אני כועסת!
7X02

shoham95

New member
אני כועסת!
7X02

הדוקטור פשוט רצח את סולומון! ככה! בלי שום בעיה!
זה בכלל לא משנה שהוא ביצע רצח עם- הדוקטור (של הסדרה החדשה, אני לא יודעת מה היה בישנה) מעולם לא רצח, פשוט רצח מישהו, גם לא כ"עונש" על רצח עם.
עד היום ראינו שהדוקטור תמיד מוכן לסכן את החיים שלו בשביל לא לרצוח חפים מפשע, ויותר מזה- בשביל לא לרצוח יצורים שלא חפים מפשע, שכן עשו משהו רע, כל עוד הם לא מהווים סכנה.
בפרק של הסונטארים, למשל, הוא עלה לחללית שלהם בשביל לתת להם צ'אנס אחרון, הוא לא רצה פשוט להרוג אותם למקרה שהם יחזרו בהם, והוא עלה לחללית בידיעה שרוב הסיכויים שהם לא יוותרו ושהוא יהיה חייב לפוצץ אותם ולמות יחד איתם. אבל לא, הוא לא פוצץ את החללית לפני שווידא שהם אכן לא מוותרים. הוא נתן להם צ'אנס אחרון. הוא מוכן לתת לכולם צ'אנס אחרון, גם אם הם היו ממש לא בסדר קודם, כל עוד זה לא מסכן אנשים אחרים (חוץ מאת עצמו) בהמשך. במילים אחרות- אחרי שהסכנה עברה, הוא לא יפגע באף אחד.
אז מה קרה פתאום? סולומון הרי לא מסכן אף אחד כשהוא בלי הרובוטים (האדירים, יש לציין) שלו. נכון, הוא היה ממש ממש ממש לא בסדר, אין ספק, אבל הוא רוצח אותו?! פשוט ככה?!
זה היה כ"כ לא אופייני לדוקטור וממש קשה לי עם זה.

אני לא יודעת למה הכותבים מתעקשים לשנות את האופי של הדוקטור.
אני מבינה שכל כותב רואה את הדוקטור בצורה שונה, ואני מבינה שזה דוקטור חדש באיזשהו מובן, אבל זה לא הגיוני לשנות אותו בצורה כזו. זה לא הגיוני שכמעט כל הפציפיזם, שכל כך אפיין אותו, נעלם. זו ממש לא הפעם הראשונה שחוסר-הפציפיזם-שלו-ביחס-לקודמו מפריע לי, אבל הפעם זה היה הכי צורם.
אי אפשר לשנות את הדמות שאנחנו מכירים בצורה כזאת. אני לא יכולה לקבל את זה שהוא כל כך שונה פתאום. נכון, נשארו מאפיינים דומים, כמובן, אבל דברים רבים נעלמו והשתנו וזה ממש מבאס.
והעניין הזה, שלדוקטור לא אכפת שכל מיני יצורים מתים, שהדוקטור מגיב בצורה שונה לחלוטין לרצח של יצורים, שהדוקטור מוכן לרצוח... זה ממש ממש מעצבן.

ailag

New member
אז ככה

קודם כל, התגובה שלך זה אחד לאחד איך שה"קהילה" הגיבה לפרק :) (חוץ מאלו שאמרו "מה, הגיע לו" אבל הסברת יפה מאוד למה זאת לא תשובה לגיטימית - זה לא עומד בקנה אחד עם המוסר של הדוקטור)

עכשיו השאלה אם את רוצה שאענה לך עכשיו על מה שכתבת או אחר כך, כי זה לא סתם פשלה של הכותבים. up to you.

מה חשבת על הפרק חוץ מהסוף עם סלומון?

.

אגב, הדוקטור גרם לאנושות לבצע רצח-עם בתת מודע בסוף day of the moon, כשהוא גורם להם לירות בסיילנטים אפילו בלי יכולת להחליט שלא או יכולת לזכור את זה. הדוקטור ביצע רצח עם באדוני הזמן ובדאלקים לפני עונה 1 ובסוף עונה 4.
וחוץ מזה, כן, יש הבדלים משמעותיים בין הדוקטורים ואם כולם יהיו אותו הדבר הסדרה תהיה די משעממת. בסיפור הראשון של הדוקטור הראשון הם בורחים מאיפשהו עם איש מערות פצוע והוא מעכב אותם, אז הדוקטור מרים אבן והולך לרוצץ לו את הגולגולת (אבל איאן, אחד המלווים, עוצר אותו). חלק מהיופי בתוכנית זה השינוי והגיוון.
אבל זה התייחס למה שכתבת בכללי. ספציפית במקרה הזה יש סיבה שהוא רצח את סלומון.
ונראה לי שהם רצו שתתעצבני. (אם כי אנשים לקחו את זה קשה מדי)

ולא עדכנת מה חשבת על האסיילום. נורא מעניין אותי איך זה נראה מבעד לעיניים של מישהי שלא חיכתה שנה בין העונות. וגם התגובות שלך אישית מעניינות :)

ailag

New member
בטח

מופאט עובד לפרנסתו רק על הדוקטור ושרלוק וממה שהבנתי יש גם אנשים שעוקבים אחרי ענייני המשכיות בהנהלת התוכנית. הוא לא סתם יעשה טעות של כותב פאנפיקשן.

symptoms

New member
סבבה, אבל איך זה בא לידי ביטוי?

למה הם עשו את זה?

רעות

meilla

New member
יש לי תיאוריה

שהאופי של דוקטור נבנה בעקבות האירועים סביב ההתחדשות.

ailag

New member
(שלחתי מסר)

אעלה פה כשיהיה רלוונטי... בקצב של שהם היא תהיה בפרק 13 של עונה 7 מחרתיים ממילא.

