אני כל כך כועסת ממש מרתיח ומוציא

salpter

New member
אני כל כך כועסת ממש מרתיח ומוציא

מהכלים. היום הגעתי למרפאת פריון ועקרות בבית החולים ביילסוןאין ספור טלפונים, אין ספור הודעות בעניין פה בפורום, מליון מילים של תמיכה אבל כפי שהשבוע שלי נראה כך פני הדברים: הגעתי ב09:30 (אחרי שהתקשרתי אתמול ושאלתי האם אצא משם ב12:30) , לא מצאתי את המקום לאחר מכן שלחו אותי לשלם עברתי את כל החולים במרפאת החוץ (כמובן שלא הגענו לכיוון הנכון) חזרנו לפריון התקבלנו והמתנו לשיחה עם האחות השעה כבר 11:00 (לא נורא) בשיחה עם האחות היא מבהירה לי שהיות ואני חברת מכבי ולכאורה אין לי שום בעייה אז לא אקבל החזר ממכבי על הטיפולים ואני צריכה לחשוב פעמיים אם זה כדאי, (כבר לא אשרו טופס 17 ). טוב שלמתי 165 שח´ ישבתי חיכתי לשיחה אולי יש לרופא משהו חדש הזמן עובר נגשתי לפקידה והסברתי לה את המצב (אוקי לא אלך לעבודה, אבל האם דברי האחות נכונים?) הפקידה נגשה לברר עם הרופא וחזרה עם אותה הבחנה, הטיפול הינו יתבצע על חשבוני גם אם אניו כעת IVF , זהו עכשיו אני כאן מאוכזת כועסת (לא יודעת על מי) מנסה להרגע לפני העבודה. אני שוב חוזרת בקריאה נואשת לנועם לקים בנק של ברוקאטיה שלא נעבור את כל הדבר הזה. איך אמר בעלי:´´גם ככה אנחנו בבאסה , אז למה לעשות עוד ישר קשה´´.

אני לא מבינה....

מה אמורה לעשות מבוטחת של מכבי? איפה את אמורה להיות מטופלת? אני מבוטחת של הכללית וגם אני הייתי צריכה לקבל אישור ל IVF בבלינסון. אני מניחה שאם לא היו נותנים לי את האישור - הייתי צריכה לשלם את זה מכיסי או להמשיך להיות מטופלת במרפאות של הקופה. ממש מרגיז!!!

באבו

New member
מה זאת אומרת??? ../images/Emo70.gif

מה השטויות האלה?? בגלל שאין לך בעיה.. אז.. אין לך בעיה? את סתם, ככה, מרצונך החופשי באה ומבקשת, בשביל הכיף, לעשות הפריה?? הרבה מאד נשים מוגדרות עם "בעית פריון שאינה מוגדרת"... וכמו שהן זכאיות לבצע הזרעות ללא תשלום, כך גם הפריות.. אגב, בשיחה עם הרופא שלי (כן, גם אני אצל פרופ´ זיידמן...) הוא אמר לי שעוד 2 הזרעות עוברים להפריה... וזה בטח יהיה עם הפניה וע"ח הקופה, לא?? לדעתי, תבררי טוב טוב תתקשרי למכבי ללא הפסקה 5143999 בהצלחה

עמית@

New member
גם אני לא מבינה,

זה רק בבלינסון ככה? מה זאת אומרת לכאורה אין לך בעייה? הגעת עד הלום? את בטיפולים? חייבים לאשר לך טופס 17 באיזשהו שלב! אבל צריך לעשות את זה לפני הפנייה לבית החולים, ולבוא אליהם עם הטופס אני מקווה שזה יסתדר, איזה תסכול זה כל הבירוקרטיה הזו

זה לא קשור לבלינסון

בלינסון, כמו כל בי"ח אחר, דורש טופס 17 וגובה כסף אם לא מביאים טופס כזה. השאלה היא למה קופ"ח מכבי לא תיתן טופס 17 לבלינסון ומה האופציה האחרת שיש במקרה כזה?

עידית ד

New member
מצטרפת ללא מבינות....

תלכי למשרדים של מכבי ברעננה ותבררי את כל העניינים אני ממש לא מבינה את הראש הבירוקרטי הזה..איכס בעלך צודק כל כך...אוףףףף

רינתילה

New member
איזה נאחס!../images/Emo24.gif

המערכת מחורבנת וזה ידוע. אל תתנו לזה לעלות לכם על העצבים! (אמרה רינת שבחודשים האחרונים חשבה שהיא משתגעת מכמות הבירוקרטיה...) אם אני לא טועה את אמורה להשיג קודם טופס 17 והפניה מרופא ורק אז להזמין תור לבית-חולים.לא הבנתי למה לא אישרו לכם טופס 17 במכבי?? בכל מקרה נראה לי שכדאי לברר (אולי יש מרכז מידע של מכבי?)ולהיות נחושים אם צריך כי טיפולים בלי כיסוי ביטוחי הם דבר מאוד יקר. אל תתיאשו! לפעמים צריך לעבור איזה 5-6 פקידות עד שמגיעים לזו שבאמת יודעת לתת את התשובות הנכונות... הרבה כוחות וחיבוק גדול
רינת.

love joy

New member
מצטערת לאכזב אבל...

