אני כל כך קרובה לאבד חברה

netaK

New member
אני כל כך קרובה לאבד חברה

חברה כל כך קרובה ואני לא יודעת מה לעשות עם זה. הפיתרון היחיד שאני רואה הוא שפשוט...לא יהיה לי אכפת שהיא מחליטה החלטות פזיזות בלי לחשוב ומעוורת מהיתרונות בלבד ולא מקדישה אפילו שנייה לחשוב על החסרונות. ואני לא יכולה לאטום את עצמי, לא יכולה שלא יהיה לי אכפת. ונמאס, פשוט נמאס.

netaK

New member
והכי כואב...

שהיא שואלת "למה זה כל כך מפריע לך" ואני תוהה, אם אני הייתי עומד לעשות משהו שנראה בעיניה כטעות הכי גדולה שאני יכולה לעשות בחיים שלי, והדרך החוצה ממנו בכלל אבל בכלל לא קלה, האם לה זה לא היה מזיז והיא לא הייתה מנסה להניא אותי מזה.

netaK

New member
כי היא חברה טובה מאוד

ואני לא אוהבת לראות אנשים שאני אוהבת נפגעים. אני יודעת שהיא צריכה לעשות את הטעויות שלה וללמוד מהן אבל היא עושה משהו פזיז מאוד בלי לחשוב בכלל. אני אשמח לפרט בלילה כשאני אחזור, אם תרצי.

אשמח אם תפרטי

כי ככה, ממה שסיפרת יש מעט מידי "בשר" אגיד לך מה הבנתי עד עכשיו: שיש לך חברה שאת מחשיבה כחברה טובה ויש לך ביקורת על הסגנון האימפולסיבי שמאפיין את האישיות שלה. את אומרת שאת לא אוהבת לראות אנשים שחביבים עליך נפגעים. עד פה זה ברור. אף אחד לא אוהב שנפגעים יקיריו. אבל מהנקודה הזו ועד לזה שאת מאבדת אותה - איבדתי את ההקשר. את לא יכולה לאהוב אדם אימפולסיבי? את רוצה לשנות אותה? את רוצה שהיא תתחשב בך ותהיה פחות אימפולסיבית מתוך זה שהיא מבינה שאת 'רוצה את טובתה' ודואגת לה? ואולי בעצם את דואגת לעצמך ואת רוצה אותה פחות אימפולסיבית כדי שאת תשני יותר טוב בלילה? נסי לחשוב מה ההבדל בין מערכת היחסים שיש לך איתה לבין מערכת יחסים של אמא-בת.

netaK

New member
אוקיי...הסיפור המלא.