shoham95

New member

אני מבינה את זה שהדוקטור משתנה. אני אפילו מקבלת את זה. הרי הסדרה בנויה כך שהדוקטור עובר התחדשות כל כמה זמן, ובהתחדשות האופי שלו גם משתנה. אבל לא לחלוטין! לא הגיוני שדברים שהיו טבועים בו כ"כ חזק יעלמו פתאום! לא מדובר פה על אהבה למאכל מסוים (כפי שמתואר בפרק הראשון של העונה החמישית) או בתכונות אופי מסוימות שאינן מאוד משמעותיות. מדובר במשהו משמעותי מאוד, שהוא חלק אינטגרלי מהדוקטור, ושבשביל הצופים בסדרה החדשה- זה הדוקטור! זה מה שהוא בשבילנו! בעיניי זה לא בסדר לשנות אותו בצורה כ"כ קיצונית. שינויים מסויימים אני מוכנה לקבל, אבל יש דברים שהם כ"כ טבועים בדוקטור שלהעלים אותם זה ממש זלזול בצופים. מה גם שאני יודעת שהשינוי הזה נובע מהשינוי בכותב הראשי, ולא מתוך רצון לשנות את הדמות של הדוקטור. ראסל ראה את הדוקטור בצורה שונה מהצורה בה מופאט רואה את הדוקטור. בשביל ראסל, כנראה, עניין הפציפיזם היה מאוד חשוב, ולכן הוא הבליט אותו מאוד והכניס אותו בכל הזדמנות, הוא הזכיר לנו כל הזמן (גם בדברים קטנים וגם בדברים גדולים) שזה חלק מהדוקטור, והוא מעולם לא פספס ונתן לדוקטור להביע חוסר-פציפיזם באיזשהו אופן, חוץ מכאשר זה היה נחוץ (הדוקטור כן יפגע במישהו כאשר הוא חייב, אבל רק כאשר הוא חייב)- למעשה הוא הפך את זה לחלק בלתי נפרד מהדוקטור. בשביל מופאט, כנראה, זה לא חשוב, אבל הוא לא יכול לתת לדוקטור לרוצץ גולגלות או לעשות דברים קיצוניים מאוד (ואולי הוא גם לא רוצה), אז הוא משאיר אותו פציפיסט באיזשהו אופן, אבל לא מקדיש לזה הרבה מחשבה. לכן יוצא שהדוקטור לפעמים פוגע ביצורים ולא אכפת לו- כי לדוקטור של מופאט זה לא אכפת. אם מדי פעם יש הבלחות של פציפיזם זה כי הוא לא יכול להעלים את זה לחלוטין (לכן הדוקטור עדיין נגד נשק). אז הוא לא העלים את זה לחלוטין, אבל הוא כן כמעט העלים את זה לחלוטין, כי גם אם מדי פעם הדוקטור אומר שהוא לא מוכן להשתמש בנשק, או "אהבתי אותך לפני שאמרת טילים", כל עוד הוא כן פוגע ביצורים כמעט בלי לעשות חשבון, ועניין הפציפיזם כבר לא חלק משמעותי מהאופי שלו- מדובר בשינוי גדול וקיצוני מדי, וההתנהגות שלו היום לא מסתדרת בכלל עם הדוקטור שאנחנו מכירים.
ואני לא מדברת עכשיו על עניין סלומון- אם יש לזה הצדקה כלשהי שאני אגלה בהמשך (אל תגלי לי
), אז אני מוכנה להתעלם מזה כרגע (מקווה שהסיבה תספק אותי).
אבל קרו יותר מדי דברים שהראו שינוי קיצוני בדמות של הדוקטור ובעניין הזה, שהיה חלק כ"כ משמעותי ממנו.

מה שאני רוצה להגיד, בעצם, זה שאין לי שום ספק שהדוקטור משתנה. אבל יש שינויים מסוימים שהם מוגזמים. זאת בכל זאת סדרת טלוויזיה, ואנחנו בכל זאת קהל שעוקב אחרי התכנית, ובתור קהל כזה אנחנו לא רוצים לראות את הדוקטור שלנו משתנה ב- 180 מעלות. אני בעד גיוון, באמת; אבל יש דברים שלשנות אותם זה לשנות חלק מהמהות של הדוקטור, וזה כבר מוגזם.

הסדרה הישנה לא משנה כרגע-
אני רואה את הדוקטור, כבר מהעונה הראשונה, כאדם (כלומר, חייזר) שנגד שימוש בנשק ונגד נלחמות, כתוצאה ממלחמת הזמן בה השתתף (והיווה חלק פעיל מאוד). מההתחלה אפשר היה לראות את ההשפעה של המלחמה עליו, ואני לא חושבת שזה משהו שיכול להימחק פתאום. גם אם לפני המלחמה הוא היה מאוד אלים, כל זה לא משנה אם המלחמה שינתה אותו. כי אני כן מאמינה שאנשים משתנים, אבל עם זאת אני מבינה ששינויים גדולים באים כתוצאה מאירועים גדולים. אז כן, אני מאמינה שהדוקטור השתנה מאוד אחרי המלחמה והפך להיות פציפיסט, אבל לא, אני לא מאמינה שהפציפיזם הזה נעלם כמעט לחלוטין בלי שום אירוע שיסביר את זה.

זה דבר שהראו לנו כבר מהפרק הראשון-
הדוקטור מדבר עם הקיא המוזר ששלט על הפלסטיק לפני שהוא פוגע בו. הוא לא יפגע בו סתם ככה, רק אם הוא לא יותיר לו ברירה.
הדוקטור, אם כך, מתנהג בצורה כזו מהרגע שהסדרה החדשה התחילה. הם לא יכולים להעלים את זה ככה פתאום. הוא לא יכולים לשנות את הדמות שאנחנו מכירים מהרגע הראשון בצורה כ"כ קיצונית. כאמור, זה חלק אינטגרלי מהדמות של הדוקטור והעלמתו מעצבנת מאוד.

אז הסיפור עם סלומון מוצדק, בסדר, אבל מאז תחילת העונה החמישית כ"כ הרבה פעמים הוא פגע ביצורים ולא ממש היה לו אכפת. זו לא הפעם הראשונה שזה מציק לי, אבל אני חושבת שזה היה הקש ששבר את גב הגמל.
הסיילנס הם דוגמא מעולה למקרה כזה- וזה אכן מאוד הפריע לי. לא הבנתי איך הדוקטור מוכן לבצע רצח-עם בצורה כזאת. הוא אפילו לא נתן להם צ'אנס אחרון! והדוקטור תמיד נותן צ'אנס אחרון! אם זה היה המוצא האחרון- אז זה בסדר, וגם 9 ו- 10 עשו את זה לפניו. אבל הוא אפילו לא ניסה למצוא דרכים אחרות לפתור את המצב!

אני חושבת שזה השינוי שהכי צורם לי בדמות של הדוקטור,
אבל לזה מצטרף גם השוני ביחס של הדוקטור למוות של המלווים שלו, או של אנשים אחרים שנמצאים בסביבה. (כל כך הרבה פעמים רורי מת, ואף פעם הוא לא נראה כאילו זה ממש מעניין אותו!) בעבר הוא היה כואב מוות של כל אדם, שלא לדבר על המלווים שלו...
ובנוסף לכך, הדוקטור ה- 11 נראה לי משום מה פחות חכם מקודמיו. כלומר, כן, הוא עדיין מאוד מאוד מאוד חכם, הרבה יותר מכל אדם אחר, כמובן. אבל ביחס לקודמיו... ככה אני מרגישה לפעמים (לא תמיד, לפעמים).
כל אלה הם שינויים משמעותיים מאוד בדמות של הדוקטור, שלדעתי שום התחדשות לא אמורה לגרום להם.
הסדרה מראה לנו שהדוקטור אמנם משתנה- לא רק מבחינה חיצונית, אלא גם מבחינה פנימית- אבל הזכרונות והידע שלו נשארים איתו, וכך גם תכונות אופי מסוימות שהן מאוד חלק ממנו. לא יכול להיות שפתאום יצא דוקטור שמתנהג כמו המאסטר, נכון? לכן תמוה בעיניי שדברים משמעותיים כ"כ באופי שלו משתנים או נעלמים. בעיקר כשמדובר בדברים שחלקם מושפעים מעברו (או לפחות כך נראה), והרי הזכרונות נשארים...

שלא תביני לא נכון. אני עדיין מאוד אוהבת את מופאט וחושבת שהוא גאון ושהוא מוכשר בצורה לא רגילה, אבל העניין הזה מכעיס אותי, והייתי שמחה אם הוא היה מטפל בזה בצורה אחרת.
אני מבינה שהוא רואה את הדוקטור בצורה שונה, אבל הוא צריך לזכור שאנחנו לא, ושאי אפשר לקחת מאיתנו את הדוקטור שאנחנו מכירים ואוהבים.

