי בגרות...), אבל אני מכבדת ומעריכה את זה שחשוב לך בכל זאת לעשות בגרות במקביל לחבריך ובטוחה שאם אתה נחוש בדעתך אכן תצליח להגשים את מטרתך . שמעתי על מקום באזור המרכז שנקרא "הבית של תמר" שאם אני לא טועה מתאים בדיוק לאנשים כמוך אבל אין לי שום פרטים ומידע מפורט על המקום- אולי מישהו אחר כאן יודע. אתה יכול לפנות גם לבתי"ס אקסטרניים אחרים ולברר שם את המצב. אני לא יודעת מה הרגלי הלמידה שלך והאם יש לך משמעת עצמית אבל תמיד קיימת גם אפשרות לעשות בגרות כנבחן חיצוני- ללמוד לבד ואולי ( אם זה אפשרי כלכלית) עם עזרה של מורים פרטיים.מה שכן- נשמע לי שחשוב שתהיה לך גם מסגרת חברתית כלשהי שבה תוכל להרגיש נוח עם אנשים בני גילך. אני מתנצלת אם אמרתי משהו שלא רלבנטי לחייך באיזשהו נושא- אולי טעיתי בפרשנות לחלקים מדבריך. המון בהצלחה בכל מקרה!

why not me

New member
צדקת כמעט בכל מה שאמרת

קודם כל- תודה רבה על ההתייחסות המעמיקה לבעייתי! בנוגע לדת- אני בא מבית דתי, ואני עצמי לא ממש דתי (אני עוד לא לגמרי סגור על עצמי בנושא הזה)- מה שבטוח הוא שאני לא מעוניין להתפלל כל בוקר, ללמוד גמרא, להקפיד על הופעה חיצונית ש"הולמת" בי"ס דתי ועוד כל מיני דברים שחלים עליי מעצם העובדה שאני לומד בבי"ס דתי. בנוגע לזהות המינית- עם העניין בפני עצמו אני מתמודד בעצמי (ובעזרתו של הפורום העוסק סנושא ב"תפוז"), ואין לי עם זה בעיות מיוחדות. הבעיה היא היחס של הסביבה בבי"ס- שבכלל לא יודעת את האמת לאמיתה, הם רק משערים ולמעשה בעיקר מחפשים סיבה לרדת לחיי. בנוגע לבתי ספר אקסטרניים באיזור המרכז- אני אשמח לקבל פרטים על כאלו מומלצים. בעניין לגשת בנבחן חיצוני לבגרויות- שאלתי את היועצת החינוכית בבית ספרי, ואין לה מושג כיצב ניתן לעשות זאת. אולי תוכלי לתת לי עוד קצת מידע על זה? דיברתי למעשה עם מישהו מהפורום הזה שפרש מהתיכון ועשה את הבגרויות בנבחן חיצוני, והוא ממש לא המליץ לעשות את זה. אני חושב שכיסיתי את הכל פחות או יותר. תודה על הנכונות לעזור!

אני לא ממש יודעת

אבל נראה לי שאתה יכול גם לברר במשרד החינוך- אמורה להיות להם מחלקה לנבחנים חיצוניים או משהו כזה , תחפש באתר שלהם או בספר טלפונים, תדבר שם עם מישהו שתמצא ותבקש שיפנו אותך הלאה. כאמור- אני ממש לא מכירה בת"יס אקסטרניים אבל נראה לי שחיפוש בגוגל יוכל לעזור לך ותפנה לכל מקום שתמצא. נסה גם לחפש את " הבית של תמר"- כאמור, אני יודעת על זה רק משמועות אבל יש לי תחושה שזה יכול להיות ה-פתרון בשבילך. שוב בהצלחה!

why not me

New member
בקשר ל"בית של תמר"...

האם מדובר במשהו מיוחד מעבר לעובדה שמדובר בבי"ס לתלמידים בעלי קשיי למידה? נכנסתי לאתר שלהם: http://www.houseoftamar.com ולא נראה לי שמדובר במשהו מיוחד מעבר לבתי ספר האקסטרניים האחרים דוגמת אנקורי, לחמן וכו'. אז האם בעצם יש דווקא שם משהו מיוחד שאין במקומות אחרים שיתאים לי? או שמא לא? כי אני חושש מאוד שיהיו את אותן הבעיות שהיו ב"אנקורי" גם בכל שאר בתי הספר מסוגו... איך אפשר לדאוג מראש לבעיה הזאת??

