אני כנראה הולכת לכלא. בבקשה עזרה.

A d r i a n n

New member
אני כנראה הולכת לכלא. בבקשה עזרה.

סירבתי פקודה לפני כמה ימים וביום ראשון יש לי משפט. ביקשתי לעבור מתפקידי במודיעין חיל אויר אחרי חצי שנה של אומללות לא נורמלית... המפקד האישי שלי הבהיר כי אין לו כל כוונה לפסול לי מקצוע ושהוא מצפה שאשתפר בעבודה שלי. התייאשתי לחלוטין. הוא ידע שאני הולכת לפסיכולוגית הצבאית, עברתי איתו לפחות שבע שיחות על העניין. הוא יודע כמה רע לי ונשאר אטום וקר. אני יודעת שהצבא לא ישחרר אותי מהתפקיד בגלל שהוא השקיע כסף בקורס שעברתי וכל זה. אבל אני לא מסוגלת יותר. אפילו הפסיכולוגית של הצבא אמרה שהיא לא יכולה לעזור לי. הבנתי שאין טעם למלא טופס 55 כי אין את התפקיד שלי בבסיס אחר. כך שאני חייבת לפסול מקצוע. הם התעלמו ממני לחלוטין אז סירבתי פקודה. אמרתי שאני לא יכולה לעבוד יותר. יש לכם מושג איזה עונש צפוי על דבר כזה? מה אגיד בנשפט? שלא הייתה לי אלטרנטיבה אחרת? האם כדאי לי להמשיך לעמוד על שלי ולהגיע לכלא? וכמה זמן אשב בכלא עד שיפסלו לי את המקצוע? אני לא רוצה להמשיך להיות שם ו"לנצנץ", לחפף בעבודה או להוציא גימלים, כי אז אני דופקת את שאר החיילים שאיתי והם חייבים לעשות את העבודה שלי. בבקשה ענו לי מהר.

disturbed fairy

New member
אין דבר

כזה "לא יכולה לעזור לך" הפסיכולוגית [קפ"סית נכון?] של החיל יכולה בהחלט לעזור לך זה שהיא מחליטה שהיא לא יכולה זה סיפור אחר.... אני לא יודעת איך זה הולך בחיל האויר כי אני בחילך ירוק אבל אני יודעת שיש לך זכות גם לבקש קפ"סית אחרת... אם את מרגישה שהיא לא ממש עוזרת לך... הצבא יכול לשחרר כל אחד מכל תפקיד, את אל "תחשבני" לצבא מה הוא יכול ומה לא, יש מספיק חיילים שעוברים הכשרות יקרות ונופלים באמצע, בסוף, או פוסלים אחרי הקורס, ניסית, משכת, סבלת, דיי, צבא צבא אבל לא על חשבון הבריאות שלך, נכון?.. ברכל אופן במקרה הכי גרוע- כשאת עושה כשירות רפואית למעצר, בודק אותך רופא, ואם רואים שמצבך הנפשי מעורער, לא תמיד שולחים לכלא...... במדיה וכן תגיעי לכלא, יש לך זכות לבקש שם- קב"ן, והוא כן יכול לעזור לך, החל מהמלצות לשינויי שיבוץ, ליחידה פתוחה, לפסילת מקצוע- ועוד ועוד, כלא צבאי זה באמת לא כזה גרוע ואני גם לא באמת מאמינה שתקבלי כלא, אני רק מצביעה לך על האפשרות הכביכול הכי גרועה, שהיא בעצם בכלל לא כזאת גרועה ולכן הרבה חיילים דווקא רוצים להגיע לשם.. כי יודעים שזה פותח דלת של אפשרויות... אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול..

timmyy

New member
מצב בעייתי....

קצת קשה להתייחס בקשר לפסיכולוג (או פסיכולוגית, לא הבנתי, ולא חשוב) שלא מתחשב, כי לא כל כך אמרת מה בדיוק סיפרת לו. עוד יותר חשוב- לא אמרת מה את רוצה להשיג. לעבור רק מקצוע או גם בסיס? רוצה גם קרוב לבית או שאין קשר ? בקשר לכלא- למרות שזה באמת באמת לא סוף העולם, עדיף לוותר. על סירוב פקודה יכול להיות הרבה עונשים, מנזיפה ועד כלא. לדעתי, אם בסהכ את חיילת טובה, ואם זה קשור לתפקיד שלך ולקטע של "עשית דווקא" (זה מה שהבנתי) ולא למשהו חמור- אם תבקשי סליחה ושלא תעשי זאת שוב, כנראה שהוא יסתפק באיזה ריתוק לשבועיים ואף פחות . בקשר לתפקיד- את יכולה להתחיל "בטוב" ולבקש שיחות עם המפקד בסיס\ענף (כמה שיותר בכיר) ולפרוס את טענותייך. שם בכי קורע לב ומשחק טוב יתאים. אל תקבלי טענה של "תנסי עוד כמה חודשים ונראה הלאה מה יהיה". . טופס 55 באמת דבר מיותר במקרה שלך וכנראה רק ימשוך כמה חודשים שתצפי לתשובה שלילית שתגיע. אם את מגיע למסקנה ששום דבר ב"טוב" לא יעזור אז יש דרכים אחרות. כלא זה דווקא לא אופציה טובה. ייתכן שאחרי חודש עד כמה חודשים (תלוי בהרבה דברים) דברים יזוזו. אבל למה לקחת סיכון? בקשר לפסיכולוג- לא יודע מה אמרת לו ומה הסיפור אבל ייתכן שזה לא מספיק. לא רוצה לפרט יותר פה, אשמח במסר. בהצלחה :)

timmyy

New member
נ.ב

מאמין שכבר חשבת על זה, אבל אם לא- אם יש בעיות תש חמורות או בעיות רפואיות חמורות- שיכולים להוביל לשינוי בסיס\תפקיד, אז כמובן שיש להשתמש גם בהם. אבל רק אם את בטוחה שהם יעזרו, אחרת חבל סתם למשוך זמן.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
../images/Emo10.gif

יקרה, מרגישים במתח ובלחץ שלך מהמשפט המתקרב.. נראה שבמקרה שאת מתארת נדחקת למצב לא פשוט ... הצבא מתנהל לפי הנוהל שלו .. אולי הזמן עכשיו לשתף את המערכת בתחושות שלך גם אם לא תהייה דרך אחרת מלהישפט יכול להיות שתוכלי לציין אחר כך במקומות המתאימים ,"למה" ו"איך קרה",.... בנתיים אנחנו כאן בשבילך ואולי גם שווה לכתוב על כך בפורום סדירים....

למעלה