אני כותבת ככל אחד אחר בפורום

קסנדרה*

New member
אני כותבת ככל אחד אחר בפורום ../images/Emo134.gif

שלום לכולם עד היום, במשך שבע השנים (כמעט) שקסנדרה מנהלת את הפורום,אבל את ההודעה הזו מעלה ציפי. לא העליתי הודעה אישית, כן הבעתי את דעתי בדיונים השונים, אבל לא הודעה שכללה את הרגשות שלי ואת דעתי, התלבטויותי לגבי הציפיות של הכותבים ממני ועוד. זו תהייה הפעם הראשונה שאני מעלה משהו מאד אישי, ואשר פונה לכל אחד ואחת מכם באופן אישי, לוותיקים, לחדשים, לאורחים, לבאים והולכים ובקיצור לכולם. אני רוצה להבהיר כבר בפתיחת דבריי שאני גולשת ככל הגולשים באתר תפוז, ובפורום אני כותבת ככל הכותבים ואין כל הבדל ביני לבין כל אחד ואחת מכם, אין לי זכויות יותר, ומן הסתם גם לא פחות, לכן לא צריך לצפות ממני ליותר מאשר מכל אחד אחר בעניין התגובות, למשל. אם אני מפרסמת שיר ולא מגיבים לי, גם אני נפגעת כמו כולם, וגם אם אני לא עוסקת בפנקסנות, המוטיבציה להגיב לאלו שלא מגיבים לי, יורדת וזה טבעי, ולכן אל תצפו ממני ליותר ממה שאתם מצפים מעצמכם ו/או מכותב אחר בפורום. כאשר מדובר בהדדיות, אני נכללת גם. פניות אלי בתיבת המסרים בסגנון "אני ממתין לתגובתך..." מקוממת אותי – למה את/אתה לא חושבים שגם אני ממתינה?? וגם שדעתכם חשובה לי ולשיר, ואולי אוכל ללמוד ממנה משהו ? אז אני רוצה להבהיר למי שאולי אינו יודע או שכח, אני לא עובדת בתפוז, זה לא מקום עבודתי ואיני מקבלת שכר על פעילותי ו/או כל גמול אחר או הטבה (וזאת מבחירה, כי תפוז כן מצ'פר מפעם לפעם, אני מוותרת) כל מה שאני עושה, זה מתוך אהבה לפורום, לשירה, ולמען קידום השירה, וזה נעשה בזמני הפנוי, שבתקופת הלימודים לא נשאר ממנו הרבה, ובתקופת המבחנים בכלל לא. לכן לא תמיד קל לי ונוח לי להגיב לכל כותב וכותב, אבל אני מתאמצת לעשות זאת, בגלל החשיבות שאני מוצאת בזה – מהיום לא עוד !!!! לא שאני חושבת שהחשיבות פחתה, אלא שהמוטיבציה שלי פחתה. הכלל שחל על כל כותבי הפורום חל גם עלי, אני אגיב, ואשתדל להגיב כמה שיותר, אבל מי שבאופן עקבי לא מגיב לי – אני אמנע מלהגיב לו, לא ניפגע האחת מהשני/שנייה ונמשיך לברך זו את זה וזו את זו בחיוך, ולחלוק יחד את הפורום - No heart feeling דבר נוסף, תיבת המסרים