אני לא בפורום הזה ו...

vered151

New member
אני לא בפורום הזה ו...

אני מקווה שלא תסכלו אותי על זה שפתחתי שרשור חדש אבל אני חייבת לשאול אותכם משהו... הייתה תקופה שהייתי טיפה יותר קטנה שאהבתי את אינפקציה ממש, ושמעתי אותם בלופים.. אבל לא זוכרת מתי בדיוק, אחרי שהתבגרתי טיפה והתחלתי להקשיב למילים שלהם הבנתי שהטקטסים שלהם לא משהו בלשון המעטה... הלחנים של אינפקציה פשוט מצוייניםם!!!! ממש!!! וזה נותן להם מלא פונטציאל..אבל ברוב השירים כולו נופל בגלל הטקטסים..שהם לדעתי זולים מידי וחסרי משמעות בחלק מהפעמים... אתם לא חושבים? זה לא מפריע לכם לפעמים?

השירים שלהם עדיין מצחיקים

הבעיה העיקרית לדעתי היא יותר זה שהם לא מחדשים, לא כותבים שירים חדשים וחוזרים על אותו חומר כבר כמה שנים. בשלב מסוים זה מתחיל לשעמם וזה כבר לא נראה כיף כמו פעם. כבר כמעט שנה וחצי עברה מאז שהם הוציאו את הדיסק השני (שגם השירים בו, חוץ מארבעה, הם שירים ישנים יותר) ואין אפילו קמצוץ חומר חדש בהופעות שלהם (חוץ משטויות של ניר), וזה באמת מתחיל לשעמם בשלב מסוים. מה גם שככל שאתה מתבגר והקהל שמגיע להופעות נשאר באותו גיל, אתה מאבד את העניין כשאתה קולט שאתה כבר "גדול מדי" בשביל זה. אני באמת חושב שאינפקציה צריכים להתחיל לחדש כי חבל שהם יפסידו קהל שאוהב אותם ורק ירוויחו את הבני 15 החדשים שגילו שירים על אציטון בקפה וילדות שמטפסות על הגגות ומתלהבים מזה זמנית עד שהדור הבא יגיע.

vered151

New member
נכון...אתה צודק..

אבל לא לזה התכוונתי..חחח התכוונתי לזה, שלדתי הטקסטים שלהם זולים.. הם מתאימים למצבי רוח מסויימים מאוד... בחלק מהפעמים הם פשוט גורמים לי לפחות, לתחושה של גועל...ולאי נעימות לשמוע אותם... אבל כלכך חבל לי כי אני ממש אוהבת את הלחנים של אינפקציה! הם תותחים בלחנים..=]

Anuerysm

New member
מישהו בפורום פינק פלויד אמר פעם

שהאלבום הראשון של אינפקציה מדבר על ילד שאבא שלו שפך לו שמן רותח לתוך האוזן אז כל הילדים בני ה15 שאבא שלהם שפך להם שמן רותח לתוך האוזן שומעים אינפקציה והאלבום השני מנסה את זה על ילדות בנות 12

לא מפריע.

אינפקציה שאני חולה עליהם זו מוזיקת מצב רוח בשבילי, וכשבא לי להשתולל ופשוט לשמוע מוזיקה טובה (ולאינפקציה יש את הלחנים הכי טובים בארץ בתחום רוק ישראלי) אני שם אותם, ונהנה מכל שנייה. בלי קשר זה נורא מצחיק אותי, השירים וכו', ואני כבר בן 18 כמעט ולדעתי זו לא מוזיקה לגיל, ממש כיף לפעמים טקסטים שטותיים ומצחיקים, כמו לשמוע ספר בדיחות עם לחן.