יש לי חברה מאוד מאוד טובה כבר כמה שנים. היא...היא אוהבת את חו"ל. היא הייתה חודש באר"הב כחלק ממשלחת, בה היא ועוד חברה היו כל שבוע אצל משפחה אחרת גרו שם וזה, טיילו וכו'. כשהיא חזרה לארץ היא הייתה שונה, היא בקושי דיברה עם החברים שלה (אני ועוד חברים משותפים) והייתה בדיכאון שהיא חזרה לארץ. עבר זמן היא התגייסה לצבא ויצאה כי לא התאימה למסגרת ועכשיו היא מחפשת עבודה. היא הסתכלה בעיתונים ואתרים והחליטה שהיא רוצה להיות או-פר ב...הפתעה, אר"הב. היא כבר יצרה קשר עם משפחה וקבעה לבוא לפגוש אותם בת"א בשני (היא לא גרה בת"א...). אני חושבת שזאת ההחלטה הכי אבל הכי מטומטמת שהיא עשתה בחיים שלה. היא אפעם לא עשתה בייביסיטר, למשפחה ההיא יש 3 ילדים בני שנה, 3 ו5. היא מעוורת לגמרי מהרעיון של לחיות בחו"ל (היא גם לא מאמינה לי כשאני אומרת שאו-פר זה שנה...היא מתחבאת מאחורי הציטוט "האמא לא אמרה לכמה זמן זה"). אם זה היה כל דבר אחר בסדר, שתעשה את הטעות שלה היא עשתה מספיק טעויות בחיים שידעתי שיקרו אבל אין שום טעם להזהיר מהן כי הן שוליות והן לא הורסות, הן מחזקות. אבל זה? מבחינתה אין שום חסרונות בעבודה הזאת היא לא רואה את האפשרות שהיא לא תסתדר עם המשפחה ועם חוקים חדשים לגמרי (והיא לא מסתדרת יותר מדי עם בני אדם, זה חלק מהסיבה שהיא יצאה מהצבא) את העובדה שהיא לבד שם, אין לה אף אחד (היא אומרת "חברה שלי שם עד נובמבר...יהיה בסדר) שאין שום סוכנות שתדאג לה, זה היא לבד. היא לא יודעת כמה עבודה זה 3 ילדים, במיוחד בגילאי שנה 3 ו5!!! היא אומרת "אלה הגילאים הכי טובים, הם עוד לא מדברים" מעניין למה הם לא מדברים, אולי כי הם צורחים בוכים ומחרבנים כל היום (מסכן הילד בן ה5, הוא לא ככה ופשוט הכללתי אותו
). אז אני רואה את זה בטעות הכי גדולה שהיא יכולה לעשות בחיים שלה, פשוט ככה, אם היא נשברה תחת הלחץ כשהיא הייתה סמבצ"ית, איך היא תסתדר עכשיו? אבל כמו שאמרתי, היא מעוורת מהרעיון של לחיות בחו"ל (הם נוסעים ב7 לספטמבר אגב, מי לוקח עבודה של אופר בהתראה של שבועיים?!!?!?) והיא לא רק שלא רואה חסרונות היא גם לא מוכנה לשמוע עליהם ממני וכן, אני עקשנית ואני מנסה להעביר את זה אליה אבל כמו שאמרתי היא הגיבה לי ב"למה זה כל כך מפריע לך" אז אולי באמת לא צריך להיות אכפת לי, כי מהמשפט עולה שלה לא היה אכפת אם אני הייתי עושה כזאת טעות ענקית.

עכשיו תקשיבי את (../images/Emo3.gif)

כשאוהבים מישהו 'על באמת' יכולים לשחרר קצת את החבל, לתת לאותו אדם להתרחק, לעשות טעויות, לראות, לטעום, להריח ולמשש את העולם - ופשוט לחכות לו שיחזור. אם היא חשובה לך, את צריכה להבין כמה חשובה לה ההתנסות הזו - אפילו שלדעתך ההחלטה להתנסות יושבת על מניעים שוליים, לא נכונים, טפשיים ומה לא. כל שעליך לעשות הוא להביע את עמדתך, לאחל לה הצלחה ולהגיד לה שאת בכל מקרה פה, ותשמחי לשמוע ממנה בכל עת. בבחינת "סעי לשלום, המפתחות בפנים"

netaK

New member
לצערי זה מה שעשיתי...

אבל זה לא מונע ממני להיות ממש, ממש עצבנית. כזאת אני

למה לצערך?

רצית לקשור אותה לכיסא בכוח? ובאמת כדאי ללמוד לא להיות עצבנית כל פעם שדברים לא נעשים בדיוק כמו שאת מצפה - אחרת יהיו לך חיים מאוד קשים. קצת גמישות לא תזיק. ללמוד להרפות ולא להתעקש לשלוט בכל הפרמטרים אצל הזולת. מספיק קשה לשלוט על כל הפרמטרים אצלך בלבד, לא?

netaK

New member
זה לא בדיוק משהו שאני יכולה לשלוט..

כואב לי לראות אותה עושה החלטה שאני רואה אותה כטעות ענקית ואצלי הרבה דברים מתבטאים בכעס אבל זה בסדר...אין מה לעשות ואני יודעת את זה :)

AnnabeI Lee

New member
נטע לדעתי את טועה.