אצלי פתוחה תמיד ולכולם, לכל מי שרוצה לפנות אלי בדיסקרטיות, אבל חשוב להזכיר שתיבת המסרים שלי היא לא פח לאיסוף חבטות ותסכולים – מי שיפנה אלי במגמה להעליב ולפגוע, אני אנצל את האפשרות לחסום את הגישה לתיבה, וומאותו הרגע הוא יפנה אל החלל הריק. יש לי מספיק מסרים הכוללים נאצות, העלללות שונות ועד איומים על חיי, זה חלק מההתמודדות שלי, גם אם היא קשה למדתי להתמודד איתה, אבל אני לא מוכנה להתמודד עם מסרים מחברי פורום(אחד או שניים, לא יותר) שמחייכים בפורום ומתעתעים באחרים ושולחים לי חצים מורעלים בתיבת המסרים, הם מחד לא יזכו לתגובה ומאידך אני אשקול לחסום את הגישה לתיבת המסרים. לפני זמן קצר כתבתי למרבית הכותבים הקבועים מסר אישי וביקשתי, למען הפורום, אנא היכנסו לפורום, אל תיעלמו, תגיבו זה לזו, קיום הפורום מותנה בנוכחותכם ובהשתתפותכם. חוץ משני כותבים; שמעון ופרח תרבותי, השאר פקדו את הפורום רק לעתים רחוקות, הגיבו מעט, כל אחד וההצדקה שלו, היה חופש גדול, ילדים בחופש גדול בבית, נכדים התארחו, אנשים נסעו לנופש – הכל מקובל, אבל, מעכשיו אני מבקשת מכל אחד מכם באופן אישי, אני לבד לא אוכל לשאת את הפורום, הפורום לא יהיה פה תמיד ויחכה למי שתחשק נפשו ויעלה הרצון מלפניו. הפורום יכול ליפול ביום אחד כמו חברת חפציבה, רק שאני לא אברח לאיטליה. הפורום הוא מקום מפגש לכולנו והוא משרת את האינטרס של כולנו, לא רק שלי, אז הנטל וחובת הנוכחות והתגובות צריכים להיות של כולנו. תחשבו כמה קשה לנהל פורום במשך כ"כ הרבה שנים לבד, ללא שותפ/ה, ללא אפשרות שמישהו אחר יראיין, מישהו אחר יטרח לבדוק איזה מאמר חסר ולכתוב אותו, מה עוד ניתן להוסיף למילון הערכים, או איזה עוד מילון יכול להעשיר את הפורום ועוד. כן העבודה האפורה שמאחורי הקלעים, לא משהו שבהכרח יאדיר את שם המנהל, אלא רק את שם הפורום !! אם לא הכנסתי בשנה האחרונה מאמר חדש, אז לא נכנס מאמר, אם לא הוספתי (בעצם כן הוספתי לפני כשבועיים מספר ערכים) ערך למילון הערכים, אז לא נוספו וכן הלאה – אז די בזאת, לפחות תשקיעו בנוכחותכם ובמתן תגובות לחבריכם. אני "פרקתי" מעלי, זו לא הצעה לדיון, זה מיועד לקריאה. אבל אם למישהו יש להוסיף, להעיר, לשאול וכו' – בבקשה. ציפי - מתחת לקסנדרה נמצאת ציפי

