אני כמעט 3 חודשים על אסטרוגן 1 מ"ג כל יום

אני כמעט 3 חודשים על אסטרוגן 1 מ"ג כל יום

ועדיין לא התפתח אצלי חזה וזה מטריד אותי מאוד. עוד כמה זמן ייתפתח לי חזה ?

הקטלן1

New member
וחוסם טוטסטרון את לא לוקחת ?

אני יודעת שיונה גרינמן אמרה לי שאסטרופם 1 מליגרם לא מספיק צריך לפחות 2

לקחתי עד לפני חודשיים אנדרוקור

אבל מאז, אמרו לי להפסיק עם אנדרוקור (בגלל הכבד) ואז גם התחלתי באסטרופם 1 מ"ג, אבל יש לי גם כדורים של 2 מ"ג שהייתי לוקחת פעמיים בשבוע. שמתי לב שמרגע שמורידים טיפה במינון של האסטרופם כבר נוצר שיעור יתר גדול שגורם לטיפולי הסרת השיער להיות בלי אפקטיביות.
מתי ייצמחו לי שדיים ? האם עד לקיץ אוכל סוף סוף ללכת עם חזיה ?

צופה121

New member
יש לי באמת שאלה שממש קופצת לי

הרי יש חוסמי T בזריקות, וכן אסטרוגנים במדבקות = שניהם ממש לא פוגעים בכבד, ומבירור שערכתי הן ניתנות ללא קושי למי שיש לה בעיה בכבד, אז מדוע את לא לוקחת את זה??

בקשי מהרופאה שלך דיאנה

היא יותר חזקה מאסטרופם. ככה גם תרוויחי אסטרוגן יותר פוטנטי וגם תקבלי 2 מ"ג של פרוגסטרון (אנדרוקור).

לי הרופא אמר שהוא פרוגסטרון

ובכלל, בכל אתרי האינטרנט כתוב שאנדרוקור הוא אנטי אנדרוגן פרוגסטיני.

אני מטופלת אצל אנדוקרינולוגית מקומה 7 איכילוב

זו מרפאת טרנסג'נדרס, עשתה לי לפני כן בדיקות דם גם לתפקודי כבד ואסור לי אנדרוקור, והיא אמרה לי שהיא נותנת לי אסטרופם ולא חוסם טסטוסטרון, והיא גם אמרה לי שהאסטרוגן בעצמו מהווה חומר שמוריד את תפקודי האשכים ובכך מוריד את הטסטוסטרון, ועשיתי אחר כך שוב פעם בדיקת דם שהיא נתנה לי לעשות ואכן הטסטוסטרון ירד מאוד בעקבות האסטרוגן (אסטרופם 2 מ"ג שלקחתי בשלבים הראשונים פעם בשבוע 2 מ"ג). העליה במינון תלויה בבדיקות דם בגלל הכבד, תפקודי קרישה ודברים מהסוג הזה.

אני נוטלת 2 מ"ג אסטרופם פעמיים בשבוע, שזה אומר 4 מ"ג לשבוע אחד. והשאלה היא עוד כמה זמן ייתפתח לי חזה
תוך כמה זמן מינון של 4 מ"ג אסטרופם בשבוע מצמיח שדיים לרמה כזו שאוכל לשים חזיה ?

אני חושבת שאת צריכה להתייעץ עם הרופאה

שמטפלת בך לגבי שינוי מינון או טיפול תרופתי. אני מניחה שתפקודי הכבד שלך לא כל כך תקינים ובגלל זה המינון הנמוך שניתן לך?
אני לא יודעת אם במינון כזה החזה שלך יצמח. הפטמות לא כואבות לך? התפתחות הזה מורכבת גם מגנטיקה ולא תלויה רק באסטרוגן.

אני מטופלת אצל אנדוקרינולוגית מקומה 7 איכילוב

זו מרפאת טרנסג'נדרס, עשתה לי לפני כן בדיקות דם גם לתפקודי כבד ואסור לי אנדרוקור, והיא אמרה לי שהיא נותנת לי אסטרופם ולא חוסם טסטוסטרון, והיא גם אמרה לי שהאסטרוגן בעצמו מהווה חומר שמוריד את תפקודי האשכים ובכך מוריד את הטסטוסטרון, ועשיתי אחר כך שוב פעם בדיקת דם שהיא נתנה לי לעשות ואכן הטסטוסטרון ירד מאוד בעקבות האסטרוגן (אסטרופם 2 מ"ג שלקחתי בשלבים הראשונים פעם בשבוע 2 מ"ג). העליה במינון תלויה בבדיקות דם בגלל הכבד, תפקודי קרישה ודברים מהסוג הזה.