חוץ מעניין סלומון, הפרק היה ממש טוב ונהניתי ממנו מאוד. הוא לא היה גאוני ולא היה מתוחכם, לא היה כאן סיפור אדיר ולא דברים מיוחדים יותר מדי, אבל הוא היה כיפי, עשוי טוב, קליל ומעניין.
אהבתי את ריבוי המלווים, והם היו ממש טובים. איימי הייתה מעולה, רורי נהדר כתמיד, אבא של רורי משעשע מאוד, וגם רידל והמלכה היו מצוינים.
מה שכן, הפתרון הפריע לי- כל מה שצריך זה שני אנשים שקשורים גנטית? באמת? כל הבלאגן, כל הלחץ, הכל- וזה מה שצריך? כשמההתחלה נמצאים על החללית אב ובן? פתרון ממש פשוט וטיפשי, באופן קצת מעצבן (ואני ממש ממש לא מהמתלוננים- אז אם זה הציק לי זה אומר משהו
).
ומאוד הפריע לי שהדוקטור לא שם לב לזה. כלומר, באמת, אתה הדוקטור! אתה אומר שצריך שני אנשים קשורים גנטית, ומולך עומדים שני אנשים כאלה, אבל אתה לא שם לב?!
חוץ מזה- הפרק באמת היה ממש טוב בעיניי. הרובוטים היו אדירים ומשעשעים ביותר. הם הזכירו לי דמויות של דיסני
(רק שהם משוכללים הרבה יותר, כמובן)

האסיילום- הפרק הראשון, כן?
הוא היה מעולה! בהתחלה הוא לא ממש זרם לי, ובנוסף ראיתי אותו כשהייתי חולה, מה שבוודאי לא הוסיף לחוויות הצפייה, אבל בשלב מסוים הוא נעשה מצוין ומעניין ונהניתי ממנו מאוד.
הסיפור היה מאוד מעניין- אבל, שוב, מאוד לא ברור לי איך הדוקטור היה מוכן לפוצץ את כל הכוכב הזה, בלי לנסות למצוא פתרון אחר לפני (אם הוא לא היה מוצא פתרון, אז אני מבינה. אבל הוא אפילו לא חיפש! מיד אמר שעליהם לפוצץ את הכוכב). ולא אכפת לי שאלה הדאלקס, אויביו הגדולים ביותר- זה ממש לא משנה- זה, שוב, מאוד לא אופייני לדוקטור. וזה הפריע לי.
הבחורת-דאלק הייתה ממש מגניבה! אהבתי אותה. העציב אותי שהיא הייתה דאלק בסופו של דבר

בכלל, בני האדם שהיו בעצם דאלקס היו מלחיצים. כל בן אדם יכול להיות דאלק, ועד שהעין לא יוצאת- אף אחד לא יודע על זה... מפחיד. ועם זאת מעניין ומקורי.
איימי ורורי היו ממש מתוקים! רורי ריגש אותי כשאמר שהוא אוהב אותה יותר מאשר היא אותו, כאילו זה מובן מאליו (ולי בתור צופה זה באמת נראה ככה). אהבתי שאיימי אמרה לו שזה לא נכון, והם היו חמודים להפליא.
הסוף היה אדיר! דוקטור הו?! אני מניחה שהשאלה הזו תלווה אותנו עכשיו במשך זמן מה, עד שהדוקטור יגיע למקום ההוא שאסור לו להגיע אליו (ששכחתי מה שמו
) (אסור להם לענות עליה ולספר לנו מה השם של הדוקטור, לעולם לעולם לעולם!). היה מגניב שהדאלקס בסוף לא ידעו מי הוא. מעניין מה יהיה איתם בהמשך, עכשיו כשאין להם מושג מי זה הדוקטור.
בקיצור- פרק מצוין עם סיפור מעולה. אהבתי מאוד.

אגב, אולי נראה שאני ממורמרת על הסדרה, אבל זה ממש ממש לא נכון- אמנם הדברים שציינתי למעלה מציקים לי, אבל אני עדיין מאוד נהנית מה

shoham95

New member
אני לא מאמינה שהוא חתך אותי!

...
אגב, אולי נראה שאני ממורמרת על הסדרה, אבל זה ממש ממש לא נכון- אמנם הדברים שציינתי למעלה מציקים לי, אבל אני עדיין מאוד נהנית מהסדרה ואוהבת אותה ואני לא מרגישה שאני פחות אוהבת אותה היום... לדעתי הסדרה עדיין טובה כמו בעבר. אבל, כן, אלה דברים ספציפיים שמפריעים לי (ולפעמים מפריעים מאוד), ושאני מקווה מאוד שיעלמו.

timetraveler900

New member
לגבי הסיילנס

הוא כן ניסה לתת להם צ'אנס אבל הם פשוט צחקו לו בפנים.
כיוון שהם גורמים לכל אחד שרואה אותם לשכוח אותם ובו בזמן יכולים לגרום לו לעשות דברים בניגוד לרצונו, לדוקטור לא הייתה ברירה אחרת או פתרון אחר.. הוא היה חייב לתת לבני האדם משהו להתגונן איתו. אני לא אומרת שזה הכי צודק, נכון והוגן, אבל אני באמת חושבת שלא הייתה לו ברירה אחרת... הסיילנס באמת לא השאירו לו הרבה ברירות.

shoham95

New member
אם לא הייתה ברירה, זה בסדר

לא זכרתי שהוא ניסה לתת להם צ'אנס אחרון אבל יש מצב שזה רק הזכרון שלי שבוגד בי... בכל מקרה, גם אם במקרה הזה זה אכן היה מוצדק, בשאר המקרים זה לא. וזה מכעיס.

ailag

New member
ככה ככה

הוא בא ואמר שהוא נותן להם צ'אנס ושיגידו משהו, אבל הוא סתם סוחב את הזמן עד שישודר השיגור של אפולו. הוא מחכה שיענו ואז אומר משפט שעצבן אותי - לא באמת התכוונתי לזה, זה לא חג המולד. כאילו רק באירועים מיוחדים הוא סלחן ושוחר שלום.

shoham95

New member
נכון!

לא זכרתי את המשפט הזה, אבל עכשיו כשאת מזכירה אותו- אני בהחלט זוכרת ואני גם זוכרת שזה עצבן אותי כשזה נאמר.
ושוב, זה לא אופייני לדוקטור בכלל.

ailag

New member

(עונה תו"כ קריאה)

"לא הגיוני שדברים שהיו טבועים בו כ"כ חזק יעלמו פתאום!"
את מדברת על דברים שלפני או בעונה 7? כי לפני עונה 7 הם לא *נעלמו* הם לפעמים דעכו. לפעמים.
וחוץ מזה, כל תא בגוף שלו התחלף ועברו עליו מאות שנים!
אם את מדברת על עונה 7 אז שוב, יש דברים בגו ונדבר עוד כמה פרקים.

"לא מדובר פה על אהבה למאכל מסוים (כפי שמתואר בפרק הראשון של העונה החמישית)"
*קטנוניות אופטופיקית לשם הקטנוניות בלבד* זה היה בגלל שהוא עדיין היה בתהליכי התחדשות.. אחר כך ב GOD COMPLEX (הפרק עם המלון בעונה 6) הוא נותן ביס בתפוח ונראה מרוצה, מה שחרפן חלק מהקהילה.. (וגם פותר קוביה הונגרית שבCHILD TERRORS הוא אמר שהוא אף פעם לא מסתדר איתן כי מופאט מניאק)
סוף קטנוניות!