תודה../images/Emo39.gif

ציפי אני מבינה ומסכימה ומקבלת. מאז ומתמיד חשבתי שפורום אינטרנטי הוא מפגש בין אנשים. אנשים! בני אדם. מאחורי הכינוי הבדוי יש אנשים בשר ודם שיכולים לקיים קהילה חיה ונושמת ולומדת רק על בסיס של רצון טוב ואמון הדדי. והדדיות בכלל. תודה, שוב, על הנכונות והרצון וההשקעה והידע.

מיכאלר

New member
ציפי יקרה

קודם כל , אני מאד מבין לרוחך. לעניין התגובות: בנושא זה אפשר לעסוק המון. יש לקחת בחשבון , כך זה לדידי, שלא תמיד הזמן הפנוי - גם אם הוא נתון בידי הגולש,הוא הפקטור היחידי לתגובה. לעיתים השיר , לא משנה מי כתב אותו, מאד סתום, ואתה זקוק לעוד המון קריאות, וגם הן לא עוזרות... לעיתים השיר גלוי מדי, ואין לך פשוט מה לומר, לעיתים השיר שאתה קורא פשוט רע, וקשה נורא לכתוב אמיתות מנומקות וכואבות... ר"ל מכל האמור, שתגובה ראויה, היא לא תמיד כלכך פשוטה, ולכן כשהקורא נוכח לדעת שאינו יכול לתרום כמעט בתגובתו לכותב השיר, הוא פשוט נמנע מלהגיב, ולא משום סבה אחרת. כאמור,יש לקחת זאת בחשבון. ציפי, חייב לספר לך משו: פעם (לפני 60 שנה) בקיבוץ שלי לשעבר, הופיע אמן. לאחר שעה וחצי של קטעי משחק וזימרה, סיים האמן את הופעתו, השתחווה לקהל, והקהל קבל את האמן בשתיקה מוחלטת. אין רחש בקהל. אין מחיאות כפיים , אין שריקות בוז.מדוע השתיקה? כי מרכז ועדת תרבות הורה לחברי המשק, חודשים רבים קודם לכן, מעל דפי עלון הקיבוץ, "לכבד כל אמן חיצוני באיפוק מירבי, קרי: בשתיקה מוחלטת, כיאה לחברה תרבותית סוציאליסטית מתקדמת". (כמובן שהיום זה שונה מאד!!!) החברים היו ממושמעים ועשו את מה שבקש מרכז ועדת התרבות. הזדעק האמן מעל קרשי הבמה: "או שתמחאו כפיים, או שתשרקו בוז, אך למען השם, רק אל תשתקו!!!" המסקנה: ההתעלמות כואבת. הכי כואבת. אבל גם תגובה, צריכה להיות שקולה ומדודה וכתובה באפן הכי פחות פוגע שאפשר, כי כותב פגוע, ספק אם יראה נוכחותו שוב בפורום. אמרו חכמים כבר לפניי, שקשה לקבל בקורת, כל בקרת ואפילו בקרת בונה. לסיכום: אני מקוה שתמשיכי בעבודתך עוד שנים הרבה, למרות הקשיים ותחושת כפיות הטובה שאת נתקלת בה חדשות לבקרים. אשר לי,טרם נחלצתי מצרותי (מבחינה זו עברה עלי שנה מאד קשה), וימים ידברו. אף על פי כן אני עושה כל מאמץ להפגין נוכחות, הן בתגובות והן בשיר שכתבתי בנובמבר 2006, ומקוה לשלחו בקרוב, לאחר השלמת עיבודים קלים. תודה רבה על כל פועלך המבורך. אני בטוח שרבים הם היודעים להעריך את תרומתך העצומה לפורום שירה ופרוזה. ברגשי הערכה רבה מיכאל

קסנדרה*

New member
מיכאל תודה על האיחולים, אבל קשה לי היום

לנבא את העתיד ולהבטיח שאמשיך לנהל את הפורום הזה עוד הרבה שנים, המוטיבציה שלי ירדה, בזאת אני מסוגלת להודות. מה שנכתב כאן נכתב לא רק מתוך אכזבה, אלא גם מתחושה של חולשת המוטיבציה. כמובן שקיים גם הרצון להתקדם, ואם לא אוכל להתקדם (יחד עם כותבי הפורום) במסגרת הפורום, אתקשה לדרוך במקום, במיחוד כשאני מרגישה שיש לאן להתקדם ויש לאן להצעיד קדימה, רק צריך להאמין בדרך. בינתיים אני פה, כנראה שאמנע מלפרסם את יצירותי בתקופה הקרובה, כפי שקורה מידי תקופה - וההמשך מי ישורנו ? (בהשאלה מהביטוי "ואחריתו מי ישורנה"). ציפי

מיכאלר

New member
ציפי

אני מבין את תחושותייך, וחש את עייפות החמר, ועם זאת, אולי לאחר הפחתת מתח הבחינות, ומנוחה רבה יותר, תחושותייך ומרצך ישובו כשהיו. נקוה שכן.מקוה שהחגים יעשו לך רק טוב. מיכאל

oshra11

New member
אני בושה ונכלמת, עומדת בפינה

על שחטאתי בחוסר רגישות, סליחה. אשרה.

aiziq

New member
ציפי, תודה.

