אני כועס
... או לפחות מנסה

swguy

New member
אני כועס../images/Emo46.gif... או לפחות מנסה

להיראות כך ואולי מישהו יקשיב לי: למרות שמדובר בשעות רבות של עבודה המגבילות את יכולת העבודה בשכר - האוניברסיטואות נוהגות לשמור את מקום ההכשרה המעשית שלך ב"סוד" עד ממש הרגע האחרון... כאילו אין לך עבודה/משפחה ומחויבויות אחרות... מילא העומס המדובר אבל לפחות אם היינו יודעים חודש מראש את מקום ההצבה ושעות הפעילות יכולנו לנסות להיערך לכך... אני גיליתי את מקום הכשרתי אתמול! וההכשרה מתחילה ביום ראשון הזה... כמו כן גיליתי זאת מדף שהיה על לוח המודעות, לא מכתב ולא שיחה אישית... ומה שהכי מעצבן שזה מקום שלא הופיע ברשימה המקורית ולא היה אמור להיות קיים והרכזת אפילו לא טרחה לשאול אותי אם יש לי הסתייגות או משהו (נניח, אם המדריכה היא שכנה שלי או שיש לי איזו בעיה אישית)... פשוט שיבוץ אוטומטי למקום חדש ולא מוכר ושלום תודה... הייתי צריך ללקט מידע מי זה ומה זה מחברים ללימודים במקום לשמוע על זה מהרכזת! במוסד לימודי שמנסה ללמד אותנו להיות "גדולים" מבחינה מקצועית אני מרגיש מאוד "קטן"... תפיסת השירות הדפוקה שלהם כאילו הם עושים לנו טובה פשוט מחרפנת! נ.ב. מסתבר בדיעבד שזה כנראה שיבוץ טוב, אבל הפרנציפ מרגיז פה...

אכן מעצבן

בצה"ל התחילו כבר לפני זמן רב לשתף את המתגייסים בהחלטה לגבי היחידות שבהן ישובצו, ובדרך כלל הם יודעים עוד לפני הגיוס לאן ילכו. אולי יום אחד גם האוניברסיטה תצטרף למסדר השפויים.

עוסית1

New member
אכן מעצבן, והפרנציפ מרגיז

יחד עם זאת אפשר להתיחס לזה כאל שיעור טוב לחיים...

אגי פז

New member
באמת מכעיס ותמוה

ידוע לי שבאוניברסיטת תל אביב כן מידעים את הסטודנטים על מקומות ההכשרה המעשית ומאפשרים להם לבחור 3 אפשרויות על פי סדר העדיפויות וברב המקרים הם מקבלים את אחת האפשרויות שנבחרו . המרצה ה של הקורס "שיטות בעבודה סוציאלית"(שמלווה את ההכשרה המעשית) מידעת על כל אחד מהשרותים שברשימה. בכיתות מסוימות אפילו מבקשים מהמדריכים להגיע לאוניברסיטה ולהציג את השרות. גם בבר אילן קיימת בחירה מסוימת ומבקשים מהסטודנטים לציין את בתחום שבו מעדיפים לעשות את ההכשרה ואת אזור המגורים ומשתדלים להתחשב בזה. לכן ה"שיבוץ האוטומטי" שתיארת ממש תמוה בעיני...ומה קורה אם באמת יש למישהו בעיה אישית או סיבה אחרת שבגללה הוא מעדיף לא לעבוד עם סוג אוכלוסיה מסוים? בכל מקרה שיהיה בהצלחה !
אגי

swguy

New member
לא, תחום אכן בחרתי...

בחרתי וקיבלתי מתבגרים (אחת משלושת העדיפויות)... מכאן והילך זה יכל להיות מספר מקומות ומסתבר שגם מקומות שלא דובר עליהם כלל... איפה בדיוק - בי"ס או פנימיה או מעון וכו' - זה כמובן מאוד משנה מבחינת שעות העבודה ומיקום גיאוגרפי... ואת זה לא ידעתי עד הרגע האחרון (ולכן גם פיספסתי הזדמנות תעסוקתית נחשקת כי לא יכולתי להתחייב)...

אגי פז

New member
לפחות זה...

אני מניחה שיש איזשהם שיקולים לשיבוץ סטודנט מסוים במקום מסוים (או שלפחות אני רוצה לקוות שזה כך),אבל באמת לא ברור למה ההודעה על כך מגיעה אליכם דרך לוח המודעות ולא דרך שיחה אישית .

SuperGirl 25

New member
כדאי שתדבר עם הרכזת

ותסביר לה את תחושותיך, כדי שלפחות הדורות הבאים יוכלו להינות משירות טוב יותר
בגדול, לא נראה לי שזה היה בכוונה, אלא אולי בגלל חוסר מיומנות. לשבץ סטודנטים זה פרויקט רציני ולא ניתן להתחשב בכולם. מה גם שתמיד יש שינויים ואפילו ברגע האחרון (ראה מה שקרה לך, ששיבצו אותך במקום הכשרה חדש, שאפילו לא עודכן ברשימות, מה שמעיד על כך שהתווסף מקום הכשרה ברגע האחרון). אני מאמינה שאם היתה לך בעיה עם ההכשרה, היית מוצא אוזן קשבת אצל הרכזת, לא? לפחות אצלנו עודדו מאוד שנבוא אליהם במידה ויש טענות. אומרים שכל עכבה לטובה, מקווה שגם אצלך זה יהיה כך.

למעלה