"בשביל הצופים בסדרה החדשה- זה הדוקטור! זה מה שהוא בשבילנו!"
גם אקלסטון?
הדוקטור שברגע שראה דאלק הדבר היחיד שהיה לו בראש זה דאלק מת?

אז אולי זה גליץ' של טננט...

"בשביל מופאט, כנראה, זה לא חשוב" (הפציפיזם)
חוץ מלמשל בפרקי הסילוריאנים של עונה 5, פרקי הגנגרים בעונה 6 (היה הכי קל סתם לחסל אותם), ומה שהזכרתי בהודעה אחרת: דאלק וקובאריאן שבטוחים שריבר ואיימי לא יעשו להם רע, ולו בגלל שהן קשורות לדוקטור. (פרקי סיום עונות 5+6)

כן, מתישהו הוא שכח את עצמו בדרך, וזה הסיפור המקשר לאורך עונה 6 - ריבר באה בסוף פרק 7 ואומרת לו בפרצוף שהוא שכח מי הוא, שהוא השתנה. בתוכחה. זה לא בחירה שונה מדי, זה חלק מהעלילה, מהסיפור שלו.

"כל עוד הוא כן פוגע ביצורים כמעט בלי לעשות חשבון"
מי? חוץ מהסיילנס?

"אנחנו לא רוצים לראות את הדוקטור שלנו משתנה ב- 180 מעלות"
זה לא 180. זה שינוי באותו סדר גודל כמו זה שהוא יותר חייזרי עכשיו ויש יותר דגש (למשל ב LODGER) על איך הוא לא מסתדר בסביבות שלנו הן טבעיות, בעוד שדוקטור דייויד לא הראה יותר מדי בעיות (לא שהיו לו יותר מדי הזדמנויות. מלבד מתי שהוא היה אנושי)

"הסדרה הישנה לא משנה כרגע"
היא משנה כי זה מה שבראש של הכותבים. מופאט העריץ את הסדרה מגיל אפס והוא בונה על רעיונות שהתבשלו לו מאז ועקב זה.
עם זאת, לשתינו אין מספיק רקע בשביל באמת לדון בה. (ראיתי מעט, וקראתי קצת עליה, פשוט יש לי זיכרון טוב)

"הדוקטור מדבר עם הקיא המוזר ששלט על הפלסטיק לפני שהוא פוגע בו. הוא לא יפגע בו סתם ככה, רק אם הוא לא יותיר לו ברירה.
הדוקטור, אם כך, מתנהג בצורה כזו מהרגע שהסדרה החדשה התחילה"
שוב, ואחר כך הוא רוצה שהדאלק ימות בצורה כ"כ נלהבת שהדאלק קורא לו דאלק. וזוכרת את התגובה שלו בתחילת עונה 1 לזה שקסנדרה התפוצצה מהתייבשות? אפאתיות. מלאה.

העניין עם הסיילנס גם לי הפריע.

"כל כך הרבה פעמים רורי מת, ואף פעם הוא לא נראה כאילו זה ממש מעניין אותו!"
בAMY'S CHOICE הוא הלך להתאבד איתה מיד אחרי שרורי מת וגם בפרק הפיראטים, כשרורי נמחק מהזמן הוא התעקש שאיימי תזכור אותו, ובפרק של גיימן הוא לא ידע מזה.

חוץ מזה, רורי פחות חשוב לו מאיימי כשצריך להשוות ביניהם. הסיפור של איימי והדוקטור זה פיטר פן, הדוקטור לוקח את הילדה למסעות, ורורי מפריע לזה. הוא התרגל אליו, אבל רורי הוא עדיין מה שמחזיר את איימי מארץ לעולם-לא לדברים כמו משפחה ובית ורק לצאת מההרפתקאות האלו (כמו ב"חדר" שלו בGOD COMPLEX)

"הדוקטור ה- 11 נראה לי משום מה פחות חכם מקודמיו"
תני דוגמה..?
יכול להיות שזה נראה כך בגלל שהוא מתנהג יותר בילדותיות, אבל זה (א) מאפיין שמאט ומופאט חשבו שיתאים לדמות, (ב) חלק ממקומו של הדוקטור כסיפור הילדות של איימי, (ג) חלק מזה שהדוקטור של מאט הוא חייזר שלא משתלב בחברה האנושית אלא מתנהג מוזר.

"הסדרה מראה לנו שהדוקטור אמנם משתנה- לא רק מבחינה חיצונית, אלא גם מבחינה פנימית- אבל הזכרונות והידע שלו נשארים איתו, וכך גם תכונות אופי מסוימות שהן מאוד חלק ממנו"
כאן יש קצת חוסר אחידות בכתיבה (שזה בסדר, אם היתה אחידות לא היו לו שני לבבות בגלל שפעם אחת ב 1963 מישהו בדק לו דופק וזה יצא תקין אז זה היה נגרר עד 2013. הסדרה הזאת כותבת את החוקים שלה תוך כדי, וזה חלק מהסיבה שהיא כ"כ טובה). בהתחדשות מכריס לדייויד זה היה די חלק, אבל מדייויד למאט, הוא אומר
"Even if I change it still feels like dying. Everything I am dies. Some new man goes sauntering away... and I'm dead. "
הוא שונה.
והיי, דברים קלים מזה גורמים לאנשים להשתנות בעולם האמיתי. בטח את מכירה למשל מישהו שפעם נורא אהב בשר ועכשיו הוא טבעוני... לא שינוי די מהותי? לי הטריגר לצמחונות היה שהכלבה שלי מתה בגיל מבוגר ושראיתי מישהו חותך עוף (מוכן לאכילה). שני האירועים האלו היו טריגר לשינוי כזה אצלי. ואצלו? לא רק שהוא חטף מספיק קרינה כדי שהגוף שלו יקרוס ויגסוס, ולא רק שכל תא בגוף שלו התחלף, זה גם בא אחרי שאיבד הרבה אנשים ואחרי הבלגן עם חטא ההיבריס והנפילה של עונה 4.5. זה וואחד טריגר לשינוי.

"לא יכול להיות שפתאום יצא דוקטור שמתנהג כמו המאסטר, נכון? "
זה שהוא משתנה לא אומר שהוא משתנה אקראית.

שמחה שנהנית מהפרקים :) אנשים התעצבנו על הדינוזאורים שלא היה מספיק מתוחכם בשבילם, אבל זה במוצהר היה פרק כיף וקליל, זה פשוט מה שקורה כשמצטברות ציפיות של שנה. שמחה שאת נהנית (כמוני)
אסיילום נהדר :)
"לא ברור לי איך הדוקטור היה מוכן לפוצץ את כל הכוכב הזה" - השאלה איזו ברירה עוד היתה. אולי הוא בדק אותן? היתה להם דרך יציאה אחת, וזה הטלפורט, ובשביל הטלפורט צריך להוריד את המגנים, וכשהמגנים יורדים הדאלקים תוקפים. לכן הדאלקים שלחו אותו לשם, כי הם ידעו שזו הברירה היחידה שלו.

אוזווין היתה נהדרת
כתיבת מופאט טיפוסית נורא. לצערי זו כתיבת מופאט טיפוסית עד כדי כך שאם יש אישה חזקה היא מתה או נכלאת או באשליות - במקרה הזה, שלושתם. (על זה מתלוננים כשמדברים על השוביניזם שלו, אם כי זה עדיין כאין וכאפס לעומת סדרו אחרות וסרטים)

אוח, אהבת את הפתרון של איימי ורורי? זה היה כל כך מאולץ :(

"אגב, אולי נראה שאני ממורמרת על הסדרה, אבל זה ממש ממש לא נכון"
בטח, את מתלהבת מאוד, אבל לא מעריצה בצורה עיוורת. זה אחלה.

