אני לא יודעת אם אני במקום הנכון אבל

נונינה1

New member
דעה אחרת...........

אני דוקא לא כועסת עליך כי אני חושבת שאת הטעות העיקרית עשו הורייך - והם אלו שהדריכו אותך בדרך הלא נכונה. ואת שחשה היום בעיה עם הדרך הזו מנסה למצוא את הדרך לפתור את הקונפליקט. אז כל הכבוד לך, ולפני שאת מבקרת את אחותך כן, לכי לקבוצת תמיכה התכונני לכך נפשית זה לא יהיה קל אבל זה תהליך שבסיומו תרגישי הרבה יותר טוב עם עצמך. בהצלחה.

r o n i

New member
לאמא של יולי

לא ביקשתי את רחמייך ולא ביקשתי ממך אמפטיה. וכן, גם בסדרת החינוך שאת מנסה להעביר לי אין צורך. הרי זה דו שיח חרשים למן ההתחלה, שכן, כשאתה תוקף מישהו אתה חפץ לפגוע בו ולא באמת לבקש שישמע אותך, למרות שלא ברור לי מה בהודעה שלי עורר בך את הצורך להתקיף ולפגוע. מניין לך שאני לא מבקרת אותה *היום*, ולא מכירה אותה? אני דווקא כן. למה את מדברת בגוף שני רבים? דיברתי רק על עצמי. לא ביטוי לרגשות האשם ולא לנקיפות מצפון, אלא ניסיון להתמודד עם משהו שהיה לי בגלל נסיבות מאד קשות בבית (זה לא האסון היחיד שפקד את משפחתיאם זה בכלל מעניין אותך), כמה שנים אחרי. חרצת את דיני והסקת לגבי כאלה מסקנות כאילו יש לך טיפת מושג מי אני ומה הרקע שלי. איזה ניתוח פסיכולוגי מעמיק את עושה על סמך כמה שורות - וזה רק כמה שורות מכיוון שמדובר בנושא מאד מאד כואב - לא קלעת באף נקודה, צר לי לאכזב אותך. רק הכאבת - והלא זה מה שביקשת, אז הצלחת. אני מקווה שהארתי את יומך.

r o n i

New member
אז אל תקראי את ההודעות שלי

ואף אחד לא יחליש אותך. יום נעים.

ispt

New member
חשוב - לא קשור לויכוח "המוסרי"

רוני מכיוון שאת עומדת להנשא, וודאי שאת מבצעת את כל הבדיקות הגנטיות הרלוונטיות. ברוב בתי החולים הגדולים יש מחלקות גנטיות שיוכלו לתת לך ייעוץ.

לרוני

יש פה בתפוז פורום למשפחות עם פיגור. מעבר לזה, אני מאד מבינה את ההדחקה שלך, בגלל שכעת אנחנו מתמודדים עם הבן הבכור שלי, בן 10.5 , המנסה להדחיק את קיום אחותו. פירוט, מחר, כי אני חצי ישנה עכשיו.

