אני כותב בשם חברה שלא רוצה להחשף

megahertz

New member
אני כותב בשם חברה שלא רוצה להחשף

אני כותב את זה כאן כי אני מעדיף שלא יראו את זה. זהירות, מכיל קצת תכנים בוטים (אלימות). הילדה תמיד הייתה רגישה ובמצב נפשי לא טוב, היא חתכה את עצמה הרבה פעמים, וכעסה על עצמה אחר כך. היא תמיד אומרת שהיא לא רוצה לעשות את זה, אבל היא לא מצליחה לעצור את עצמה
בימים האחרונים המצב שלה רק נהיה יותר גרוע, והיא כועסת על חברות שלה, כי היא אומרת שהן לא באמת חברות. לפני כמה זמן (היום או אתמול) קרה השיא: מישהי אמרה לה ולעוד כמה אנשים על גבי צ'אט שהיא חתכה את עצמה (גם) והתלהבה מזה, כנראה חיפשה צומת לב. עכשיו הילדה מאשימה את עצמה בזה שהיא לא עזרה יותר לחברה. היא אמרה לי היום משהו כזה: "כולם מצפים ממני לעזור להם, ומספרים לי כמה חרא להם בחיים, ואיך שחלק מהם חתכו את עצמם, אבל איך אני יכולה לעזור? אני רק אחת!" וכמעט בכיתי כששמעתי אותה. עד היום עזרתי לה, ודיברנו המון, אבל עכשיו אני חושב (ומקווה שאני טועה) שהיא צריכה עזרה יותר מקצועית, או אפילו איזה עצה טובה. הצעתי לה (לפחות פעמיים) ללכת לפסיכולוג, אבל היא אמרה שהיא לא רוצה, כי פסיכולוג יספר להורים שלה. היא אפילו אמרה לי (בדיעבד) שהיא חשבה על להתאבד כמה פעמים, אבל לא עשתה את זה כי היא פשוט פחדה (ומזל שכך). כמובן שישר נכנסתי ללחץ, אבל היא אמרה שאת זה היא לא תעשה. ואני סומך עליה. יום אחד היא הרגישה רע..כעסה על אנשים ופשוט הייתה עצובה...אמרתי לה שמה שלא תעשה, רק שלא תחתוך שוב...ובאמת שעודדתי אותה. אבל אחרי איזה שעתיים קיבלתי הודעה שאמרה שהיא מצטערת, אבל היא לא יכלה יותר, וחתכה. היא רק אמרה שהיא מקווה שאני כועס עליה, ולא הבנתי למה..ואז היא הסבירה: "כדאי שלא תגיד שאתה מאוכזב ממני." אבל לא יכולתי לשקר לה..ובאמת שהייתי מאוכזב. אחרי כמה זמן דיברנו...ואמרתי לה שזה ממש מסוכן מה שהיא עושה, אבל היא אמרה שהיא לא עושה את זה במקום מסוכן (כמו ורידים), אלא רק בשביל לשכוח מהכאב. אם מישהו באמת קרא את זה, אני מאוד אשמח לקבל עצות ודרכים לעזור לה, כי לבד אני כבר לא מצליח

Padme Amidala

New member
../images/Emo4.gif

אממ בקשר לפסיכולוג... אולי כדאי שתדבר איתה שוב על זה? כי לפסיכולוג אסור בשום אופן לספר את תוכן השיחות שלהם להורים ולאף אחד אחר... ודווקא הוא יכול לעזור לה... בהצלחה

megahertz

New member
גם אני חושב ככה, אבל היא אמרה

שאם היא תגיד לו שהיא רוצה להתאבד (גם אם היא לא באמת תעשה את זה) הוא יהיה חייב להגיד להם, ולו בשביל להציל אותה.

ToryMaster

New member
תראה

פסיכולוג חייב להגיד להורים שלה אם היא רוצה להתאבד, אבל הוא אל חייב להגיד להורים שלה שהיא חותכת, למעשה, אסור לו, למיטב ידיעתי. שווה לברר את זה לעומק

megahertz

New member
אמא של חבר שלי פסיכולוגית, לא ילדים

אבל עדיין. אני אשאל אותה.