להפך, אם הכל היה סתם נחמד לא היה כ"כ על מה לדון. בכיף :)

shoham95

New member

זה לא היה גליץ' של טננט- בפרק הראשון, אחרי שרוז אומרת לדוקטור שיהרוג את התודעה-הפלסטיקית, הדוקטור אומר לה בפירוש "אני לא כאן כדי להרוג אותו, אני כאן כדי לתת לו צ'אנס". זה משהו שהציגו לנו החל מהפרק הראשון- והדברים שמציגים בפרק הראשון הם, בדרך כלל, אפיונים משמעותיים מאוד אצל הדמות.
לגבי הדאלק- תחשבי שהדוקטור חשב שכל הדאלקס הושמדו במלחמת הזמן, הוא בטוח שזה מה שקרה, ופתאום הוא פוגש אחד... לנו זה כבר לא נראה מיוחד (וגם לדוקטור, היום, כבר לא ממש) כי פגשנו אותם עוד כל כך הרבה פעמים נוספות מאז. אבל זו הייתה הפעם הראשונה- אני חושבת שהתגובה שלו הייתה הגיונית, גם בשביל מישהו פציפיסט כמוהו. הדאלקס אחראים להשמדת הטיימלורדס, מה שהופך אותם באופן טבעי לאויבים הכי גדולים של הדוקטור וליצורים שהדוקטור מתעב עמוקות. הגיוני מאוד, בעיניי, שבפעם הראשונה שהוא פוגש אותם אחרי מלחמת הזמן, כשהוא בטוח שכולם-כולם הושמדו, הוא יגיב בצורה כזאת.
בכל מקרה, הדוקטור של עונות 1-4 הרבה יותר פציפיסט מהדוקטור של עונות 5-6 (ואני לא אתייחס עכשיו ל- 7 כי את אומרת שיש סיבה).
נכון, היו מקרים בהם גם ה- 11 היה פציפיסט- אבל זה, שוב, כי מופאט יודע שהוא לא יכול להעלים את זה לחלוטין. אז הוא מכניס את זה לפעמים, אבל זה לא משהו שמורגש ומובלט בכל דבר שהדוקטור עושה- בניגוד לדוקטור של ראסל. כנראה לראסל זה היה מאוד חשוב ולכן הדוקטור היה כזה בצורה הכי קיצונית שיש, והרגשנו את זה בכל דבר שהוא עשה. ואצל מופאט- ממש לא.

לגבי מה שריבר אמרה לו- אני לחלוטין הסכמתי איתה כשהיא אמרה לו את זה. השאלה היא, ממה זה נובע? מה קרה לו שגרם לו להתנהג בצורה כזאת? לאסוף צבא של לוחמים? זה מאוד חרה לי, כי זה מאוד לא התאים לדוקטור שאני מכירה. מאוד לא. השאלה היא ממה זה נובע. (וזה לא חלק מההאשמה, זה באמת מעניין
)
מה שקרה לו בסוף עונה 4 גרם לכך? ההשמדה של הטיימלורדס? המוות שלו? אני לא רואה באף אחד מהדברים האלה גורם לשינוי כ"כ קיצוני במובן הזה (בדברים אחרים, כן, אבל לא בפציפיזם- אולי להפך, הייתי מצפה שהוא דווקא יהיה יותר פציפיסט אחרי מה שקרה שם). אז מה קרה, בעצם? מה את חושבת?

אם זה באמת חלק מהסיפור שלו, אם יש לכך הצדקה- אז אני מוכנה להסתכל על זה אחרת. אני הרגשתי, במהלך הצפייה, שמופאט פשוט לא שם על זה דגש, בעוד בשבילנו, הצופים, זה חלק משמעותי מהדמות של הדוקטור. אני צריכה לראות שוב את כל הפרקים.

אמרתי שהסדרה לא משנה כרגע כי היא התרחשה לפני מלחמת הזמן, והסדרה החדשה מתרחשת אחרי מלחמת הזמן, ולדעתי הוא עבר שינוי מאוד משמעותי בעקבות המלחמה.

לגבי רורי, זה בכלל לא משנה אם הוא פחות חשוב לו מאיימי... הוא בכל זאת מטייל איתו, ולדוקטור תמיד אכפת ממי שמטייל איתו. יותר מזה- אכפת לו מכולם! גם אם "סתם" מישהו ימות יהיה לו קשה מאוד עם זה! גם אם הוא היה די עצוב על המוות של רורי, זו לא הייתה התגובה שציפיתי לה מהדוקטור. מהדוקטור הייתי מצפה לתגובה הרבה יותר כואבת- פרצוף עצוב לא מספיק.

לגבי מה שאמרתי על הדוקטור שנראה לי פחות חכם- בפרק של המלאכים, לדוגמא, הדוקטור לא שם לב שאין להם שני ראשים בזמן שהוא מדבר בלי הפסקה על שני הראשים של המה-שמם. או בפרק של הדינוזאורים, שוב, הוא לא שם לב שעומדים מולו אב ובן, בעוד הוא אומר שהוא צריך שני אנשים קשורים גנטית. אולי זו סתם תחושה, ואולי זו סתם קטנוניות. אבל זה מה שהורגש... זה לא ממש קריטי, למען האמת. הדברים האחרים הרבה יותר מפריעים לי, סתם חשתי צורך לציין את זה
והוא עדיין גאון לא רגיל, כמובן.

לגבי אוזווין- היא הייתה ממש מגניבה! בשלב מסוים אפילו חשבתי שיהיה מגניב אם היא תהיה מלווה, אבל אז חשבתי שזה יהיה קצת מוגזם- שני אנשים חזקים, גאונים ודי מטורפים מטיילים ביחד? המלווה אמורה להיות פחות הכל מהדוקטור, אז זה לא מתאים. אז אולי היה עדיף שהיא לא ניצלה. (פשוט כי הרגשתי, במהלך כל הפרק, שדי ברור שאחרי שהדוקטור יציל אותה הוא ייקח אותה בתור מלווה, וגם היא אמרה לו- שיראה לה את הכוכבים, אז היא הייתה רוצה. והעדפתי שזה לא יקרה, מהסיבה שציינתי למעלה.)
אבל, מן הסתם הייתי מעדיפה שזה ייפתר בדרך אחרת, כי זה היה עצוב.
לא הבחנתי בשוביניזם אצל מופאט, יש לך עוד דוגמאות?

לגבי הפתרון של איימי ורורי- כן, זה היה ממש חמוד! תראי, לא נתנו לנו יותר מדי זמן לקלוט שהם מתגרשים- סיפרו לנו על זה במשך בדיוק שתי דקות. אם זה היה משהו שנמשך לאורך מספר פרקים, הייתי מצפה לפתרון אחר, אבל בהתאם למה שראינו, זה היה ממש בסדר וחמוד.

