אני לא אמא היסטרית........

א ש ג י

New member
אני לא אמא היסטרית........

חשוב לי להדגיש זאת לפני שאני שואלת... בתי בת שנה ותשעה חדשים, ילדה מפותחת מאד מבחינה קוגניטיבית מדברת מצוין (אפילו במשפטים מורכבים), מתפתחת כמו שצריך, הכל (טפו טפו טפו) בסדר לאחרונה הגננת שלה מפנה את תשומת ליבי לזה שיכולת הקשב שלה בעייתית ואין לה "טוסיק" לשבת אפילו חמש דקות בכסא לפעילות רגועה, היא קמה מייד ומתרוצצת בגן. האם יש מקום לדאגה בענייני הפרעת קשב וריכוז או שאני נסחפת? חשוב לציין - אבא שלה מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז וגם אמא שלה מראה סימנים למרות שלא אובחנה מעולם.

אבחנה להפרעת קשב וריכוז

אינה נעשית בגילאים כה צעירים (בד"כ לא לפני גיל חמש). מעבר לכך בגיל זה ייתכן כי המקור לפעלתנות כפי שאת מתארת אותה הינה תוצר של טמפרמנט (מאפיין אישיותי) של ילדה המתנהגת ב"שובבות". חשוב ראשית לא להילחץ, למרות הגנטיקה המשפחתית. שנית יש כן מקום להתחיל לשבת איתה על פעילויות מובנות למספר דקות , להגדיר התחלה וסוף של פעילות (בתחילה משך פעילות שמסוגלת לעמוד בו ובהדרגתיות להאריכו מעט), לעזור לה להתארגן, לנסות במפגש בגן (במידה ויש איש צוות נוסף) לשבת לידה, לחבק אותה ולהאריך מעט את יכולת ההתמדה שלה בפעילות זו. מקווה שעזרתי ובהצלחה.

קשב

עוד הערה מהצד שלי, כקלינאית תקשורת: לעיתים מצטיירת תמונה של הפרעת קשב בגיל הרך בשל נוזלים באוזניים ו\ או ירידה בשמיעה בשל דלקות אוזניים חוזרות, הילד לא שקט, מרגיש תחושה של אטימות ואי נעימות. שווה לבדוק את הנושא, רק כדי לשלול זאת. בהצלחה.

למעלה