א. זו החלטה שלה, היא מכירה את עצמה יותר טוב ממה שאת מכירה אותה ואם היא חושבת שהיא יכולה להתמודד עם משהו, המינימום שאת יכולה לעשות זה לתת לה את הקרדיט שיש מצב שהיא צודקת (שלא לדבר על תמיכה עידוד ועזרה). ב. אם היא עוברת לארצות הברית זה אומר שהיא הולכת לעבוד בצורה לא חוקית, זה גם לטובתה וגם נגדה. מצד אחד אין חוקים שיגנו עליה במקרה שמעבידים אותה יותר מדי, מצד שני היא יכולה להחליט לקום וללכת בכל זמן נתון (אם הויזת תייר שלה תקפה). היא לא תקועה שם לכל החיים, היא לא מוותרת על משהו כזה מדהים שלא תהיה לה הזדמנות לחזור עליו. היא עזבה את הצבא, אני מניחה שהיא לא נרשמה לאוניברסיטה, אז מה שהיא מוותרת עליו זה או עבודה במלצרות או לשבת להקרב בבית. ג. אם מבחינתה אין חסרונות בעבודה יופי, זה אומר שהיא לא תגיע לשם מוכנה להכשל, היא תגיע לשם עם שאיפה להצליח. באמת... חייבים להזהיר אותה... ד. הדברים הכי מדהימים שקרו לי נעשו בהתראה של יום וחצי או פחות, שבועיים זה הרבה זמן. אז קונים כרטיס פתוח לשנה, ורואים מה קורה... לא ביג דיל...

netaK

New member
זהו שמתוך הכרות איתה

ואולי אני טועה, אני מקווה שאני טועה כמובן, זה לא יעבוד בשבילה. אבל היא בחרה את זה, אני לא שולטת בה... אני אפעם לא אסתכל על זה ב"איזה יופי איזה כיף מזל טוב תנסי ותהני" אז בפירוש אמרתי לה שלא לדבר איתי על זה, וזהו. זה דבר אחד זה לא צריך להשפיע על מערכת היחסים.

lollapalooza

New member
הממ,

חברה שלי נסעה להיות אופר בארה"ב לפני שנה בערך. אחרי כמה חודשים קלטה שלא התאים לה, עזבה. לרוב זה לא בעייתי כל כך. כמו שאמרו פה, תני לה לעשות את הטעויות של עצמה, ותהיי שם בשבילה כשהיא תתבאס מהן.

netaK

New member
בדיוק מה שאני עושה כרגע ../images/Emo6.gif

מכריחה את עצמי לעשות לפחות

netaK

New member
אה ולשאלותייך...

היא לא אדם אימפולסיבי בנוגע לשומדבר אחר, חוץ מחו"ל (גם אני מתה להתחפף מפה, אבל יש דברים שאני צריכה לעשות קודם...לא יכולה פשוט להתחפפף...) אני לא רוצה לשנות אותה, אני אוהבת אותה כמו שהיא. אני רוצה לשנות את ההחלטה הפזיזה והטיפשית שלה, זה כן. אני לא חושבת שהיא מבינה בכלל שאני רוצה את טובתה, שוב, היא לגמרי אבל לגמרי מעוורת מהרעיון של חו"ל. ואני אישן טוב בלילה גם אם היא תעשה את הטעויות שלה, אני מניחה כי אני לא יכולה לשנות את ההחלטה שלה ואני יודעת שאני לא יכולה לשנות אותה. (אח, מזכיר לי ציטוט נפלא מהג"ש, בלה, לא משנה). הבדל בין יחסים של אמא ובת...לא יודעת. אני רוצה בטובתן של כל החברות שלי, משום מה, אבל אף אחת עוד לא עשתה כזה צעד שאני מרגישה תסכול שאני לא יכולה לעשות כלום.

netaK

New member
לא ניסיתי בכלל

היא לא מקשיבה,היא לא תקשיב והחברות בינינו תהרס יותר, וזה משהו שאני לא רוצה, אני מעדיפה לכעוס על עצמי שלא עשיתי כלום מאשר עליה שלא מקשיבה.

TheBeast

New member
הממפ ../images/Emo4.gif

אני אישית חושב שהייתי יכול לוותר עלייה רק בשביל שהיא לא תפגע בעצמה. זה טיפשי. אבל זה מה שהייתי עושה..

למעלה