אני לא בטוחה שזה הפורום שאליו

אני לא בטוחה שזה הפורום שאליו

אני אמורה להפנות את שאלתי , אבל אני אנסה בכל זאת :) עוד ארבעה ימים יש לי מתכונת בספרות , ואני מאוד לחוצה. זה מעין פחד משתק שמונע ממני להתחיל ללמוד לבחינה. ואני דואגת שאני לא אגש לבחינה בכלל בגלל כל הלחץ הזה. במבחנים "רגילים" אני לחוצה, אבל מדובר בלחץ חיובי שגורם לי להתחיל ללמוד. אבל הפעם יותר נכון להגדיר את התחושה כפחד. זה נורמלי? יש מה לעשות נגד זה? תודה מראש.

חרדת בחינות ../images/Emo22.gif

המילים "יש מה לעשות נגד זה" מרמזות על הבעיה. את לא צריכה לעשות שום דבר נגד זה. את סובלת פעמיים- פעם מהבחינה הקרבה ופעם מהחרדה שלך. חרדה במצב כזה היא דבר טבעי שיש לקבל אותו ולנסות לפעול בצידו ולא נגדו. אם יש לך שולחן כתיבה- נקי אותו מכל דבר מיותר למעט החומר שעלייך ללמוד. קומי מוקדם יחסית והדבר הראשון שתעשי באותו בוקר זה לשבת לשולחן. הקציבי לעצמך מראש כמה חומר תלמדי בכמות זמן מסויימת. למשל- אני אקרא עד עמוד X ואחר אלך לשתות משהו. או- היום אני מסיימת X פרקים, או נושא Y. ותשתדלי לעמוד בזה. תני לעצמך הפסקות קטנות וצ'ופרים (אוכל, צפייה בתוכנית שאת אוהבת) כשאת מגיעה למטרה שהצבת לעצמך בתהליך הלמידה. למשל, סיום פרק מסויים. תוך כדי קריאה נסי לשאול את עצמך על איזו שאלה מה שאת קוראת יכול לענות. כמה דרכים לזכור דברים: א. לתת ראשי תיבות לדברים. למשל- את עונה לעצמך על שאלה מסויימת ונותנת ראשי תבות לתשובה כדי להזכר בה בהמשך. לזכור כמה תשובות יש לשאלה מסויימת גם עוזר לנסות לשחזר את כל התשובות בהמשך. דוגמא- מדוע השיר של X נחשב לשיר החשוב ביותר שלו? (סתם דוגמא) נסי לתמצת את התשובה למילה וזכרי את ראשי התבות של המילים: חדשני, הפעם הראשונה שהזכיר את ציון, היתה לו השפעה של לעורר את העם. אז את זוכרת :ח (חדשני), צ (ציון), ל (לעורר) - חצ"ל. ב. כשצריך לשנן מספרים, קל יותר אם נותנים להם מובן. למשל שנת 1948 את יכולה לומר לעצמך- אני בעוד שנתיים (גילך הכוונה) ואמא לפני שנה. ג. דרך נוספת לשינון היא הדמיה של התשובה דרך אסוציואציות אשיות. למשל- כמה שירים כתב ביאליק? 43 (סתם, סתם)- תדמייני את הפנים של ביאליק והמספר 43 משני צידי פניו. או- מה מאפיין את שירת ימי הביניים? היא שקטה וארוכה (סתם, סתם) אז את יכולה לדמיין נזיר (זה הדמוי שלי לימי הביניים) הולך בשקט בשקט ומחזיק ביד מקל ארוך. יש בטגליינס הצעות להתמודדות עם חרדת בחינות, למשל, לשבת עם עפרון ביד ולהתרגל לתחושה של הבחינה, מחוץ לבחינה, כשאין עדיין לחץ. לא כדאי ללמוד עד סמוך מאד למבחן כי החומר החדש שנדחס ברגע האחרון, יפריע לחומר שנלמד מוקדם יותר לצאת. סיימי ללמוד בצהריים או בערב שלפני המבחן (תלוי איך את מספיקה) ואל תתפתי להרים שוב ספר ברגע האחרון. זה רק ילחיץ אותך. כמו כן, אל תתני לאחרים להלחיץ אותך בשאלות של הרגע האחרון בדקות לפני שהמבחן מתחיל. בבחינה עצמה- תרגישי בטוחה אם את יודעת שלמדת היטב. אין תחליף לזה. אם יש דברים שלא למדת מספיק- תקבלי את זה ונסי להתרכז במה שכן למדת טוב. כדאי לכתוב את התשובה לעצמך בנקודות לפני שאת מרחיבה את התשובה לתשובה הסופית. לקחת מים ומשהו מתוק למבחן יכול לעזור. אחרי המבחן, כדאי לעשות משהו כדי להתפרק, ולא חשוב אם את מרגישה שהצלחת או לא. לכי לטיול על שפת הים, צאי באותו ערב עם חברות, תשמחי שזה מאחורייך. בהצלחה וספרי לנו איך היה!

תודה רבה על התשובה!!!../images/Emo140.gif

תמיד חשבתי שחרדת בחינות מתבטאת בזמן המבחן , ולא לפני. (בכל זאת... יש לי עוד שלושה ימים ,וזה התחיל הרבה לפני). גם די מוזר שזה התחיל רק עכשיו , כשאני בסוף כיתה י"א. ושוב תודה רבה על התגובה!
יש לכם פורום מקסים...

nothstar001

New member
גם לי היתה התקפת חרדה לפני בחינה

אלא שאני לא יודע אם זה היה קשור לבחינה -או למצב שלי - זה היה יום נורא לחץ הדם שלי היה ממש עלה כ"כ גבוה שכל מה שיכולתי לעשות זה לתפוס את הראש בחוסר אונים , הלשון היתה לבנה כשלג ,ולשכב במיטה ולבלוע אקמולים בתקווה שזה יעבור ניסיתי לצאת החוצה לעשות סיבוב עם האופניים וזה רק החמיר את המצב היום ( כמעט שנה מאותו אירוע ) אני לא יודע מה קורה איתי לאן אני הולך - ולמה כל זה קרה לי ואיך אני יוצא מזה ! בקרוב אני צריך לעבור עוד פעם מבחן ואני מה זה מפחד שמעגל יחזור עוד פעם שוב אני אקבל התקף או משהו כזה - מקווה שלא יקרה לי כי אני לא יודע אם אוכל להתמודד אם זה שוב יקרה זה פשוט יכול למוטט אותי , אני לא יכול לצאת להרגע נמאס לי להיות סגור מבודד ( גם אם אני אצא אני אהיה מבודד )- אני מרגיש מבולבל לחלוטין , למה זה כ"כ קשה ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? למרות שאני יודע שקשר חברתי טוב יכול ממש להציל אותי מזה - אבל איפה ואיך
???

למעלה