אני נוטלת 2 מ"ג אסטרופם פעמיים בשבוע, שזה אומר 4 מ"ג לשבוע אחד. והשאלה היא עוד כמה זמן ייתפתח לי חזה
תוך כמה זמן מינון של 4 מ"ג אסטרופם בשבוע מצמיח שדיים לרמה כזו שאוכל לשים חזיה ?

טלייי1988

New member
גם אני חושבת שהדיאנה הרבה יותר חזקה ומשפיעה

אסטרופם לא עזר לי בשיט היה כול כך חלש לא תרם שום דבר לשינוי שלי והיה לי מימנו הרבה תופעות לוואי לא נעימות אין מה לעשות זה ידוע שהסינטטי יותר חזק מהטיבעי ועליי הטיבעי לא משפיע בשיט ואלונה חמודה שלי אים משהוא לא משפיע ולא עוזר את לא צריכה להגיד שהדיאנה היא לא בריאה היא לא בריאה למי שמעשנות ושותות אלכוהול אבל מי שמעשנת ולא שותה אלכוהול כמוני היא בסדר גמור ואין מימנה שום תופעות לוואי אז תפסיקי להיות מקובעת על האסטרופם הזה שלך שאני שומעת מהרבה בנות שהוא לא תורם להן כלום ולא עוזר להן

טלייי1988

New member
רק שהמינון בדיאנה קצת נמוך אני מייבאת כדורים

של פרוגינון סי שניקראים באנגלית progynon c שיש בהם את אותו האסטרוגן שיש בדיאנה שכול כדור הוא במינון של 25 mcg אז אני לוקחת שתיים ביום אחד בבוקר 25 mcg ואחד בערב 25 mcg ביחד 50 mcg מספיק בהחלט ומשפיע בהחלט אני לא לוקחת כבר דיאנה כי אחרי שעברתי כריתת אשכים הפרוגסטרון שיש בדיאנה עשה לי תופעות לוואי לא טובות והפוכות כמו נשירת שיער וכו' וזה רק אחרי שעברתי כריתת אשכים ליפני זה זה השפיע עליי ממש ממש ממש טוב ולא היה לי שום תופעות לוואי עכשיו פשוט שאני אחרי הכריתת האשכים הפרוגסטרון שיש בדיאנה כבר לא עובד עליי טוב אז החלטתי לייבא את אותו סוג האסטרוגן שיש בדיאנה ורק אותו במינון של 25 mcg ובלי כול השאר המרכיבים שיש בגלולות למניעת הריון בלי הפרוגסטרונים וכו' ואנדרוקור אני ממשיכה לקחת כמובן וזהוא

יו איפה

New member
לא כתבתי כלום על אסטרופם ודיאנה עדיין לא בריא

כל סוג של אסטרוגן נעשה עוד יותר לא בריא למי שמעשנת ושותה אלכוהול גם מה שאת מייבאת לך מחו"ל. היתרון הוא שמי שלוקחת אסטרוגן בזריקה, ג/ל או מדבקות יש לה פחות סיכון ממי שלוקחת כדורים שעוברים דרך כמה מערכות בגוף לפני הגעה לדם.

orald

New member
ממה שכתבת בפתיל...

המינון שלך ממש מזערי ממה שאני יודעת בכללי על מינונים שאני ואחרות מקבלות.
יש סיבה למינון הנמוך הזה?

בד"כ עמדת הפורום לגבי השוואות מינונים נכונה ועדיף לדבר עם איש מקצוע, אבל במקרה הזה המינון נמוך בצורה קיצונית וצריך לברר עם איש המקצוע למה נתן אותו.

צופה121

New member
על פניו זה אכן מינון שלא יצמיח כלום, ויתירה מ

ויתירה מכך:
הרי טרנסים (FTM) לוקחים רק טסטוסטרון וזה עצמו מדכא את האסטרוגן (במינון "אמיתי") הטבעי שיש להם (כי הT) הרבה יותר דורסני מהאטסרוגן, ו"משתלט" עליו (בדיוק כמו בעולמנו - הזכרים על הנקבות...
),כך שכאן מדובר על מקרה שהאשכים ממשיכים לייצר T במלוא הקצב, ולעומת זאת לוקחים אסטרוגן במינוך מאוד נמוך - איך שזה ידכא את הT? הרי זה אמור להיות בדיוק הפוך (הT ידכא את האסטרוגן!)
וגם ניקח דוגמא מילדות בגיל ההתבגרות שמתחיל לצמוח להן חזה - הרי זה מתחיל לצמוח רק כשמינון האסטרוגן בגופן הרבה יותר מאשר של אחת נטולת רחם הנוטלת 4 מ"ג לשבוע.

למעלה