אני לא אדם דתי ,מצ שני

מוחמד5

New member
אני לא אדם דתי ,מצ שני

אני מאוד מכבד אנשים דתיים .ונגד כל פגיעה ברגשותיו של כל אדם דתי ,ולא משנה לאיזה דת הוא שייך. אני נגד ושונא פרובוקציות דתיות. קראתי את הכתבה הזאת , אני כצופה מהצד בעד גישת האפיפיור.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifרק אצלי הכתבה לא נפתחת?

אני לא אדם דתי גם אני אדם מאמין אני לא אוהבת את המושג דתי כי לרוב הוא נושא סמנמנים שנוטים לקיצוניות ולגזענות דתית מסויימת. אני לא ממש מבינה ומחבבת אנשים שנזכרים בדת באירועים דתיים, ובתקופות שזה מתבקש לכבד את הדת לפי המנהג העדתי ששורר. יש בזה סוג של צביעות ונסיון לעבוד על אלוהים "כאילו שזה אפשרי"!! מוחה אמנם הכתבה לא נפחתה אצלי אך מסכימה איתך, וחושבת שכבוד זה מילה בסיסית בין בני אדם אם נחזור לכל סכסוך אפילו סכסוך בפורום ונחפש האם נשמר הכבוד?..תמיד נמצא שהתשובה היא שהכבוד הבסיסי נרמס ומשם התחיל פתיל המריבה.
כבוד זו מילה שמאוד נחוצה למזרח שלנו! לא צריך לאהוב, לא רוצה שיאהבו אותי ולא שיצדיקו את דרכי ולא שיבינו אותה אפילו, אלא רק שיכבדו את דרכי ואמונתי כפי שאני חיה אותה מבלי שאני מזיקה לזבוב.. לאור אירועים שראיתי לאחרונה אפילו לזה קשה לזכות בימינו..הן בפועל והן וירטואלית..כמה אירוני....

מוחמד5

New member
גם אצלי היא לא נפתחת

אני מסכים עם כל מילה שכתבת .תמיד צדקת וגם הפעם הצדק שלך הוא גורף. אני בעד חופש הדת מצד שני אני נגד חילול הדת ,סמליה ,טקסיה וערכיה .אני נגד השימוש בדת לצרכי תעמולה ולצרכי קידום אינטרסים "חילוניים " בשם הדת. יש החושבים שבאומנות הכל מותר , שמותר לפגוע ברגשותיו של ציבור מסוים בשם חופש הביטוי של האומן . הכתבה התיחסה דווקא לויכוח בתוך הקהילה הנוצרית . אנסה להעלות אותה שוב. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3589118,00.html

salt of earth

New member
אני חושבת שזה ממצה בצורה טובה

את הבעיות בין החילוניים למאמינים במערב יותר מאשר שהוא ויכוח בתוך אוכלוסיה נוצרית... אגב לפני כמה זמן היה אירוע דומה, שבו מדונה הופיעה באיטליה וירדה אל הבמה כשהיא מחוברת לצלב כך שזה לא הפעם הראשונה שזה קורה.

salt of earth

New member
כמה צודקת

במיוחד בימים האחרונים בוירטואל ... לא צריך להסכים, לא צריך להאמין אבל כבוד אלמנטרי לאמונת האדם העומד מולך הוא מתבקש ומובן מאליו- אבל מסתבר שלא עבור כולם.

למעלה