לפי מה שהבנתי

זה מקום עם אוירה אינטימית ונעימה ומגיעים אליו כלמיני חבר'ה שנחשבו "עופות מוזרים" ולא הצליחו להשתלב במקומות אחרים. נראה לי שזה שונה מאקסטרניים רגילים אבל שווה בדיקה. איך אפשר לדאוג מראש לבעיה?- אי אפשר
כי בחיים בכלל וביחסי אנוש בפרט אין תעודות ביטוח. מה שכן- אתה יכול לדבר אתם ויכול לבקר שם ו"להריח" את המקום- לראות את האנשים, אם יש לך כימיה בסיסית אתם, אם אתה מרגיש שם נוח ויכול לדמיין את עצמך לומד שם. לחשוש מותר תמיד אבל חבל לתת לחששות לחסום אותך. תנסה

ברשותך - יש לי שאלה

מרשימה אותי הבהירות שלך. יש לי תחושה שלא לוקח לך זמן רב להבין את הסביבה ואת עצמך. מה שזה אומר שאתה יודע לנווט ולכוון את עצמך. לא מתאים - הולך הלאה. האם ההמלצה של אימך באה ממקום שסומך עליך או שרוצה להפחית לך את הלחץ ? האם אתה מוצא לעצמך מעגל חברתי שנכון לך שאינו קשור בבית ספר ? יש לך מושג מה תרצה לעשות מחר בבוקר אם היית צריך לבחור תחום עיסוק ? הגזמתי עם שאלות על הבוקר ? יום טוב אמיר דרור

why not me

New member
תשובות

ההמלצה של אמי באה בעיקר מרצון להפחית את הלחץ עליי. כמו שהיא אמרה- היא רק רוצה להפחית לי את הלחץ, ושאני אהיה בריא נפשית. בקשר למעגל חברתי זה קצת מסובך... אם אתה שואל את זה כדי לדעת אם אני מסוגל להשתלב במסגרות חברתיות או שאני דפוק חברתית- אז אני יכול לומר לך שהיו כמה מסגרות חברתיות במהלך חיי שבהן הצלחתי להשתלב (לדוגמא: שיכבה אחת מעליי בבי"ס שלי שסיימו השנה את התיכון), ככה שהבעיה היא לא בי, אלא בעיקר בחברה שאני נמצא בה שלא מתאימה לי, אבל אם אתה שואל מסיבה אחרת אני יכול לומר לך שכרגע אני לא נמצא בשום מעגל חברתי קבוע שבו אני משתלב. מה הייתי רוצה לעשות מחר בבוקר אם הייתי צריך לבחור זאת שאלה מצויינת... ישנם המון תחומים שאני רוצה לעסוק בהם ושאני די מוכשר בהם, ואני ארשום כמה כאן: גרפיקה, אומנות, אנימציה, משחק, מוזיקה, כתיבה וכמו כן הייתי רוצה גם לעסוק בדוגמנות בשלב כלשהו כל עוד אני צעיר. ולא, לא הגזמת עם השאלות

עוד מילה קטנה

הבאתי את השאלה לגבי מסגרת חברתית כי הרגשתי שלמרות שאתה עסוק בשאלה הזאת ברור לי שיש לך את הגבולות שלך, בינך לבין עצמך. לא היה לי לרגע אחד החשש שציינת, ולא אחזור על המילה שהשתמשת, נהפוך הוא. השאלה עד כמה אתה חש צורך ב"מסגרת החברתית", שהרי פעמים רבות היא, למי שאינו רוצה להיכנס בקלות לשבלונות המוכרות, איננה ברכה גדולה. אבל לא תמיד קל וברור להבחין בכך. בכל מקרה הדבר החשוב, לטעמי, דווקא כן לנסות לשים לעצמך מטרות שמדברות אל ליבך ולהתחיל לנוע עליהן. אם יש לך שם עניין - זה מה שחשוב. מקווה שהייתי לעזר, בהצלחה, אמיר דרור

gala lo

New member
אולי..

