'אני לא בגדתי' – הוא כתב – ' אל תבגדו אתם'...

weissh

New member
'אני לא בגדתי' – הוא כתב – ' אל תבגדו אתם'...

'אני לא בגדתי' – הוא כתב – ' אל תבגדו אתם'... מתוך ספרו החדש והמיוחד של: יוסי שריד "היה פתק שלישי בבגדים...קצר מאד, כמה אפשר לכתוב בדם... היום אני רואה את הפתק הזה כאילו נכתב ע"י כל החיילים החטופים והשבויים שלנו, שכל הגדוילים נשבעים כל יום להציל אותם – נשבעים ושום דבר לא קורה. בסוף מחזירים את הגופות שלהם בארון. רון ארד לדוגמה, יכול היה לכתוב בדיוק אותו פתק..."

הפתק נכתב על ידי אורי אילן ז"ל לחבריו השבויים

השובים עשו הכל כדי להסית את השבויים זה נגד זה ולשבור אותם מבפנים. כשחש שלא יכול עוד לעמוד בלחץ כתב אורי אילן ז"ל לחבריו "לא בגדתי, אל תבגדו גם אתם". ההקשר שבו משתמשים כאן באמירה הזו הוא זילות חמורה של זכר השבוי ועיוות שקרי ונורא של ההיסטוריה. אורי אילן לא כתב אתה פתק למי שאמור לשחרר אותו "בכל מחיר" כפי שמנסים להציג כאן. בדיוק להיפך: הוא כתב אותו לחבריו השבויים שלא יתפנו להיכנע לאוייב על מנת להציל את עצמם באופן אישי. זוהי המורשת האמיתית של הפתק הזה והשקר הנשעשה כאן הוא עצוב מאוד ונורא עד בלי די.

weissh

New member
האמת שהבאתי עדות שמיעה, קריאה, במצב נורמלי

לוא חקרתי או שפטתי את הנושא אולי הייתי מוחק את הכתוב, בגלל השינוי בהטעמה. במקרה דנן, אני משאיר להיסטוריה ולעוד יודעי דבר להגיב. סוג של דיון על עניין היסטוריה ותפיסות. ואיני מאמין שמישהו יכול להחזיק מעמד בשבי. גם לוחם קומנדו שיוזרק לו נגיף של שפעת יהפוך לסמרטוט. לא קבע בדימוס www.wsoft.co.il

יונה1

New member
לא בגדתי, התאבדתי

כתב אורי אילן למי שיקבל את גופתו ולא לחבריו !. ראשית, בכלא אל-מאזה אין שירותי דואר או דוא"ל בין התאים, שנית, ביום התאבדותו הוא היה משוכנע שחבריו כבר הוצאו להורג, ושלמחרת הוא עצמו יוצא גם כן להורג (עובדות אלה לקוחות מהפתקים הנוספים שהחביא על גופו). כפי שטענתי, האינטרנט עמוס שטויות, הטעיות ורבעי אמיתות. מי שמעוניין לרכוש את השכלתו דרך גוגל, שיבושם לו. ולגבי הציטוט מיוסי שריד, כדאי לזכור שהספר שלו מציע במוצהר ובמכוון "היסטוריה אלטרנטיבית".

יונה1

New member
לשרותך תמיד

הספר "לכל אורכו הוא נע על הגבול המטושטש שבין הממשי למדומיין, בין ההיסטורי לבדיוני, בין הנוסטלגי לביקורתי" [...] יצירה פוליפונית המשלבת בתוכה מעשים ומעשיות שהיו ושלא היו, דמויות מוכרות ודמויות מומצאות". (ציטוט מגב הספר "לפיכך נתכנסנו", יוסי שריד, 2008). וכשנגיע כולנו ולו לרבע מידיעותיו ושכלו של שריד, נוכל גם אנחנו לכתוב פראפרזות דמיוניות על מקרים שהתרחשו במציאות. לפי שעה, כאשר השכלתנו וידיעותנו לקוחות מגוגל, נראה שהדרך לשם עוד ארוכה מאד מאד. והנה מבלי משים, עולה עוד דוגמה נהדרת לבדיות ורבעי אמיתות המופיעות בפורומים, בויקיפדיות ובטוקבקים. מי שמחזיק את הספר בביתו, יודע מ-צ-ו-י-ן מה הרעיון שלו.