דבר אחרון לגבי השינוי של הדוקטור-
אני מבינה שהדוקטור משתנה, כמו שכבר אמרתי. אבל זה היה, בעיניי, שינוי גדול וקיצוני מדי, והמוסריות של הדוקטור לא נראית לי כמו משהו שפשוט ייעלם (או ידעך).
לא ממש השאירו לנו משהו מהדוקטור שאנחנו אוהבים. גם אם נעזוב לרגע את השינוי באופי ואת השינוי בשחקן- הכל הם שינו! הם לא השאירו לנו שום דבר מוכר להיאחז בו, שום דבר, מה שהפך את החילוף בשחקנים להרבה יותר קשה (ודיוויד היה מאוד מאוד אהוב, אז זה היה קשה גם ככה).
אז לא מספיק שהם שינוי הכל- גם את האופי שלו הם משנים, בצורה כ"כ קיצונית? שוב, לא מדובר על שינויים קטנים, אלא על שינויים גדולים ומשמעותיים... וזה קשה, וזה מבאס.
(השינוי באופי מעצבן גם בלי קשר לעניין השינוי בשחקן וכל זה. מורגש כאן חוסר עקביות, וזה מבאס. בכל אופן, אם זה אכן משהו מכוון, כחלק מבניית הדמות של הדוקטור, ולא חוסר עקביות, אז זה משהו אחר. לא יודעת אם אני מרוצה מזה, ואני באמת צריכה [ורוצה, מאוד
] לראות שוב את כל הפרקים, בשביל להבין את זה יותר טוב, אבל זה משהו אחר.)

ailag

New member
שיט שיט שיט שיט שיט

כתבתי לך תגובה ארוכה ואז המחשב קרס... יכול להיות שהדפדפן היה משחזר אותה - אבל הוא העיף אותי מהמשתמש מה שביטל את כל העייסק :(

אין לי כוח לכתוב שוב, אולי אח"כ.

ailag

New member
טוב
(חלק ראשון)

מחשב, אם אתה אוכל לי גם את התגובה הזאת אני אכעס.

"הגיוני מאוד, בעיניי, שבפעם הראשונה שהוא פוגש אותם אחרי מלחמת הזמן, כשהוא בטוח שכולם-כולם הושמדו, הוא יגיב בצורה כזאת."
אם לפשט עד זרא את מה שכתבת שם, אפשר לקרוא את זה בתור "נכון שהוא פציפיסט, אבל פה היתה הצדקה" - וכאן הבעיה. אם סגנון החשיבה שלו פציפיסטי הוא פשוט לא יעשה את זה. זה יהיה מנוגד להגיון שלו. כמו שאת לא נותנת מכות למי שמעצבן אותך כי זה לא הגיוני לך. יש אצלו יוצאי דופן כשאין ברירה, עם זה אני מסכימה, אבל כשיש ברירה פתאום להתעצבן עד כדי כך?

חוץ מזה שמה שאת כותבת מצדיק גם את הרצח של סלומון על הדרך. סלומון התייחס לאנשים כאל חפצים וזה נוראאאאאאאא הפריע לדוקטור. הוא רמז שיאנוס חברה של הדוקטור שבאשמתו בכלל היא היתה שם. והכי גרוע - הוא השמיד את כל הסילוריאנים. אמנם זה לא מלחמה שהדוקטור לחם בה, אבל לדעתי זה עולה בקנה אחד עם הדברים שכתבת שהם הצדקה ליחס של הדוקטור לדאלק בעונה 1.

"זה לא משהו שמורגש ומובלט בכל דבר שהדוקטור עושה- בניגוד לדוקטור של ראסל"
זה לא אומר שהוא השתנה, זה אומר שמגוונים לנו את הסיפור. אם אותן תכונות יהיו מודגשות כל הזמן, הסיפור יהיה משעמם.
צריך להפריד בין "האם הוא פציפיסט" ל"האם יש דגש על זה שהוא פציפיסט".

"לגבי מה שריבר אמרה לו- [...] השאלה היא, ממה זה נובע?"
לא יודעת אם זה צריך לנבוע ממשהו. הוא נסחף ואיבד פוקוס. אולי הוא התמקד יותר מדי בלהיות פיטר פן שהוא איבד את עצמו.
"מה שקרה לו בסוף עונה 4 גרם לכך? ההשמדה של הטיימלורדס?" לא נראה לי כי מופאט לא אוהב לגרור סיפורים ישנים לתוך הקאנון שלו. הוא פחות או יותר מתייחס לקאנון שלו ושל רט"ד בתור "בועות" נפרדות.
(אם כי לכי תדעי, וחוץ מזה יש שמועות שג'ק היה אמור להופיע בדימנז ראן)

אני חושבת שהוא נהיה אנוכי מדי. אולי זה הדיכאון מכל ההרג שמאחוריו, במיוחד שזה משהו שמאט מזכיר הרבה בראיונות איתו (שהדוקטור לא יכול להפסיק לרוץ קדימה כי אם ישב לנוח העבר שלו יציף אותו) והבנאדם מכיר את הדמות שלו. זה גם משתלב עם זה שהוא ליצן כזה, זה יכול להיות משהו שממסך עצב או מסיח לעצמו את הדעת מזה. אז הוא כל כך נאבק בזה שהוא שוכח להיות עצמו. והוא כל כך מתפקס באיימי שברגע שפוגעים בה הוא מאבד את עצמו. זו דעתי.

אני גם חושבת שבלי דברים שיפקסו ויקבעו אותו, כשהוא פשוט עצמו, הוא די חלש. הוא לא מראה את זה ואנחנו רוב הזמן לא רואים את זה, וגם הוא כן מסתדר לבד (יש בדיוידי של עונה 6 סדרת סרטונים night and the doctor. בטח יש ביוטוב, תראי לפי הסדר אבל. באחד מהם איימי מתעוררת באמצע הלילה ומגלה שבזמן שהם ישנים יש לו עוד מלא הרפתקאות לבד..)

משום מה זה הזכיר לי את השיר הזה, בעיקר את המנגינה כי המילים כלליות מדי - http://www.youtube.com/watch?v=l79Ds0EMMIA
(Chameleon Circuit - Travelling Man)

"אמרתי שהסדרה לא משנה כרגע כי היא התרחשה לפני מלחמת הזמן, והסדרה החדשה מתרחשת אחרי מלחמת הזמן, ולדעתי הוא עבר שינוי מאוד משמעותי בעקבות המלחמה."
אבל אם אנחנו מדברות על הפוטנציאל שלו להשתנות אנחנו צריכות להסתכל על כל מיני שינויים שלו. מה שכן, לא זוכרת אם זה היה בהודעה שנמחקה או אחרות, אבל גם אני לא כ"כ ראיתי את הסדרה הישנה אז אי אפשר לדון בה הרבה וגם לא הוגן שאתחיל לחפור על פרקים ישנים שלא ראית ועם זה להוכיח דברים שאין לך איך להתווכח איתם גם אם אני טועה.