ה מוזה

New member
אממ

זה היה יותר בשבילך בכדי שתדע מול מה אתה עומד ואיך לנהוג .. בהצלחה בכל אופן טיפ קטן : מי שלא רוצה לעזור לעצמו ,איש לא יוכל לעזור לו אולי היא עדיין בשלב ההכחשה עד שהיא לא תרצה לעזור לעצמה תוכל להיות לה רק אוזן קשבת ותמיכה אולי לאט לאט היא תפנים , שהיא זקוקה לעזרה ניסית להפנות אותה לסה"ר?

ה מוזה

New member
לא הבנתי את השאלה

הסבר למה ?.. אני אשמח לענות אם אדע למה התכוונת ב"לא יודע מה זה".. לסה"ר? סה"ר יכולים להעניק לה תמיכה נפשית וייעוץ סיוע והקשבה ברשת ,יש להם כאן בתפוז פורום ובנוסף דרך שיחות איי סי קיו אישיות ..

ה מוזה

New member
אתה לא יודע מה זה סה"ר?

אז מבלי לפגוע , נראה לי שרצוי שכל מנהל פורום בתפוז ידע מי הם סה"ר ואיך ניתן להעזר בהם , כי כולנו עלולים להתקל בהודעות שיש בהם סכנת חיים ממשית פיזית ומצוקה נפשית קשה .. מצרפת לך לכאן קישורים הסבר על פעילות סה"ר בכלל ברשת והפורומים שלהם כאן בתפוז - אליהם ניתן להפנות גולשים במצוקה פורום תמיכה נפשית לצעירים פורום תמיכה נפשית למבוגרים פורום תמיכה נפשית לחיילים פורום תמיכה יוצרת ותמיד ניתן לקבל מהם גם במסרים אישיים תשובות לשאלות ולהתייעץ עימם בנוגע להודעה או גולש/ת בכלל אני מכנה את הצוות המופלא הזה "מלאכים ומלאכיות" היה וידוע לי שמתוכנן עוד מפגש בתפוז עם אנשי סהר אולי כדאי אם תרצה לברר עם אפרת ולקחת בו חלק כמנהל בתפוז ובכלל ..כאדם זה תורם המון מקווה שעניתי ..

m L m

New member
מה יקרה אם ההורים שלה ידעו?

הם יכולים לעזור לבת שלהם. אני לא יודעת למה תמיד חושבים שההורים שלהם לא אוהבים אותם מספיק ולא יעזרו להם - הם יופתעו! אני לא מכירה את ההורים או את המשפחה אבל קשה לי להאמין שאם הבת שלהם תגיד להם שהיא רוצה להתאבד הם יתנו לה את החבל. יש סרט חדש שיצא שנקרא -שלוש עשרה - תמליץ לה עליו - גם שם מסופר על אחת שחותכת את עצמה- סרט מעולה ומעביר מסר חשוב!

ToryMaster

New member
ובכן

זה לא נעים כשההורים יודעים, זה קשה, נורא. זה לא שהם לא יעזרו, אבל זה מסובך להסביר, זה קשה נורא לדעת שההורים, מישהו שכל כך קרוב אלייך יודע
אם כבר ממליצים על סרטים טריגריים (בחיים אל תראו סרט כזה למישהו שחותך או שיש לו כוונת התאבדות) אז בואו נדבר על "חמש בנות יפות"

מוּסקט

New member
קורה הרבה בפורומי תמיכה

כשמישהו נכנס לפורום, מבקש עצות וכשנותנים לו אותן הוא מגיב ב: "כן, אבל..." (שזה בעצם "לא"). ואז מתחילה מסכת של שכנועים - לשכנע את זה שביקש עזרה מלכתחילה, בכלל לגשת לקבל עזרה... ועוד ניסחתי בעדינות, כי לא התייחסתי לעומס הרגשי, רגשי האשם, כובד האחריות שמרגישים וכו'. זה כמו לבוא ולהגיד "אני רוצה שינוי בחיים שלי, בלי שיחולו שינויים"; או "אני רוצה שינוי בחיים שלי אבל שאני לא אהיה מעורב בעשייה"; או אני רוצה שינוי בחיים שלי אבל לא מוכן לעשות את הצעד הראשון הכי הגיוני לקראת אותו שינוי". חשוב לי להזכיר לכל התומכים והנתמכים שעם כל הרצון הטוב, יש גם משהו שזה שזועק לעזרה צריך לעשות על מנת שיקרה משהו. לא הכל תלוי בצד התומך. כשמבקשים עזרה, הכוונה היא שיש לעשות משהו בלווי של האחר ובתמיכתו. למשל, אם אבקש מכם לעזור לי לסדר את הספרייה - האם נראה לכם שהתכוונתי שאתם תסדרו את הספרייה ואני אביט עליכם עובדים מהצד? ברור שלא! אני אסדר ביחד עמכם, אקשיב לעצות שיש לכם לגבי מיקום וסידור הספרים ואפילו נהנה מהתהליך בלי קשר לספרייה אלא מהביחד. אותו הדבר בדברים יותר "רציניים": מישהו מבקש עזרה? יופי! נשמח לעזור לו, אבל יש גם משהו שהוא צריך לעשות ולא רק לבטל את כל מה שיש לכם להציע!!