אני חושב שההערכה כלפייך וכלפי פועלך, כמו גם התודה והוכרת הטובה קיימות אצל חברי הפורום ובכללם אני. יחד עם זאת יש נטייה לקחת את הדברים כמובן מאליו ועל כן טוב שכתבת את הדברים גם הפעם. הייתי יד ימינך תקופה ארוכה, כגולש מן השורה, כסגן באדום וכסגן-מנהלת בתכלת לתשעה חודשים. ברי לי כי תפעול הפורום אינו מלאכה פשוטה, העמידה על המשמר ועל הסדר, ההתמודדות עם תוקפים, הניסיון להפיח רוח גם בתקופות של יובש וההתמסרות לכתיבה של אחרים לא פעם על חשבון זמן הכתיבה שלך עצמך( שלא לדבר על זמן המשפחה). לצערי, לא צלחתי את המשימה של ניהול הפורום, אפשר לומר כי קטונתי מלנהל אותו ( מי ומה אני שאכתוב מאמרים, או אחנוך לכותבים מוכשרים ממני כמו מרבית הכותבים בפורום). כולי תקווה שתזכי למנהל שותף או למנהלת שותפה שיהיו עזר כנגדך כפי שאת מצפה שיהיו. את שעשיתי- עשיתי בנאמנות ובהשתדלות מתוך אמונה בדרך ומתוך אהבה למקום ולא מתוך רצון להאדרת שמי, כפי שנרמז ( אלוהים יודע שהביטחון העצמי שלי בגובה מינוס אפס). עם הזמן ובכפוף להשקעה הרבה שלך בפורום רמת הכותבים עלתה והשירים דורשים השקעה יתרה בהתעמקות וקריאה חוזרת ונשנית, שלא לדבר על שירים ששולחים אותך לעשות שיעורי בית ולתור אחר מושג מדעי, או יצירה ספרותית, או דמות נרמזת - אם פעם בשעה ביום יכולתי להגיב לחמישה שירים היום זה לא פנאי המספיק לשיר אחד ( לא בהכללה כמובן ). אפשר לעשות סטטיסטיקה ולבדוק כמה פעמים מתקבלת תגובה בסגנון של:" קראתי, אני זקוק לעוד התעמקות. אחזור."- ולהבין כי משהו השתנה גם בכתיבה וגם בקריאה. מבחינת העיסוק באמנות וביצירה זה מבורך, אך חוששני שפורמט של פורום באינטרנט, עם כל הדנימיקה שלו לא הולך כל כך טוב עם המגמה הזאת. יכול להיות שהמדיה הזאת של פורום באינטרנט ועוד באתר פתוח וגדול כל כך כמו זה של תפוז לא באמת מתאימה לגיבוש צוות כותבים איכותי. אני זוכר שפעם דנו באפשרויות אחרות, אולי זה המקום להרהר שוב בעניין. ציפי, עם כל הוקרת התודה והכבוד והיקר - אם יש ביקורת היא צריכה להיאמר ולא להתבטל מפני זכויותיו של האדם. נהפוך הוא! מתוך שכבודו של אדם יקר לך אסור לך להחזיק עליו בליבך. רק למי שבאמת איכפת לך ממנו אתה מרשה לעצמך לתת לו משוב ביקורתי, משוב שלילי. אל לך לראות במשובים האלו חיצים מורעלים בוודאי לא אם שולחם כבר הוכיח פעם ופעמיים את נאמנותו ואת ידידות האמת. לגבי התגובה לכל שיר ולכל כותב - אני בהחלט מבין את הרצון שלך לרדת מהיעד הזה, שתמיד נראה לי כמו יעד של להיות יותר קדוש מהאפיפיור. מאחל לך שתעמדי בדיבורך בעניין הזה ( בפעמים הקודמות שאמרת דברים דומים הייתה ידה של נדיבות ליבך על העליונה
) לגבי ההתייחסות לשירייך, אני יכול להבטיח לך שאני קורא. לפעמים עולה בידי להפיק התייחסות ראוייה לשיר ולפעמים חרף ניסיוני האמיתי להבין "מסתפק רק בקריאה", בכל מקרה קשה לי להשתחרר מתחושת ה" זה ראה וקדש" כשאני ניגש לשירייך, שלא לדבר על האומץ הרב הנדרש מתיקון טעויות לכאורה, או בהצעת הצעות לשיפור. את כותבת שאת כותבת ככולנו אבל בד בבד את המורה של כולנו ויש איזה מחסום (פסיכולוגי?, תרבותי?) שמקשה על התלמיד לחנוך למורתו. מבחינת ההשתתפות שלי בפורום - לצערי, לא אוכל להשתתף בו כבעבר על בסיס יומי. אני מקווה לפקוד את הפורום לפחות פעם בשבוע וכמובן שבשמחה אשתתף יותר מזה. יש לי סוף סוף מדפסת בבית כך שאוכל להדפיס את השירים ולהתעמק בהם מבלי להיות תלוי במחשב. בהערכה ובתקווה לימים טובים, איציק.

