אני לא בטוחה שזה המקום...

אני לא בטוחה שזה המקום...

אבל אולי כן... קודם כל קוראים לי אורטל ואני בת 17. מאז שאני זוכרת את עצמי, אני נגעלת ממגע, ארוע מיוחד שזכור לי זה כשהייתי בת 11 ככה ישנתי במיטה עם ההורים שלי (כשאני ביניהם) פתאום עלתה לי תחושה של גועל, בלתי מוסברת, לא יכולתי לשכב שם יותר. זה לא המקרה היחידי, אני פשוט לא נותנת לאנשים לנגוע בי, ידידים וחברות כן, אבל כשזה מתקשר לאינטימיות (עם חבר) פשוט ברגע שזה גולש מעבר לנשיקה, אני דוחפת אותו ממני, ושוב התחושה הזאת עולה. השאלה שלי היא האם זה יכול להיות מתקשר לטראומה שעברה עליי בילדות והדחקתי אותה? אני מנסה להזכר, המון פעמים, ולא מצליחה, אבל מרגישה שכן קרה לי משהו. ואם זה כן מתקשר מה אני יכולה לעשות כדי להזכר בזה? אם זה לא המקום אז אני מתנצלת... בתודה אורטל.

שלום אורטל

בינתיים אינך זוכרת פרטים לגבי התרחשות של טראומה בחייך כך שייתכן ולא היה דבר. כשתהיי מוכנה להיזכר, את תיזכרי. בינתיים, כנראה או שאין מה לזכור או שאינך מוכנה לעמוד מול האמת ולכן היא נסתרת ממך. חיי את חייך וכשיגיע הזמן הדברים יעלו, אם הם שם. אם הדחייה ממגע היא קיצונית ומאוד מפריעה לך, אולי כדאי לגשת לקבל עזרה מקצועית בנושא ואולי דרך זה גם תגיעי להבנה של הסיבות לה.

למעלה