אפילו אם את או הרופא שלך החלטתם שהגיע הזמן לIVF אין אפשרות לעשות זאת במכבי לפני שהרופא המחוזי חתם לך על אישור!!! אני מדברת מנסיון של עצמי לצערי. פורפ´ משיח הכין לי תוכנית טיפול ואיפלו שלחנו את כל הטפסים לקופה כמו שצריך אבל הרופא המחוזי החליט שאני צריכה לעבור כמה מחזורים של IUI לפני כן. לבסוף לאחר ויכוחים ובכיות והבטחה אישית לרופא שלי, עשיתי 2 IUI ואז קיבלנו את האישור המיוחל. את והרופא שלך יחד צריכים למלא טפסים (הרבה דפים) + מכתב מסכם של הרופא ולהעביר את זה דרך קופת החולים במקום מגוריך לרופא המחוזי שהוא היחיד המוסמך לתת לך אישור לIVF. לאחר קבלת האישור (וזה לא תמיד קל כפי שציינתי) את מקבלת אישור טופס 17 שאיתו את לא תצטרכי לשלם בכלל בבית חולים ציבורי או לשלם השתתפות עצמית בבית חולים פרטי. מקווה שהסברתי הכל. כמו שכבר כתבתי כאן בעבר הקופה מעבירה אותך כזה גהנום שתחשבי פעמים אם את בכלל רוצה את זה ואת רוצה!!! בהצלחה! LOVE JOY

שחר חדש

New member
באמת מעצבן. ומה שמעניין פה זה האם

הסיבה הרישמית לאי המימון הוא זה שלא עברת מספיק שלבים לדעתם המרגיזה כדי שיוכלו לתת לך הפרייה, או שמא זה שלא מצאו את הבעייה המוגדרת? כי הסיבה האחרונה מעצבנת אותי במיוחד. הבעיה, אולי תגידי להם, היא שלא נכנסת להריון עד עכשיו. וזו בדיוק הבעיה שמובילה אנשים לטיפולי הפרייה. ואם הם מתעקשים על זיהוי מ ק ו ר הבעייה, שישקיעו יותר במחקר. גם הסיבה הראשונה מעצבנת, כי אין סיבה בעולם להעביר אותך 8 מדורי גיהנום עד ש... רק כדי שהם ירגעו (שיסתפקו ב - 7 מדורים) מקווה שיסתדר לך.

כמה מילים בעניין

הרופא המטפל אמנם מחליט אם לדעתו יש מקום לעבור לשלב ה-IVF וממלא יחד איתכן את הטפסים המתאימים, אבל , הוא לא יודע אם יש לכן זכאות מבחינת החברות בקופ"ח. זו הסיבה שהטפסים צריכים לעבור אישור של רופא מחוזי (או כל גורם אחר שהוחלט ע"י הקופה). אי פריון מסיבה בלתי מוגדרת לא מהווה קריטריון להחלטה אם קופ"ח תממן את הטיפולים. עובדה שאני קיבלתי את כל האישורים הדרושים. נכון שזו בירוקרטיה מרגיזה, אבל אם יודעים איך העסק הולך אז מגיעים למטרה מהר יותר. לי נאמר שהאישור לוקח עד חודש ימים. לא היה ברור לי למה בעידן הממוחשב זה צריך לקחת כ"כ הרבה זמן, אבל מאחר שידעתי את פרק הזמן מראש חסכתי מעצמי כעסים והתברברויות. כל כמה ימים התקשרתי למזכירה הרפואית בקופה והזכרתי לה את קיומי, ובאמת, ברגע שהגיע האישור היא התקשרה להודיע לי. אני האחרונה שתתמוך בבירוקרטיה מיותרת, אבל אני בהחלט חושבת שבמדינה שנותנת טיפולי פוריות ברמה כ"כ גבוהה ובכמות כזו, צריך לגלות קצת הבנה כלפי הקופה המממנת ורצונה לוודא שאכן למבוטח יש זכאות. בהצלחה בהתגברות על הטופסולוגיה ויותר חשוב - שתצליחו להכנס להריון מרב

אולוצ´קה ../images/Emo25.gif

חזרתי לעצמי. האופטימיות חוגגת (או שפשוט אין לי זמן להיות פסימית מרוב עבודה
). מתכוננת לטיפול הבא ומקווה לטוב (ועוד מעט חוגגת מומולדת 31
). ומה שלומך?
נוספת מרב

אולה *

New member
בסדר!

עם קצת היפר, אבל לא נורא. אופטימית. (אכתי סושי היום, זה תמיד מעלה לי את מצב הרוח
)

עמית@

New member
בתיאבון, נו היה טוב?

תשתי הרבה, (כמובן, העצה האולטימטיבית) לטובת דור העתיד

אולה *

New member
איך אפשר לשכוח?

אני מחוברת לבקבוק. איכס. אבל מה לא עושים בשביל המטרה? איך את? מרגישה יותר טוב?

אולה *

New member
כן. ../images/Emo3.gif

הוא אומר, שבקומה השניה היה היום עיתון "ידיעות אחרונות" במקום "לאשה". עכשיו הבנתי, שהבעלים פשוט בורחים מאיתנו לחדר הזה לנוח!!! מתברר, שגם היום חלמתי על משהו, וניסיתי לשאול את האחות. אני לא זוכרת את זה.

למעלה