אני כנראה לא שייכת לכאן

sarit32a

New member
אני כנראה לא שייכת לכאן

אחיין שלי ז"ל סיים את חייו בהיותו בן 18.5 כחייל בצבא (כי לא יכל לשאת את זה שהוא ישא נשק ויתכן ויפצע/יהרוג אדם. הוא כתב מכתב שפתח במילים "אני כנראה לא שייך לכאן" אני מאמצת את דבריו ומסיימת את הרומן שלי עם הפורום. לא בגללכם אלא בגללי. שדרכם תהיה צלחה שהפורום יצמח ויתפתח אהבתי להיות איתכם כאן. זה לא אישי נגד אף אחד ועם מי שאני חברה מהפורום ברמה האישית אשאר פשוט לא מרגישה שייכת אחרי הדברים שקראתי. בהצלחה. שרית

הי, שרית, אל תיסחפי!!!

יכול להיות שיש לנו דעות לגמרי מנוגדות אבל... התגובה החריפה שלך, היא בדיוק מה שגורם בעם לפילוג ולאלימות. קצת סובלנות לדעות אחרות, לא מתאים לך להתפרץ ככה - במקום דיון ענייני. הפורום הזה דן בחינוך, ובהיותנו שונים, כך את חוזרת ואומרת - אנחנו מקנים לילדינו ערכים אחרים. שוב ושוב אני מתקשה כשאני מוצאת באנשי החינוך הביתי הפתוחים לילדיהם, חוסר סובלנות ו/או גמישות מחשבתית בבואם להתייחס לאחרים. רבין נרצח מתוך חוסר סובלנות לאחר, רבין נרצח על שנאת חינם רבין נרצח בגלל קוטביות בעם, ובגלל חוסר היכולת שלנו כפרטים להכיל את השוני. כיצד תלמדי את ילדייך סובלנות, מתינות, כבוד ודמוקרטיה, כשאת מסרבת לאפשר לאחרים את דעתם ואת רגשותיהם? אני מזמינה אותך לדון דיון ענייני בדברים שכה הסעירו את רוחך. זהו לא דיון פוליטי!!! אני חושבת שזהו נושא רגיש מאוד שאנחנו ההורים בכלל, והורי החינוך הביתי בפרט לא יכולים להתעלם מלהתייחס אליו. לדעתי (הסובייקטיבית) חשוב שנלמד את ילדינו פרק באזרחות, פרק בכבוד הדדי, ובעיקר פרק בסובלנות לאחר. מחר לא תדברי איתי כי אני חד הורית, או כי אני שמנה, או כי הילד שלי בחר לעשות עגיל באף. בואי נדבר... בימים אלו התמונות חוזרות: 'רבין בוגד' הפך ל 'שרון בוגד' הרבנים קוראים לחיילים לסרב פקודה, המתנחלים מצטיידים ב"נשק זעיר" שיקשה על הפינוי. כמה הרוגים ופצועים צריכים להיות כדי שהעם יזדעזע באמת? האם לא הגיע הזמן שנדבר מתוך אותה גישה של הקשבה ופתיחות שבה אנחנו עושות חינוך ביתי? אנא, רדי מהעץ הזה, ותראי לכולנו שאפשר להיות שונים וחברים. וכי מהו שלום, אם לא זה?
נאוה

../images/Emo10.gifשרית- אל תלכי!

קודם כל- כאב לי מאוד לשמוע על אחיינך. אני לא חושבת שהפתרון הוא ללכת- מה גם שזה פורום וככזה יש בו הרבה יותר מאשר דיעות של אדם אחד- מקוממות וקשות ככל שיהיו. אני מאמינה בכל ליבי בהידברות, ובפרט בהקשר של רציחות פוליטיות - הפתרון המסוכן הוא נטילת חיים.הפתרון היעיל וההגון היחידי הוא לדבר לדבר ולדבר, ולכעוס, ולהתרגז, ולצעוק אבל במילים, ולא בשום אמצעי אחר. הנוכחות שלך כאן חשובה לי ומעשירה עבורי למרות שאני לא מכירה אותך ונראה לי שמה שהכעיס אותך רחוק מלהיות רוח הפורום. בבקשה חישבי שוב, ואחרי שתצנני את כעסך נסי בבקשה לחזור ולא לוותר על עמדותייך.

למעלה