אני לא אגמר

Yael Floyd

New member
אני לא אגמר

"אני בנוי חזק. אני לא אגמר לעולם." אני זוכרת ילד קטן. היה לו שיער מסודר מאוד וחולצה עם ציור של צבי הנינג'ה. הוא אהב אותי מאוד. אני עדיין לא הבנתי מה זה, בפשטות, לרצות לתת את כולי. רציתי רק לרוץ ולקחת ולטרוף את הכל. אבל הוא עם כל הסדר והנימוס שלו רצה לתת. גם שנים אחר כך. ולא הסכמתי. ובעטתי. וצעקתי. ומאז הוא לא רצה. "אני אחליף צורות ואתגלה בכם תמיד. להחיות את דמיונכם המחיה וממית. ואינני אובד ואינני חולף. ורק עייף לעתים, מאוד עייף." והחלפתי צורות מאז, והייתי רוצה להתגלות בפנייך ולהחיות את המבט העצור של אותו ילד מסודר מאוד. אני לא נעלמת. אני רק עייפה. והשיר הזה שתמיד נשאר בראש, למרות שהספרייה שלי מאובקת כבר כל כך הרבה זמן. (היית מאמין?) אבל הוא הפסיק לרצות. ואני שמפסיקה במהירות גדולה בגילוי סימן ראשון של חסימה, צריכה להבין. הרי הוא לפחות ניסה או המתין בשקט, ואני רק מרימה ידיים. ולפעמים זה רק בראש. "הו, לו רק יכולתי לנוח מעט מעצמי. לברוח מנוכחותו האינסופית של קיומי..." הלוואי, אבל אי אפשר. הזמן נשרף, ממש בוער לי בין הידיים ואני לא מוכנה להכוות יותר, לא מוכנה לאחוז אותו בשתי ידיים. תמיד מגיעים הרגעים האלו שאני מחכה להם כל כך הרבה זמן, והנה אני לא יודעת מה לעשות איתם. אולי אני טובה רק בציפייה, בלחכות. אין לי מושג מה עושים בזמן אמת, כשצריך להתחיל, כשצריך לנחש. (והם יגידו שאני דווקא כן יודעת, וגם כשאני לא יודעת אני עושה בכאילו שאני יודעת, אבל זה בכלל לא מנחם. ואולי להיפך.) וזה קצת קשה לחיות לאחרונה, כשהכל צף. הרי דברים לא אמורים לצוף, מה שדובר כבר דובר, ומה שלא צריך להתפורר בפנים. וכל הרעל לא צריך לצאת אלא להכנס מלכתחילה, ואי אפשר להמנע מהעולם. "אז לא לצפות מאף אחד, זה הרי הפתרון הכי סביר. אף פעם אי אפשר לנחש." "לא, פשוט תסמכי על אנשים. אבל גם תהיי זהירה. אבל גם תאמיני. אבל לא בכל אחד." "אז במי כן?" "במי שאין סיבה לחשוד בו." "אני בנוי חזק. אני לא אגמר לעולם...." ומה אם בא לי להגמר לקצת...? (יעקב אורלנד)

-

* "אני זוכרת ילד קטן. היה לו שיער מסודר מאוד וחולצה עם ציור של צבי הנינג'ה. הוא אהב אותי מאוד. אני עדיין לא הבנתי מה זה, בפשטות, לרצות לתת את כולי. רציתי רק לרוץ ולקחת ולטרוף את הכל. אבל הוא עם כל הסדר והנימוס שלו רצה לתת. גם שנים אחר כך. ולא הסכמתי. ובעטתי. וצעקתי. ומאז הוא לא רצה." * גם אני זוכרת... "אז במי כן?" * אם אני אגיד עוד פעם שיט, זה יהיה ממש סתם, לא * בא לי להגיד משהו אופטימי אבל שום דבר לא מרגיש לי במקום ואני לא ממש מוצאת. אולי בסוף סומכים ומוצאים גם אם אחרת ..

noosh

New member
../images/Emo41.gif

וזה קצת קשה לחיות לאחרונה, כשהכל צף. הרי דברים לא אמורים לצוף, מה שדובר כבר דובר, ומה שלא צריך להתפורר בפנים. וכל הרעל לא צריך לצאת אלא להכנס מלכתחילה, ואי אפשר להמנע מהעולם. כשדברים צפים, הם גם מציפים. אם לא בעצמם אז משהו אחר מציף, כי המפלס עולה, כי יש חוק כלים שלובים ואי אפשר שרק בצד אחד יהיה יותר ובשני פחות. וזה קשה, ככה, כשאת מוצפת, כשאת מרגישה שאת לא מספיקה כלום, שאת רוצה כלכך לעשות אבל כשמגיע הרגע הוא כבר עובר ואת מסתכלת אחורה ולא מבינה איך פספסת, מה פספסת, מה תעשי עכשיו. אני לא יודעת מה צף, לפעמים מה שצף זה מה שכנראה לא פתרנו. רעל לא תמיד מתנקז החוצה לבד, לפעמים הוא זקוק לעזרה שלנו, שנכוון את הזרימה למקום הנכון. וזה נורא קשה להתעסק במשהו שכבר חשבת שמאחורייך, באיזשהו מקום זה מרגיש גם כאילו את חוזרת שוב ושוב לאותה נקודה ולא מצליחה להתקדם. ואולי זה לא חייב להיות ככה, אולי זה לא לחזור לאותה נקודה, אלא להפך - משהו צף ואת מסתכלת עליו מאיפה שאת עכשיו, מהפרספקטיבה שלך במקום של ךעם כל השינויים שעברת בין לבין. ואולי זה יכול לעזור, לפתור, להחליט מה עושים. את כותבת שאולי את טובה רק בלחכות, אבל אולי את פשוט לא יודעת למה את מחכה? ואולי את לא צריכה לחכות אלא לעצום עיניים ולהסחף בלי לדעת מה יבוא הלאה? לחכות נותן לנו טעם וזה גם עלול ליצור יותר אכזבות, לבנות יותר ציפיות, לגרום לנו לפספס יותר מכל המסביב במקום להסתכל רק על הדבר הספציפי לו חיכינו. "אז לא לצפות מאף אחד, זה הרי הפתרון הכי סביר. אף פעם אי אפשר לנחש." "לא, פשוט תסמכי על אנשים. אבל גם תהיי זהירה. אבל גם תאמיני. אבל לא בכל אחד." "אז במי כן?" (אני לא חושבת שבאמת אפשר לדעת, זה הסיכון פה, זה המשחק.) "אני לא נעלמת. אני רק עייפה."