קסנדרה*

New member
איציק, תודה על התודה ../images/Emo13.gif

איציק, הפעם זה מדובר רק בי, כלומר, לא רימזתי אליך ו/או למישהו אחר, אלא "דיברתי" בגילוי לב על הרגשות שלי. גם לא התלוננתי על ההערכה, אני מקבלת משובים חיוביים (בהזדמנות זו תודה למי ששולח אותם ומחזק את ידיי) וגם אם לא, זה בוודאי לא היה מרפה את ידיי וגם לא הסיבה למה שכתבתי כאן, היות והמטרה שלי היא אחרת, והנחתי ועדיין, שמי כתיבת שירה חשובה יהיה חלק מהפורום, הרי שיש לנו מטרה משותפת. איציק, אין בלבי על אף אחד ואין הודעה זו באה לסגור כל חשבון אישי עם אדם זה או אחר, זו לא הבמה ולא הזמן. בעניין הקריאה, תגובה כמו קראתי ואחזור, זה מוכיח עד כמה אנשים הפנימו את חוסר היכולת לגשת לשיר בקריאה ראשונה ולהתיימר להבין מה באמת כתוב בו, שלא לדבר להגיע לסאבטקסט או לנתח. וזה אחד מגורמי הנחת (מלשון נחת רוח) בפורום כמו גם רמת הכתיבה שהתקדמה מאד. אם כי אני מוצאת שיש עוד מקום לעבוד, אבל דווקא בנקודה הזו אני מרגישה שאני מוצאת פחות זמן ופחות משקיעה ויש לי תחושה של דריכה במקום. כי עייפתי, השנים שחקו חלק מהמרץ, ונגסו בשיניים גסות ביכולות שלי להמשיך ולנהל את הפורום. ואין לי את המוטיבציה שהייתה לי בעבר לעשות מהפכות - ונעשו כאן מהפכות, גם אם היו שקטות. אין לי גם את הכוחות והזמן שהיה לי בעבר ולכן הייתי חייבת להיות גלויה אתכם. ובבקשה לא לנסות להטות את הדיון מהרגשות שלי למשהו אחר, למקום אחר, זה ממש לא שם, לא בא משם ולא הולך לשם. ציפי

קסנדרה

דבריך מעלים ומזכירים את הדיון שערכת עמנו אך לפני זמן מה על מידת ההשתתפות והתגובה בפורום, ובתוך כך עלתה גם סוגיית הניהול של הפורום וקשייו. כתבתי אז, בין היתר ובערך כך (+תוספות): "מניסיוני כמנהל, תפיסתי היא שבמערכות הירארכיות נוקשות יש להתנהג כאילו אינן כאלה. ודווקא במערכות וולנטריות אורבת סכנה למנהל כי ידיו כבולות יחסית. הוא אינו יכול לתת פקודות, ואינו יכול לסתום פיות. במיוחד שדווקא על אי ההסכמה (ועל הטלת ספק כערך) בנויה בדרך כלל התקדמות. כולל הטלת ספק במנהל. הפורום הוא בדיוק המקרה של מפעל/חברה וולנטריים. מותר להשתתף ואין חובת השתתפות. אבל דווקא משום כך הפורום עלול להיות כאוטי (ראו למשל את סוגיית הטרולים). לכן במערכת וולנטרית מנהל חייב לשים גבולות וכללים (להזכיר שגם חברה סוציאליסטית וולנטרית כקיבוץ גבשה כללים מחייבים) כל זאת כמובן בגבולות הסביר. ומהו הגבול הסביר? ואיך ידע המשתתף מהו? הכללים, כללי ההשתתפות הוולנטרית, הם שיגדירו. ומכיוון שידי המנהל כבולות יחסית, הדרך האידיאלית היא של ניווט: עליו להמליץ ולהצביע על הכיוון, על הצפון. קרי הוא מעצב "מדיניות" ותפיסת עולם של הפורום (ומה שנקרא "חזון"). עליו לאתגר את הפורום, לשמש לו מצפן ומצפון. וכן לפשר בין ניצים. לשם כך הוא זקוק לשאר רוח, לסבלנות ולסובלנות. לנשמה גדולה. במיוחד שזהו תפקיד כפוי טובה ששכרו במקרה הטוב - רוחני. האם הוא יכול לעשות זאת לבד? וכמה זמן? וכאן אני מגיע לבעיה מרכזית שניה בניהול: אורך הנשימה וההתחדשות של מנהל. כל מנהל,הוא מוגבל. השחיקה היא מאפיין קבוע כמה דרכים יכולות לסייע כדין להלחם בכך 1. סיוע ממשתתפי הפרו? - מי שאכפת לו ובמיוחד (לא רק) הותיקים שבינינו - הם צריכים לסייע לו. לגלות אחריות. הם אלה שלא רוצים בחורבן הבית, שנחלצים להגן עליו. 2. שינוי מתמיד. בתכנים בסגנון. הצבת מטרות חדשות. וכד' 3. מנוחה. פסק זמן, ואם ניתן - הסתייעות במספר 2 אלא שלא תמיד כל הדרכים הללו אפשריות או מספיקות דומני שכרגע דרך א היא ברת הישג בלעדיה נפסיד כולנו את קסנדרה ואות הפורום. וכאן המקום מבחינתי לומר תודה גדולה לקס ובתקווה שתתגברי. שמעון.