טוב, אני בלחץ יותר מדי שזה שוב ימחק אז אשלח הודעה חלקית, המשך יבוא..

shoham95

New member

אני חושבת שבדוקטור היה כ"כ הרבה כעס כלפי הדאלק, והנה הוא פוגש אחד, בעוד הוא בטוח שכולם הושמדו. אני לא אומרת שיש לזה הצדקה, אני אומרת שאני מבינה מה הוביל אותו לזה. לכל כלל יש יוצא מן הכלל. גם אם הדוקטור פציפיסט באופן קיצוני, במקרה הזה אני יכולה להבין למה הוא לא. זה לא אומר שזה מוצדק. זה לא אומר שזה בסדר. זה אומר שאני מבינה מה הוביל אותו לזה.
במקרה של סלומון- לא. כלומר, כן, אני מבינה למה אנשים רגילים יעשו את זה, אבל אני לא מבינה למה כי זה הדוקטור. ספציפית- הדוקטור. כי במקרה של הדאלק אני יכולה להבין מה הוביל אותו, את הדוקטור, לזה, אבל במקרה הזה- גם אם אני מבינה מה הסיבה לעשות את זה- אני לא מבינה את זה כי זה הדוקטור. ובשביל הדוקטור לא מספיקה סיבה כזאת בשביל דבר כזה. פשוט לא. ולכן זה מאוד לא מסתדר לי עם הדוקטור.

ומכאן אני אגיע לחוסר העקביות- הדוקטור הוא פשוט לא אותו הדבר. אני מבינה שזה כי כל כותב רואה את הדמות בצורה אחרת. וזה בסדר, כל עוד הכותב מבין שהוא צריך לשמור על דברים מסוימים. כי, שוב, יש דברים שהם חלק כ"כ אינטגרלי מהדוקטור שמבחינתי- אי אפשר לוותר עליהם. זה מרגיש לי כמו חוסר עקביות כי זה משהו שליווה את הדוקטור מההתחלה שלו (שוב, בסדרה החדשה), ופתאום זה לא. ככה. פתאום. ממשהו שהיה חלק משמעותי כ"כ ממנו זה הפך, ככה סתם, למשהו שמדי פעם צץ, וזהו. לא יותר. וזה לא מתאים לדמות שאני מכירה. וגם אם זו פרשנות אחרת של מישהו אחר... הוא חייב להיצמד באיזשהו אופן גם לעבר. אני לא אומרת שצריך להשאיר את הדמות בדיוק כמו שהיא הייתה קודם- אבל יש דברים שמבחינתי הם פשוט שם, הם הדוקטור, וכשמעלימים אותם (או מפחיתים אותם) זה מעצבן.

אז את כל זה אני אומרת אחרי שראיתי את הפרק השלישי.
ראיתי אותו השבוע ו... מה. מה. מה. אני מבינה על מה דיברת. אבל זה עדיין כל כך לא בסדר מבחינתי. אני מאוד מאוד לא מרוצה מזה. כן, לפחות יש סיבה. לפחות זה באמת לא נובע מסתם פאשלה. אבל זה בכל זאת משאיר טעם רע וזה בכל זאת מעצבן וזה בכל זאת מבאס. ולמה הוא כזה עכשיו.
השאלה היא לאן יקחו את זה עכשיו, מה יעשו עם זה והאם הדוקטור יחזור לעצמו. זה מאוד תלוי בזה.
ולמרות מה שקרה בפרק הזה, אני עדיין מרגישה שבעונות האחרונות הוא היה שונה מהבחינה הזאת, ואני לא חושבת שיש קשר למה שקרה כאן (בפרק 3), אלא שזה קרה כי, כאמור, למופאט פחות אכפת מזה. זה אומר שבסיטואציות בהן בולט מאוד האם הדוקטור צריך להחליט בין נשק ללא-נשק, הוא (בד"כ) יחליט לא-נשק, אבל בסיטואציות בהן המצב לא ממש ברור, וזה לא "או זה, או זה" יכולים לקרות כל מיני דברים. זה נובע נטו מחוסר תשומת לב, ולא מתוך רצון לעשות ככה. אם לכותב לא ממש אכפת אם הדוקטור יהיה פציפיסט או לא, הוא לא תמיד ישים לב לדברים הקטנים שבונים את הדמות שלו בתור פציפיסט. ובשבילי גם הדברים הקטנים משנים.
(וגם הגדולים, ולפעמים גם שם הייתה בעיה. וזה היה הכי צורם.)

בכל אופן, אהבתי מאוד את מה שאיימי אמרה והיא יצאה מלכה. כשהוא זרק את מה-שמו (שכחתי
) החוצה ממש כאב לי הלב. ואז הוא כיוון אליו אקדח. ואומייגאד. מה! דוקטור! ואז איימי! והיא יצאה אדירה! והיא אמרה לו והוא הקשיב וזה היה קטע מעולה. דווקא לא בזכות הדוקטור, לשם שינוי... אני חושבת שמאט ממש חמוד ובקטעים הקומיים הוא מעולה, אבל בקטעים הדרמטיים המשחק שלו לא מספיק משכנע.

והשיר הזה! איזה קטע, בדיוק השבוע שמעתי אותו לראשונה ואני לא יכולה להפסיק לשמוע אותו! הוא ממש יפה.

כשאמרתי שהתגובה של הדוקטור למוות של רורי היא לא התגובה שציפיתי לה מהדוקטור, התכוונתי ספציפית מהדוקטור ולא מבני אדם באופן כללי... אני מתכוונת- בעבר הוא היה ממש עצוב כשאנשים שטיילו איתו (וגם כאלה שלא) מתו. מה קרה עכשיו? רק פרצוף קצת עצוב וזהו? איפה כל העצב והכאב?

כן, איימי הייתה יותר "טובה" מהדוקטור בפרק השני של העונה החמישית, אבל לא על זה דיברתי. איימי בדרך כלל לא הייתה כזאת. כלומר, כמעט בכלל לא. זה היה מקרה כמעט חד פעמי. בדרך כלל היא הייתה כמו שאר המלוות של הדוקטור- חכמה (אף פעם המלוות שלו לא טיפשות), אבל לא יותר מהדוקטור. מישהי רגילה, פשוטה, "סתם" מישהי. אבל אוזווין היא לא "סתם" מישהי. היא גאונה באופן לא רגיל, ואף פעם לא ראינו את הדוקטור מסתובב עם מישהי כזאת. וזה יכול להיות קצת מבאס אם המלווה היא מישהי כל כך גאונה ו"מיוחדת" ומשהו לא רגיל. אני רוצה שהמלווים יהיו משהו רגיל, וככה זה היה תמיד. המלוות שטיילו עם הדוקטור עד כה הן פשוט רגילות, לחלוטין. נשים שבמקרה נתקלו בדוקטור ואינן בעלות יכולות מיוחדת או משהו כזה.

בנוגע לאיימי ורורי, לא דיברתי על הסיבה שבגללה הם התגרשו, זה באמת היה די אידיוטי
דיברתי על הדרך בה הם השלימו, וכל מה שקרה שם. זה היה חמוד.
אבל הגירושים... כן, זה נראה כאילו לא מצאו סיבה לגירושים שהיא מצד אחד מתאימה להם ומצד שני לא דבר מספיק גדול כדי שהם יוכלו לחזור בקלות ובמהירות, ולכן זה מה שהביאו להם. מצד שני, זה מתאים לאיימי. לא לדבר עם רורי על זה, ופשוט לעזוב. אז זה לא באמת מפריע לי.

והשוביניזם של מופאט, מעניין מאוד
לא ראיתי את זה ככה. לא יפה מופאט

ailag

New member
חלק שני

"גם אם הוא היה די עצוב על המוות של רורי, זו לא הייתה התגובה שציפיתי לה מהדוקטור"
האמת שלמשל בפיראטים התגובה שלו די היתה דומה לזו של איימי..
חוץ מזה, תזכרי שהוא לא בן אדם, אולי התגובות שלו שונות. ושיש מאחוריו הרבה מוות, מתרגלים בטח לזה.