דוVשה

New member
הרשי לי להיות סנטימנטלית לרגע.

[גם כי מסתבר שאני לפני מחזור (ההורמונים שלי זה משהו משהו) וגם כי הרבה זמן לא כתבתי לך ( לא שווה ערך לזה שאני לא קוראת, אני דיי קוראת את הכל)]. יש מוצקות ויש חוזק. על אותו משקל של יש לשרוד ויש לחיות. ואני לא ממש מכירה אותך, לא לעומק בכל מקרה, אבל ממה שהספקתי להכיר מדברים שאת כותבת עכשיו ומהרבה של פעם, את מהמוצקים, ששורדים. לפחות כך זה נראה מהעיניים שלי. והרבה פעמים מהעיניים של מישהו אחר זה נתפס בתור בנאדם חזק מאוד, שמצליח ומתגבר ועושה וממשיך. למרות ועל אף הכל. ואני דווקא חושבת שיש בזה הרבה כוח. לתחזק דבר כזה. דרושים הרבה משאבים והמון אנרגיות לאגד משהו במוצקות שכזו ולדאוג שהוא לא יתפורר. ובכלל, כמה כוח דרוש בשביל להמשיך למרות העייפות הגדולה הזו?, הרבה לא?. ואני תוהה אם ההעלמות, או יותר נכון, הצורך להסביר שלא נעלמים אלא רק עייפים הוא צורך שאמור לשרת את האחרים או את הבנאדם עצמו שלא יפחד ויזכיר לעצמו שזה לא שהוא חלש, הוא פשוט עייף. וכמה ציפיות זה בטח מטפח, בונה, מגלה. להיות הכי חזק והכי מושך, כל הזמן. גם מהסביבה, גם מהאדם עצמו, גם כאלו שבסופו של דבר הוא נאלץ לנכס ולשייך אליו. [וכאן נכנסות האמוציות בקטע הסנטימנטלי] אני חושבת שאת יפייפיה. וחבל לי על זה - "תמיד מגיעים הרגעים האלו שאני מחכה להם כל כך הרבה זמן, והנה אני לא יודעת מה לעשות איתם. אולי אני טובה רק בציפייה, בלחכות. אין לי מושג מה עושים בזמן אמת, כשצריך להתחיל, כשצריך לנחש", כי מה את עושה בזמן של בין לבין? בזמן שאפשר ורצוי להרפות, ולחיות, ולשחרר, ולנשום. בזמן שלא צריך לעמוד כל הזמן על המשמר. דווקא במקומות שבהם לא הכל ברור, ואין דפום מסויים שאת יודעת שאם דברים מסויימים לא יהיו ברורים אז מקסימום תלכי בו ויהיה בסדר. איפה שמותר להיות גם חלשים. את יודעת, אני בטוחה שזה לא חדש לך. בנאדם שמפחד להיות חלש, הוא לא חזק. הוא פשוט נשלט ע"י פחד מסויים. והפחד הזה אוטם אותו וכלפי חוץ הוא נראה הכי נהדר שיכול להיות, אבל מה כלפי פנים?. ויש לי עוד כל מיני דברים לכתוב על המילים שלך, אבל אני אפסיק פה. רק אצרף לך קישור למשהו שפעם כתבתי שהזכיר לי את המילים שלך פה עכשיו, ואקווה שתתני לעצמך להיות חלשה גם.

Yael Floyd

New member
תודה, יקירה.

גם אז זה עשה המון... "כולם נתלים עליי וזה שיש לי כתפיים גדולות לא עוזר. אני יכול לחזור הביתה ולהתכרבל בצד של המיטה, להיות ולהרגיש הכי קטן שיש ואז לקבל טלפון או שמישהו פתאום יחליט שהוא בא ודרך העיניים שלו אני אראה כמה גדול אני נראה. "

behappy

New member
זה

חזק מדי והרבה מדי בשבילי להגיב עכשיו בכלל. אני חושבת שתמיד נגמרים קצת ומתחדשים קצת. ועכשיו זו תקופה כזו, של שינויים והתחלות וסיומים והתחדשויות. קחי את הזמן והמרחב שאת צריכה. מזדהה איתך לגבי הציפייה והחיכיון, גמני טובה בהם ואז כשמגיע הרגע- - פתאום נגמר האוויר, פתאום עולים ספקות וסימני שאלה, ובשביל מה הייתי צריכה את זה בכלל, ואיך פתאום, ואיך אני הולכת להיות מול זה ועם זה, ואז הכי הרבה צריך את הזמן והמקום לנשום בהם. ולכתוב בהם, ולפרוק קצת. [ולגבי הילד ההוא, שומדבר עוד לא סגור וחתום והכל עוד יכול להיות, ואם לא... גם אם לא, את יכולה להמשיך הלאה וללמוד מזה ואוף, יש את השיעורים המעפנים האלה שהחיים מלמדים אותנו] שנה טובה טובה כפרה

למעלה