ולסיום

אצה לי הדרך ולא הסברתי למה דרכים ב ו-ג נראות כרגע כפחות מועילות ב- שינוי והתחדשות הם נשמת אפה של כל יצירה וכל ביקורת הבאה בעקבותיה. כך גם שינוי מבני וסגנוני של פורום. אולם הסכנה בשינוי מתמיד - שהוא מעייף. גם יוצרים הם בני אדם ובני אדם הם שמרניים מטבעם. או - זקוקים לזמן כדי להסתגל לשינוי. יתר על כן - אם השינוי בא מהמנהל - הוא זקוק לתמיכה וסיוע לכך (ראו סעיף א) ושנית - אם נשחק- כיצד "ירים"את השינוי. ג- הסתייעת במס' 2 נוסתה כשיטה ולא התמידה או לא הצליחה, ולאו דווקא בשל חוסר יכולת מס 2 . גם מס 2 צריך להתמיד, ועליו ועל מס 1 לשדר "ראש אחד" - לא הסכמה על תכנים ועל ביקורת אלא על דרך הניהול. ובאשר להפסקה ומנוחה- זו אינה אפשרית ללא מס' 2.... קס. צר לי אבל אנחנו (ואולי מוטב שאדבר בשמי) כנראה לא בשלים להניח לך ללכת או להרים ידיים. וזו עוד סיבה למה סעיף א - השתתפות פעילה והתבצרות ל"הגנה על הבית" של חברי הפורום היא הדרך העיקרית והנכונה. בהצלחה לכולנו.

קסנדרה*

New member
שמעון תודה - נתוח מצוין ../images/Emo13.gif

כן, כן, הבנת מצוין את הקשיים העומדים בדרכי ואת החלקים להם אני מתקשה למצוא פתרון הולם, ולחקים שבלתי אפשרי למצוא להם פתרון כזה או אחר. אבל כן, הנה אני עדיין פה ושורדת - לעתים אני מתקשה להאמין על עצמי. אני עדיין לא ויתרתי על הפורום ולא ויתרתי עליכם, ואני עדיין משתדלת, אני מקווה שתשתדלו יחד אתי, ויחד נשמור על מה שחשוב לנו לשמור. תודה
קסנדרה

קסנדרה*

New member
ועוד דבר מה חשוב שכואב לי וידי כבולות

אני מעלה רעיונות חדשים לתרגילים, או מאמרים שישבתי עליהם זמן יקר ולעתים לילות, ואח"כ אני מוצאת שהם עברו שינויים, כדי לא "לחטוף" תביעה, ומעבירים אותם הלאה בפורומים אחרים כאילו שזו ההמצאה הפרטית שלהם, כולל דוגמאות שלי וכו' - ואני לא יכולה לעשות דבר כדי למנוע את זה. הנה היום גיליתי באתר מסוים חלקי מאמרים שלי מסתובבים שם חופשי כאילו מישהו אחר כתב אותם - ומה שכואב יותר זה מי שפרסם אותם שם תחת שמו זה מי שכתב בפורום הזה. ובאתר אחר ניסו לחקות את הרעיון של הספר, ובאתר אחר את הסדנא וכן הלאה. לו הייתי באתר פרטי, כן יכולתי להגן על הפרסומים שלי. ציפי

למעלה