לך אל המתנ"ס בפתח תקווה, ותשאל אותם אם יש שם את 'תוכנית היל"ה' תוכנית הילה זה פרוייקט תחת משרד החינוך, שבעיקרון לוקח ילדים שנשרו ממסגרת מוכרת, מכל סיבה שהיא, ומעלה אותם על מסלול לבגרות השיעורים הם בחינם (אתה רק משלם על הבחינה עצמה- שזה משהו כמו 25 ש"ח ליחידה), יש שם חונכים שהקשר איתם יכול להיות הדוק או לא להתקיים בכלל- תלוי בך. יש פעילויות חברתיות לכל האקסטרניים אבל הן בדרך כלל בערב ואין שום חובה להגיע.. היה לי פעם סמינר אזרחות שנסענו לירושליים לבית המשפט ולעוד מקומות שקשורים, והכל היה באוירה מאוד כיפית. כמובן שלא חייבים להגיע ואפשר לבחור להגיע רק לשיעורים.... בקיצור זה נראה לי פשרה נפלאה, לפחות מבחינתי. כדאי לבדוק בכמה מתנס"ים באזור כי אין את זה בכולם אבל שווה להשקיע באוטובוס שלוש פעמים בשבוע בשביל הבגרות.. ממ... זהו נדמה לי כל מה שאני יודעת על הילה. יש כמובן המון סוגים של בתי ספר (בפורום הזה יוכלו להסביר לך על כולם) אבל אני משערת שאם לא עברת עד עכשיו לבית ספר רגיל זו לא אופצייה. לא יודעת מה הבקיאות שלך בהלכי האינרטנט- אז חיפשתי בשבילך כמה קצוות חוט: http://www.high-q.co.il/ http://www.geva.co.il/geva/bagrut.html http://rd.walla.co.il/ts.cgi?i=42018&u=http://www.smartcenter.co.il http://www.jumpad.co.il/minisites/camp593/default.asp?md=2 http://www.t-aviv.co.il/ http://www.zivcaspi.co.il/ אתר חשוב ושימושי- מידע לגבי פתיחת תיק אקסטרני ולימודים אקסטרניים http://www.externi.co.il/extension.html כדאיש לברר שם או בטלפון של השלוחה לבחינות אקסטרניות של משרד החינוך מה קורה כשתחליף מסגרת. ז"א איזה מהבגרויות ישארו שלך ואיזה תצטרך לחזור עליהן.. אני לא מכירה את הנושא אבל עד כמה שאני יודעת לא מבקשים לחזור על בחינות הרבה. אני רק יודעת שזה כן משהו שצריך לשאול עליו http://www.ynetcenter.co.il/SearchOut.asp?Z=e&Tz=Bagrut כל הבגרויות טוב סיימתי:))

gala lo

New member
פתאום שמתי לב

כאן, ממש כאן למעלה, בעמוד זה.. יש קישור לקומונת אקסטרנים.

תוכל להסתדר בלי חברה בבית הספר

למשך שנתיים. פגוש חברים במסגרות לא לימודיות ולמד לבד מספרים עם קצת הכוונה ממורים פרטיים. אפשרות אחרת היא הלימודיה בירושלים. תצטרך לנסוע לירושלים בשביל זה אבל בכיתה י''א זה אפשרי. אתה כבר 'ילד גדול'.

merchav

New member
עוד כיוון - בית ספר דמוקרטי

עוד סוג פתרון יכול להיות לנסות ללמוד בבית ספר דמוקרטי. אני מהדמוקרטי ברעננה, ואצלנו יש כרגע רק גילים צעירים יותר, אבל יש בתי ספר רבים שהם עד כיתה י"ב. הרשימה המלאה באתר המכון הדמוקרטי. בית הספר בכפר סבא הוא ותיק ועם שם מצויין. קבלה חברתית זה לא דבר פשוט, אבל העיקרון המנחה בחינוך הדמוקרטי הוא כבוד לאדם וקבלת כל אחד באשר הוא, וזו התחלה טובה. אם היית רוצה מסגרת דמוקרטית בעלת גוון דתי יותר - יש ברעננה את מיתרים- שזה חטיבה ותיכון יהודי פלורליסטי בסגנון דמוקרטי, שגם אני יודעת שמאוד מרוצים שם.

למעלה