אני לא הבנתי משהו...

Hell ad

New member
אני לא הבנתי משהו...

קטנוע 50 סמ"ק, לפי החוק אסור לו לנסוע מעל 50 קמ"ש. אני טועה או לא? אתם כולכם מדברים פה על זה שמגיעים ל80, 90 קמ"ש עם 50 סמ"ק אבל לפי מה שהבנתי, בכלל זה לא חוקי להגיע למהירויות כאלה. אז אתם בעצם אומרים לי שמותר לי לנסוע על 70 קמ"ש בכביש בו ההגבלה היא 70, בלי שאף שוטר יעצור אותי?

Skid McMarks™

New member
תשובה

החוק לגבי הגבלת 50 קמ"ש חוקק בתקופה שבה קטנועים לא כל כך יכלו לעבור את ה-50 בצורה בטיחותית, ולכן לפי החוק המהירות שלהם הוגבלה. היום הקטנועים החדשים יכולים להגיע למהירויות יותר גבוהות ולכן אין אכיפה בנושא בכלל (כלומר כן, מותר לך לסוע 70 בכביש של 70), למרות זאת עם 50 סמ"ק אתה לא יכול להכנס לכבישים מהירים שהם מוגבלים לכלי רכב המורשים ומסוגלים לנוע במהירות מעל 55 קמ"ש, ואת זה כן אוכפים.

ixmix

New member
../images/Emo79.gif "לא צריך כל דבר...

"...לחקור ולשאול. לפעמים גם מותר לא לדעת הכל"
(ובנימה ענינית - חוק מימי הבריטים בערך שאינו רלוונטי היום, למעט בכביש מהיר אינו משמעותי ואינו נאכף).

Hell ad

New member
עוד 2 שאלות :)

חבל סתם לפתוח שרשור חדש. אז קודם כל, אם אני רוצה לקנות טייפון 50 סמ"ק, איפה אני מתחיל לחפש? הטייפון בכלל יתאים לגובה שלי (1.58) או שאני אצטרך לעמוד על קצות האצבעות כל פעם שאני עוצר? ורציתי לשאול משהו בקשר לשיעורים שלי, אני עכשיו בשיעור 21 בערך, אני לומד בחולון, ויש לי אחלה מורה, הרוב אצלו טסט ראשון, הוא אומר שאני עדיין לא מוכן לטסט, למרות שבעקרון הוא לא מעיר לי, רק אומר שצריך לשפר. אז מה בעצם הגבול של צריך לשפר, לבין אם אני עובר טסט או לא? בעצם לנסוע אני מסוגל, משתלב טוב עם התנועה (הכל בשיעורים כמובן עוד אין לי רשיון) האם כדאי לי לבקש טסט או להמשיך עוד איזה שניים שלושה שיעורים? (זה עדיין 150 שקל, ואם אני מוסיף 100 יש לי מספיק כסף לטסט) יש לי עוד שאלה :) משלוחים: אני מבין שיש בו די הרבה אנשים שעבדו\עובדים במשלוחים. רציתי לשאול אם אני יכול ללכת לעבוד במשלוחים, או שהדרישה היא 18+? אני רוצה לעזור לאבא שלי כדי שיקנה לי קטנוע :)

ixmix

New member
עוד 3 תשובות ../images/Emo13.gif

טייפון יתאים מאד בגודל, וכן בעמידות (כלים לא מעטים משמשים לשליחויות ועומדים בעומס בכבוד). אתה מתחיל לחפש בלוחות הקהילה (קישור בראש העמוד), ממשיך בלוחות באינטרנט, עובר דרך פרסומים בעיתונים (במוטולוח שבמוטו ובבייקס) ומסיים בסוכנויות. משלוחים - למיטב ידיעתי אתה יכול לעבוד לפי חוקי משרד העבודה (בשעות מסוימות, יש מקסימום שעת וכו'). מוכנות לטסט - תתקרב למסך. עוד קצת... אתה נראה לא מוכן - עוד רבע שעה בחום בינוני באפיה טורבו ואתה מוכן
בקיצ - לא ניתן לאבחן מוכנותך לטסט דרך הרשת

Hell ad

New member
חחחחחחחח

קודם כל תודה. בקשר לתשובה האחרונה, משום מה לא התכוונתי שתענו לי אם אני מוכן או לא :) אלא תענו לי איך אני יודע אם אני מוכן או לא. ואם עברתי תאוריה ראשונה יש לי הנחה של 250 טסט במקום 360, אז אם אני נכשל בטסט (חס וחלילה טפו טפו טפו
) ואני נגש לטסט שני, זה 360 או 250?

Shlomi TC

New member
שו?!?

טסט לאופנוע זה לא 150 שקל או משהו בסגנון?!? לפי דעתי אתה מתבלבל עם אוטו במחירים.

harabecw

New member
../images/Emo95.gif ../images/Emo105.gif ../images/Emo108.gif

ממתי 360? שילמתי 250 לטסט אחד (שעברתי) ללא קשר לתאוריה. (שבכלל לא הייתי צריך). אותו הדבר לגבי טסט באוטו (שם, למרבה האירוניה, עברתי שני).

בוא אני יציל אותכם!

טסט לאופנוע זה בדרך כלל כמו שתי שיעורים כלומר..65-75 שקל לשיעור 2X אבל בגלל שהבחור הצעיר לומד אצל "חיים" מורה לנהיגה בחולון שהוא במקרה עושה שיעורים ב-50 ש"ח אבל הוא לוקח 250 ש"ח לטסט לא כולל אגרה...פשש..עושה הנחות...ממש כיף להיכשל טסט אצלו..

יוסי®

New member
מה קורה חלילה במצב תאונה?

האם, במצב של תאונה של קטנוע 50 סמ"ק שנסע מעל 50 קמ"ש, חברת ביטוח קטנונית יכולה להתלות בחוק הזה ולהתחמק מתשלום פיצויים?

aeroxman

New member
בדיחה עם טעם רע ../images/Emo7.gif

שני דברים מרתיחים אותי. קודם כל זה בדיחה עלובה ומסריחה. לא כל מי שרוכב על אופנוע נהרג (ח"ו). שנית, זה חוסר טעם לפרסם את עצמכם פה בצורה צינית כ"כ. מי שרשם את ההודעה הזאת פשוט מגעיל אותי.

הלו, הלו ליצנים...

זה בהומור, יש מבינות? אין שום קשר לחברת "המנציחים"... מין קונספט שכזה - ניק הומוריסטי. (מפריע לכם קשות - פנו למנהלים שימחקו).

aeroxman

New member
IXMIX, לטיפולך.

אני חושב שצריך למחוק את זה. כאלה בדיחות שחורות לא מקובלות עלי ולדעתי גם לא על שאר חברי הפורום. במיוחד כשהכרטיסיה של "המנציחים" לא מפרטת שום דבר עליהם.

ixmix

New member
אני חושב שההומור סביר.

חבר'ה, נא לא להיפדע משטויות, בייחוד שהבהירו שזה הומור. קרא שוב את הודעתו/ה של "מנציחים" - זה לא קשור לחברה, זה ניק לצרכי בדיחה (אולי לא מוצלחת, אבל לא פוגענית במיוחד לטעמי). יאללה, הומור
המשך במסרים אישיים.

למעלה