ראי את הסכנה בשכתוב ההיסטוריה

ברגע ששינית מן ההיסטוריה כהוא זה, ולא משנה באיזה תירוץ, ימצא מי שיאחז בטעות בגרסה הזו לנוחיותו. לכן ידענותו של יוסי שריד או כשרון כתיבתו אינם משנים כאן. מה שעשה יוסי שריד הוא מעשה מחריד של חוסר אחריות, שהרי מתוך הפראפרזה הדמיונית שהמציא בעצמו לא היסס לגזור מסקנות על נושא השבויים והנעדרים. מזכיר מאוד את ה"פראפרזות על ההיסטוריה" של הקומיסרים הקומוניסטים, אבותיו הרוחניים.

יונה1

New member
ראו מי שמדבר ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ראובן מותח ביקורת על ספרו של יוסי שריד, שמיועד מלכתחילה רק לבקיאים בהיסטוריה, וממילא היחידים שיכולים להנות מהקונספט אותו בחר. ואת זה כותב לא פחות ולא יותר, אלא אדם שמסרס תוך בורות מוחלטת כלעובדה וכל סיפור היסטורי, ואפילו מעז להוסיף ביקורת שוצפת על אחרים. ציטטה מהראובן: זילות חמורה של זכר השבוי ועיוות שקרי ונורא של ההיסטוריה. אורי אילן לא כתב אתה פתק למי שאמור לשחרר אותו "בכל מחיר" כפי שמנסים להציג כאן. בדיוק להיפך: הוא כתב אותו לחבריו השבויים שלא יתפנו להיכנע לאוייב על מנת להציל את עצמם באופן אישי. זוהי המורשת האמיתית של הפתק הזה והשקר הנשעשה כאן הוא עצוב מאוד ונורא עד בלי די. האם צריך להוסיף איקונים, או שאתם מבינים לבד שאני קרועה מצחוק עכשיו...

מי שסרס את ההיסטוריה זה יוסי שריד

כמו שראית אין כזה דבר "ספר לבקיאים בהיסטוריה". הנה הספר דלף אל "הלא בקיאים" וכבר עיוות את המציאות. את שהיית כאן בפורום לא דאגת לרגע לתקן את המעוות ולספר שזו המצאה של יוסי שריד. כל עוד ההמצאה שלו התאימה לאינטרסים שלך לא דאגת לתקן את הטעון תיקון. לא זכרתי בדיוק את נוסח הפתק, רק שבשום אופן הוא לא כתב לציבור הישראלי "אל תבגדו אתם". לא העלתי בדעתי שמדובר בהמצאה מטורפת של יוסי שריד ולכן פירשתי את הפתק באופן שאני זוכר כמתאים לרוחו המקורית של אורי אילן ז"ל. אורי אמר שלא בגד. הוא לא חשב על עצמו, לא בכה על עצמו, לא הסגיר את מכשיר ההאזנה למרות שיכול היה להציל את חייו גם בלי שהיו משלמים עבורו "כל מחיר". הוא נלחם עד הסוף ואף דרש נקם. את כל אלו שכחת לציין כי זה לא מתאים לך. לכן אמנם טעיתי בעובדות, אבל אני קרוב יותר לרוח הדברים יותר ממי שמעוות אותם באופן מגמתי להנאתו או כדי לעשות מזה שימוש פוליטי. לפי רוחו של אורי אילן ודרישת הנקם המפורשת שלו הוא היה תומך בתגובתי זו.

יונה1

New member
"את שהיית כאן בפורום"...

אני לא עובדת בפורום הזה, או אצלך וממש לא קוראת את כל מה שנכתב בו (בעיקר לא את הטקסטים שלך ואפילו הודיתי בכך מלכתחילה). רק היום, די במקרה העפתי מבט בכתוב ומיד עניתי. תשתדל להמנע מניתוחים פסיכולוגיים ומפרשנויות להתנהגות שלי. כשאהיה זקוקה לסיוע, או למישהו שינתח את התנהגותי, גם את זה לא אעשה בויקיפדיה או בפורומים.

נאה דורשת נאה מקיימת

המנעי גם את מניתוחים ופרשנויות להתנהגות שלי וכו'. זה יוסיף אמינות לבקשה שלך.

למעלה