megahertz

New member
תודה! אני אנסה להסביר לה שהיא חייבת

לשתף פעולה
עוד עצות?

מוּסקט

New member
במקום להסביר

הייתי שואלת אותה מה היא מחשיבה כעזרה. אילו ציפיות יש לה. אני יכולה לנחש שהיא תגיד "לא יודעת" - שגם זו תשובה מתחמקת ממש כמו "כן, אבל" בן אדם בא לבקש עזרה ואין לו מושג מה הוא מבקש? אם אין לו מושג מה הביא אותו לבקש עזרה? הרי ברור שהיתה שם ציפיה כלשהי, או לפחות איזו תפיסה לגבי מהי עזרה בעיניו - אחרת לא היה פונה. אם תצליחי להגיע עמה לנקודה הזו - יתחולל שינוי קטן. או שהיא תגיד לך מה עוזר לה ולמה היא מצפה מהפורום, או שהיא תרד מהעניין ותחזיר את האחריות לעצמה.

../images/Emo10.gif../images/Emo60.gif

תודה לכולם על העצות... אני גם חברה טובה של הבחורה שערן דבר עליה, ובאמת שאני חושבת שאף אחד מאיתנו לא יכול לתת לה את העזרה המקסימלית (למרות שעצם הידיעה שאנחנו שם בשבילה ואוהבים אותה ממש מעודדת)... ואני לא יודעת איך לשכנע אותה לראות בעל מקצוע. יש אפשרות שהיא תפגש עם פסיכולוג רק לפעמיים-שלוש, בלי ידיעת ההורים שלה? בכל מקרה תודה על הלינקים שנתתם ועל העצות, כי למרות שהם היו מכוונים לערן נעזרתי בהם.

מוּסקט

New member
אם מדובר בקטינה

יהיה קשה למצוא פסיכולוג שיסכים לקחת על עצמו סיכון מקצועי לראות אותה ללא הסכמת ההורים. אם יקרה לה משהו כל הקריירה שלו בסכנה. לעומת זאת יש המון אפשרויות להרים טלפון ולהתחיל - לפחות בקטן - לטפל במצוקות... אבל היא תצטרך ליזום ובאמת להתקשר כדי לטפל בענייניה!!
על'ם - העמותה למען נוער במצבי סיכון ומצוקה טלפון: 03-6414508 טלפונים נוספים למרכזי על'ם ברחבי הארץ ולעל'ם על גלגלים ניתן למצוא באתר של על'ם, אתר אינטרנט: http://elem.org.il/inf.htm
ער'ן - עזרה ראשונה נפשית לילדים ולבני נוער טלפון בעברית: ‎1201 טלפון בערבית: ‎06-64542222, 02-5630301 אתר אינטרנט: http://www.geocities.com/HotSprings/7207/hebrew.htm
נע'ן- נוער מקשיב לנוער, לפניות מצוקה של בני נוער, שייך לאגודת יד ביד טלפון: 1-800-22-3011, ימים א' - ה' 20:00 - 17:00 תל אביב 03-6919765 רמת גן 03-6769573 רמת השרון 03-5475197 רמות חפר 09-8982817 ירושלים 02-6249979 , 02-6249959
יד ביד- אוזן קשבת לנוער ולילדים במצוקה. 24 שעות ביממה. 03-6203141 ,04-8229488 ,08-6376366
אוזן קשבת- ייעוץ לנוער והורים טלפון: 03-5226027
הקו הפתוח לתלמידים של משרד החינוך, טלפון: 03-5602538 ארגוני סיוע נוספים לנוער ניתן למצוא גם
באתר 'סהר' - http://www.sahar.org.il/kidshelp.asp
באתר 'מקום' - http://www.macom.org.il/childhelp.asp

למעלה