אני לא בטוחה שזה מתאים-אבל שווה

JUST DORIN

New member
אני לא בטוחה שזה מתאים-אבל שווה

לנסות.. היי לכולם :] אני וחברות שלי חשבנו להסריט משהו קצר ליומולדת של חברה טובה ולהראות לה ביומולדת(17 אם זה עוזר..)..עכשיו-הזמן קצר וחוץ מלצלם ברכות של כל מיני אנשים מכל מיני מקומות אין לנו כל כך עוד רעיונות נוספים. עכשיו, חשבתי בגלל שזה פורום תסריטאות(אגב פורום מקסים..קוראת הרבה פה.. מקווה להשתלב בקרוב) שלכם יהיו רעיונות לדברים מגניבים/מצחיקים/יפים שאפשר לצלם ולעשות לה. יש אפשרות שנוכל להעביר קטעים למחשב ולערוך אבל בנתיים זה לא בטוח אז בנתיים אני צריכה רעיונות-מה אפשר לעשות שלא יהיה יותר מדיי מסובך לביצוע ובכל זאת יהיה יפה ? אשמח אם תעזרו לי! תודה רבה מראש

filmmaker82

New member
אז אם כבר...

..אז כבר. עריכה לדעתי תהיה חובה כדי ליצור משהו באמת שווה. במינימום בשביל להוסיף מוזיקה ולחתוך איפה שצריך. מניסיוני אין גבול למה שאפשר לעשות כשמכוונים ליצור סרט פרטי עבור מישהו\י הדגש כמובן צריך להיות קצת יותר אישי וקצת פחות כללי בשביל ליצור משהו קסום עבור אותו בנאדם. לצלם אנשים אומרים מזל טוב זה יפה - בשביל הסוף... אבל תנסי לצלם את אותם אנשים עונים על מספר שאלות, תחברי שאלות שלא קשורות אפילו, כאלו שיעזרו לך לכוון את התשובות שלהם...כמו..."בסולם של 1-10, כמה היית אומר\ת ש..." וכמובן שבעריכה משאירים את התשובות אבל השאלה משתנה...וכו'...זאת דוגמא אחת. קצת קלישאה אבל אם עושים זאת עם מספיק הומור ורגישות אז זה תמיד עובד ותמיד יוצא נחמד. עובד מצויין כשעושים זאת עם אנשים שלא מכירים בכלל..תפסי מצלמה ולכי עם חבר\ה לצלם ברחוב או במקומות דומים ותנסי לתפוס גם אנשים שחוגגת השמחה לא מכירה... עוד דברים שאפשר לעשות...אם יש אחות קטנה למישהו מידידיך שדומה לה במקצת ויכולה לעבור כ"גרסא מוקדמת" שלה אז תמיד אפשר לצלם איזה משהו כזה...להתרכז במה שהיא אוהבת, שואפת לעשות וכו' ולצלם קטע קצר שכזה, מעין מונטאז' על החיים שלה מאז שנולדה...הייתי מתחיל ממסך חשוך לחלוטין וכותב משהו כמו "נטלי - ההתחלה" נניח ואז איזה מעבר כזה ורואים את ההורים מסתכלים מטה אל המצלמה, מחיזיקים אותה (מעין מבט דרך עיניה כתינוקת - צריך סאונד אפקטס כמובן) והם מרימים אותה וכו', אולי אפילו מפילים אותה (בשביל הצחוק) דרים בסגנון...עוברים לילדה הקטנה...איזשהו קטע אחר מצחיק פה ואז עוברים לצילומים שלה כשהיא לא ידעה שהיא מצולמת...ואמרה כל מני שטויות...ואז לסיום אפשר לחזור תמיד לאנשים ברחוב שמברכים, כולל החברים, משפחה, הכלב\חתול וכו'... אלה מספר רעיונות, חלקם קלישאים במקצת אבל רק בגלל שהם עובדים... אם את צריכה עוד רעיונות you know where to find me בהצלחה, Filmmaker82

JUST DORIN

New member
קודם כל תודה רבה!

לגבי עניין העריכה אגב, כבר התחלתי לסדר את זה ובטוח יהיה עריכה(אפילו מינימלית ביותר) .. :) עכשיו הבעיה המרכזית זה האמת-זמן.. היומולדת אוטוטו ויש עוד עיסוקים חוץ מלצלם ולערוך ואני מקווה שבאמת יצא משהו נחמד בסוף. אהבתי את הרעיונות שלך מאוד! ואני מקווה שהם יצאו לפועל, או לפחות חלק מהם כי זה יהיה מגניב ומצחיק. אם יש לך עוד רעיונות בראש.. אשמח לשמוע.. וגם את השאר.. יכול להוסיף נורא.. כמה שיותר רעיונות ככה אני אזדרז בצילומים ואולי יצא משהו משהו :] .. תודה שוב! דורין .

filmmaker82

New member
עוד רעיונות...