"בפרק של המלאכים, לדוגמא, הדוקטור לא שם לב שאין להם שני ראשים"
הוא אומר שאולי זה היה PERCEPTION FILTER. חוץ מזה, כשמרוכזים במשהו או נמצאים בלחץ לא תמיד חושבים בהגיון.

בפרק של הדינוזאורים.. טוב... :/

"המלווה אמורה להיות פחות הכל מהדוקטור"
לא בהכרח. יש פעמים שאיימי טובה יותר מהדוקטור - אפילו בפרק השני של עונה 5, אם כבר אמרת שמבליטים מה שחשוב על ההתחלה, היא פתרה את הבעיה ודי עשתה לו בית ספר.
דוקא בסדרה החדשה (הבנתי שבישנה לא) המלווים/ות במובנים מסוימים מאתגרים אותו או מתעלים עליו. הוא *מצפה* להיות הכי טוב ומופתע שהוא לא.

"לא הבחנתי בשוביניזם אצל מופאט, יש לך עוד דוגמאות?"
אוהו!
כלומר הוא עדיין פחות שוביניסטי מרוב מה שרואים למשל בהוליווד, וברור שזה לא בכוונה רעה, אבל אוהו!
קודם כל, הפרקים שלו הרבה פחות עוברים מבחני בכדל (שיהיו לפחות שתי נשים, וששתיים ידברו על משהו שאינו גבר)
שנית, הוא מדבר ככה. הוא בחר את קארן בין השאר כי היא סקסית. הוא מדבר בראיונות המון על המראה של שחקניות.
כל אישה חזקה מתה, נכלאת או חיה באשליות - במקרה של ריבר, ואם כבר הזכרת אז גם אוזווין - שלושתם. (אוזווין חיה באשליות לפני המוות, ריבר אחריו) זה לא הכרחי, ג'ק למשל יצא בסדר גמור. לפעמים רק מזווגים להן מישהו שישתלט עליהן, כמו נפרטיטי. לורנה נהיתה לוחמת - ומתה. יש אישה חזקה שיצאה בסדר מידי מופאט?
בעונה 6 כשאיימי וריבר ניסו לתפוס פיקוד ולא לספר לדוקטור את העתיד שלו כי אסור הן עשו שטות, ובזכות זה שאיימי היתה גזענית מטומטמת וחשבה שהוא FLESH (ואח"כ בזכות גישה לדאטהבייס של הטסלקטה) הוא ידע מזה. שזה נורא רע, לדעת את העתיד של עצמך, אבל זה עדיין יותר טוב משהפסיכית עם השיער הענקי תחליט מי ידע. בפרק האחרון אם רק ריבר לא היתה מנסה להיות גיבורה גדולה והיתה נותנת לגבר לטפל בעניינים הזמן לא היה קורס. מה קרה לזמן? אישה. "you embarrass me!"
(אגב, אני חושדת שהסיבה ש"דוקטור הו" היא השאלה הראשונה זה שריבר שלחה מסר "הדוקטור גוסס, תעזרו" לכל המרחב והזמן ובאיזה שהוא זמן קדום שהוא עוד לא הגיע אליו מישהו קיבל את המסר ואמר "מי?") (אאל"ט קראתי את זה איפשהו בפייסבוק)
אם כבר סוף עונה 6, חתונה בלי לשאול את הכלה? או לספר לה שהיא מתחתנת? באמת? אם כי בכל מקרה היא לא היתה כשירה לענות, עם זה שהיא פגועת נפש.
אה, וזה שכל הבנות סביבו פסיכיות. איימי עברה אצל ארבעה פסיכיאטרים ו*נשכה* אותם. ריבר פסיכופתית שאומנה לרצוח אותו ויש לה אובססיה לא בריאה אליו. (בסוף עונה 6 זו הפעם השניה שהיא פוגשת אותו כמבוגרת! ותראי איך היא מתנהגת). ואידריס.. אני אפילו לא אתחיל.
רורי? רורי בסדר.. שטיח, לא משתגע על מה שהולך איתו, אבל אלפיים שנה של לבהות באיימי בקופסה איכשהו לא חרפנו אותו.
תהליך ההתבגרות של איימי קשור להפיכה לאישה נשואה סטנדרטית. כשמתייחסים לחיים המבוגרים שלה היא וויליאמס, כשמתייחסים להרפתקאות הפיטר פניות שלה היא פונד. ע"ע GOD COMPLEX. והאתגר האמיתי הוא לחיות חיי משפחה רגילים, זו המטרה.
בפרקר חג המולד שבין עונה 6 ל 7 הסיבה שנשים שוות משהו זה הרחם שלהן, אשה היא יותר טובה אם היא אמא, והאמא די דפוקה חוץ ממתי שהיא לחוצה על הילדים, שאז היא פסיכית.
ואיך שהדוקטור התייחס לדונה בפרקי הספריה.. סותם לה את הפה כל הזמן ודוחף אותה לטארדיס במרמה כי היא לא יודעת מה טוב בשביל עצמה.

יש עוד, וכתבו עוד באינטרנט, את יכולה לגגל. אחרי שתסיימי את הפרקים, כי בטח יהיו ניתוחים שיכללו את הפרקים הבאים. (נו כבר)

ועם זאת, למען הסר ספק, אם רק הוא (וגיימן) היו כותבים פרקים הייתי המאושרת שבהוביאנים.

"לא נתנו לנו יותר מדי זמן לקלוט שהם מתגרשים"
עקרונית למי שעוקב נתנו יום, וגם היו הדלפות של תמונות של רורי עוזב ואיימי בוכה וצורחת עליו. לפני עונה 7 היתה מיני סדרת רשת של פרקים קצרצרים, pond life, חפשי אותה. היא לא משהו והרגע הרסתי לך את הקטע היחיד שכן משהו

אבל לדעתי זה דוקא טוב, נחמד שמנחיתים עלינו משהו בבום ונותנים לנו להתמודד עם התוצאות. אבל הפתרון של זה.. "אני מתגרשת ממך כי.. חדי קרן מפחידים אותי ואתה אוהב חדי קרן ולא רציתי להגיד לך כי זה יעציב אותך כי אתה אוהב חדי קרן אז פשוט אמרתי לך שאני שונאת אותך ועוף לי מהעיניים" קצת מאולץ.

בקשר לפסקה האחרונה, אין לי מה להגיב כי אין כל כך דברים להגיב עליהם חוץ ממה ששתינו יודעות שאנחנו לא מסכימות עליהם :)
רק איפה חוסר העקביות? (יש הבדל בין שינוי לחוסר עקביות)
זה פירוש אחר של הדמות. כמו שכל שחקן של המלט מפרש את הדמות אחרת - ושם זה אפילו אותו סיפור ואותן מילים כל פעם. ראיתי הצגה של זה לפני כמה זמן (בגלוב
) וכשהוא אמר Alas, poor Yorick. I knew him זה נראה לי ממש מוזר, כי זה ציטוט מאוד ידוע והוא אמר את החלק השני בצורה נורא יומיומית ופשוטה כשאצלי בראש זה היה קודר ודרמטי. ואז הבנתי (יותר טוב) שזה פירוש לגיטימי של השחקן. שהמלט באמת יכול להתנהג ככה, לדבר ככה. זה נותן להמלט שלו אופי שונה מההמלט שהיה לי בראש אבל זה אותו סיפור וזו אותה דמות.

למעלה