יש לי כמה הסברים

1.זו סתם דעה אישית- לדעתי המילים שלהם מש משעשעות ואני נהנה לשמוע אותם וזה לא מפריע לי בכלל שהרבה מהטקסטים שלהם מפגרים או מגעילים. חוצמזה שלדעתי זו גאונות להעביר ככה על דף את כל מה שאתה מרגיש וזה ממש מופרך. 2. חסרים אמנים בארץ שבאמת אומרים מה שבא להם מה עדיף? לשיר כמו 80 אחוז מהאמנים על אהבה? לא, חסרים כאלה שיגידו שטויות או סתם מה שעובר להם בראש. ואני כבר לא מדבר על זה שהם אשכרה נותנים פה מצבים שיש יותר מדי, כמו ב"אין לי" ו"הברוך של סלקום" שהם נותנים ת'מצבים הכי דפוקים שבנאדם יכול להתקע איתם.. או כמו שהם מאירים את עינינו למצב של האלימות בחברה ובמשפחה..רק בצורה די משעשעת. 3. (וזה הכי חשוב) היופי שבשי זו ההתאמה בין המילים ללחן-עיבוד. ומן יכול לכתוב שיר כואב ולתת לו לחן מינורי ועצוב ולעבד אותו ע פסנתר מלנכולי, או בשיר מטאל מלודי ועצבני... זו ממש לא בעייה. היופי האמיתי שבהלחנה ועיבוד זה להתאים את זה עם המילים, ואינפקציה עושים את זה בצורה ממש גאונית. לוקחים שיר עצוב על ילד מוכה ומגוונים אותו עם לחן מקפיץ ועיבוד פאנקי, בס מקפיץ, קלידים שובבים וקולות רקע מחויכים. אז להקה שרוצה באמת לאתגר את עצמה, תזרוק מה שעובר לה בראש ואז הגאונות זה לנסות להלחין ולעבד את זה בצורה הכי מגוונת. תארי לעצמך שנותנים לך דף שרשום עליו "אלטעזאכן אטעזאכן, כיסאות שולחנות..בלה בלה" מאיפה את מתחילה להלחין את זה? את מסתכלת על זה ואומרת "פאק! מה אני עושה עם זה?" זה אתגר! וזו גאונות להצליח להלחין ולעבד בצורה כ"כ מושלמת שיר כזה! וזה מה שאינפקציה עושים, וזה מה שמייחד אותם משאר הלהקות. ולסיום, בנימה אישית, ובשיא הרצינות.. השיר ,נקרופיל" זה אחד השירים עם הליריקה הכי גאונית שיצא לי לשמוע בארץ.

אני רואה את זה ככה...

אינפקציה זו נראה לי אחת הלהקות היחידות בארץ (אני לא מכיר את כולן) שכותבת מה שעובר להם בראש אם זה דברים מגעילים ואם זה דבר חולניים אבל מבחינתי חלק מהטקסטים שלהם זה ממש קטעי פיגור וחלק מהטקסטים מביעים דברים שהרבה אנשים בכלל לא שמים לב אלייהם נגיד השיר זכוכיות זה השיר האהבה בין הטובים ששמעתי בחיים שלי וכמה יש סוג של חולנייות במילים זה עדיין גאוני ותסתכלי על זה ככה נגיד לאביתר בנאי לפי שהוא הפך לדתי כל הטקסטים שלו היו חולניים ברמות מטורפות אם תקראי בארכיון של הפורום אני מאמין שאת תמצעי שירשור שמסביר חלק מהטקסטים של אינפקציה בחלק מהטקסטים יש כל מיני מסרים מיוחדים שלא ממש מתייחסים אלייהם. וגם הייתה עלייהם כתבה במעריב והם הסבירו חלק מהשירים שלהם בקיצור לדעתי הליריקה שלהם היא סוג של גאונות כי לכתוב שיר אהבה נורמלי או שיר עם מסר על משהו לא מוסרי זה היום כל בן אדם שני עושה וזה לא הכי בעיה אצלייהם זה באמת אורר משהו אצל אנשים וזה מה שחשוב.

למעלה