אני אשתדל לחשוב על עוד מספר רעיונות שיכולים לעזור אבל זה די קשה כי אני לא מכיר את הישויות המעורבות...העצה הכי טובה בינתיים שיש לי לתת לך היא לתכנן מראש. את צריכה לדעת בדיוק כמה זמן הסרט הזה צריך להיות...לדעתי בין 5-10 דקות זה די והותר... תכתבי את הרעיונות שמצאו חן בעיניך ותראי במה כרוך העניין...האם יש משהו שעוד ידיד\ידידה עם מצלמה יכולים לצלם במקביל לך? תראי איזה עוד דברים את יכולה לחלק לחברים שמוכנים לעזור - ומניסיוני, תסמכי רק על אלה שבאמת בעסק כי מי שאומר "נראה כבר" סביר להניח שיאכזב וזה מסוג הפרויקטים שבאמת אין בו זמן לבזבז על פי מה שאני שומע... אז - תרשמי את כל הרעיונות שיש לך...שנתנו לך...וכו'... תקצי מסגרת זמן לפרויקט ותראי איך היא מתחלקת בין הקטעים השונים...כמה זמן מקבל כל קטע...מה דורש כל קטע מבחינת צילום, ציוד, אנשים שיעזרו אנשים שיצטלמו...וכו'...אם את מצלמת חברים או במקומות ספציפיים בעלי חשיבות אז חשוב שתרשמי גם אותם...ברגע שיהיה לך את כל המידע הזה תתחילי לצלם לפי זה...זה יהיה מעין "תסריט" מאולתר לפרויקט...איזשהי מפת דרכים שתעזור לך. מבחינת העריכה זה די פשוט, הכי חשוב לחתוך את הקטעים המיותרים, לא צריך לדעתי להתחיל להגזים במעברים וכו' קאטים ישירים הם מספיק טובים, כותרות בסיסיות אם יש צורך (לפחות בפתיח ובסיום) והכי חושב - מוזיקה וסאונד אפקטים. מוזיקה היא קריטית פה כי היא קובעת את הטון של כל הסרט... (לדוגמא, הקטע עם הרעיונות של אנשים זרים שבסופו של דבר זה אמור להשמע כאילו שהם דיברו אליה...אם מישהו אומר שם משהו כסד או דרמטי או ארוך ומייגע ומפורט...מוזיקה סופר דרמטית יכולה לתת קונטראסט מצחיק...וכו'...) אבל עד העריכה יש לך עוד המון עבודה וכשתגיעי אליה אשמח לייעץ בהתאם... בכל אופן...אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות מצחיקים שיכולים לעזור אבל יעזור אם תתני מספר פרטים עליה, שם פרטי, תחביבים, סרט\שיר אהוב, מאורעות גדולים בחייה, דברים כאלה... יום טוב

shellydeez

New member
אני אחדד את הרעיון של המר בחור פה

קחו קטעים חשובים מחייה ותשחזרו אותם בצורה המוריסטית
זה לדעתי יכול להצליח
בנוסף.. חשבתם לעשות, רק אם אתם יודעות אנימציה?

filmmaker82

New member
אנימציה היא בעייתית

גם אם יודעים לעשות (מניסיון) היא לוקחת המון זמן...חבל לבזבז את הזמן הזה לדעתי על אנימציה במקום להשקיע ברעיון...רעיון טוב יצא מעולה גם אם כל המסביב (צילום, עריכה, חוסר באנימציה ואפקטים מדהימים...) בגלל שבבסיסו הוא רעיון טוב...אז תשקיעו ברעיון...הרעיון לשחזר קטעים חשובים מחייה בצורה הומוריסטית הוא נחמד ביותר אבל דורש משחק...מה שיכול להיות בעייתי בהעדר משאבים...

אוֹריה

New member
בקצרה

כי אין לי זמן :) [בקושי רפרפתי על התגובות הקודמות, אז עימך הסליחה אם אני חוזרת על דברים שכבר הוצעו]. אפשר ורצוי לצלם (להסריט) תמונות סטילס שלה, ולהפוך אותן לקטעי מעבר בסרטון. בדר"כ עושים את זה עם זומים, ובכלל תנועות מצלמה, ובעריכה משנים את השקיפות ו/או הצבעוניות של התמונות. כמו כן, חשוב לדעתי לצלם את המשפחה הקרובה שלה, ויהיה נחמד, לדעתי, אם תצלמו קצת ביסודי שלה, אולי גננות שלה, אנשים ומקומות מכל מיני תקופות בחיים שלה. עם תמצאו קטעי "ארכיון", מה טוב. ח"ח על היוזמה, יפה מצידכן. ומזל טוב. :)

למעלה