לאמא של יולי

אני לא מבינה למה את שופטת את רוני? אכן, קרה במשפחה אסון ונולדה ילדה שסובלת מפיגור קשה. כל אחד רשאי לראות את זה דרך העיניים שלו, ולהתבטא בצורה שמתאימה לו. לך נולדה בת וזה האושר שלך, ולאחרים נולדה בת וזה אסון. פרט לכך, המשפחה של רוני בחרה להתמודד עם מה שקרה בדרך מסוימת, איך את יכולה בכלל לשפוט אותם? האם את נמצאת במקומם? ובכן, אם את חושבת שאת יודעת מה עובר על משפחות עם פיגור אני מציעה לך לקרוא את פורום "משפחות עם פיגור" כאן בתפוז ולהבין שאין לקושי של המשפחות האלה שום דמיון לקושי שאנחנו כהורים לאוטיסטים חווים. הקושי שלהם הוא עצום ורב, אי אפשר לתאר במילים מה זה ילד או ילדה שסובלים מפיגור קשה, יש לך מושג איך זה להחליף חיתול לילד בן 20? איך זה להאכיל ילד בן 20? איך זה להעסיק ילד כזה ועוד מליון בעיות שאנחנו, למזלנו הטוב, לא מכירים. פיגור קשה זוהי לקותמאד מאד מאד קשה. תקראי בפורום איך אנשים נאחזים בחיים ומקימים משפחה למרות שקרה להם כזה "אסון" ונולד להם ילד מפגר, עיוור, וחרש, ואיך בדרך לחיים פחות או יותר נורמלים הם מקבלים החלטה לשלוח את הילד למקום שבו יטפלו בו יומם ולילה. למה לך לשפוט אנשים אחרים שסובלים??? את לא יודעת איך זה להיות במקומם וגם לא היית רוצה לדעת, ומעבר לכך, את לא יכולה לדעת איך היית נוהגת במקומם. גם אנחנו, כהורים לילדים אוטיסטים או עם PDD, לא יודעים מה יהיה בעתיד עם ילדינו וגם אנחנו, לפחות חלקנו , מודעים לעובדה שהם לא יקימו משפחה משלהם ויהיו תלויים באנשים אחרים כל חייהם, אולי במוסד, אולי בבית לחיים. אני באופן אישי, מרגישה שלמדתי לא לשפוט אנשים עם כאבים ואסונות ובעיות, בעיקר בגלל שאני חווה כאב על בתי יום יום, ואפשר לומר, שמאז שהבנתי שבתי לקויה הפכתי בנאדם יותר סבלני ויותר מקבל ויותר מבין. אפשר לומר שהפכתי להיות בנאדם יותר טוב. אני מאמינה שעם השנים גם אני תהפכי ליותר סבלנית כלפי מצוקות של אנשים אחרים. בברכת חג פסח שמח והרבה בריאות

r o n i

New member
אני לא יודעת אם אני במקום הנכון אבל

שלום, אני בת 24 יש לי אחות צעירה ממני הסובלת מפיגור מאד קשה. מכיוון שרוב השנים לא גדלה בבית אלא במוסד, הדחקתי אותה היטב, נעלתי את כל הנושא בתודעה שלי מאחורי מנעול ובריח כבדים, וחייתי כאילו היא לא קיימת, כאילו אין לי אחות (תבינו את גודל האבסורד - אני עומדת להנשא והוריו של ארוסי לא יודעים). מאחורי המנעול הכבד יש הרבה מאד כאב, ואני מחפשת קבוצת תמיכה לאחים למפגרים. קראתי פעם שאקי"ם הפעילו כזאת קבוצה. מישהו יודע? רוני

לרוני

אני מאד מעריכה אותך. את פותחת את ליבך, מנסה להתמודד עם הדחקה של המון המון שנים, מספרת בגילוי לב נדיר עד כמה ההדחקה שלך אבסורדית אפילו לגבייך ומבקשת עזרה. לא כל אחד מסוגל לזה. אני מתחברת אלייך בכך שהבן שלי, בן עשר וחצי, כמו הרבה ילדים בגילו שיש להם אחים אוטיסטים, מנסה להדחיק את קיום אחותו ולהתעלם ממנה. כמובן שזה בלתי אפשרי ומעורר בעיות רבות. הבן שלי הולך מזה כחודשיים לקבוצת תמיכה לאחים, ילדים בני גילו, שאחיהם סובלים מאוטיזם ובנוסף לכך הולך כבר כחצי שנה לפסיכולוגית, כדי שיהיה לו מקום לדבר על כל הקשיים והמצוקות שלו. אני מאד מרוצה מכך ש"הכרחתי" אותו להתחיל לטפל בבעית ההדחקה שלו. כשאני קוראת את מה שאת כותבת, אני יותר ויותר מבינה שהצעד שאני עושה, בכיוון של טיפול בו ולא רק באחותו הוא חכם ונבון ויעזור לו בעתיד להתמודד עם המצב הקשה שבבית. בקשר לקבוצות תמיכה, עד כמה שאני יודעת, אין לאקי"ם קבוצות תמיכה לאחים. אבל..... אולי תצליחי ליצור קשר עם מספר אחים בוגרים (פחות או יותר בגילך), ויחד תוכלו להקים לעצמכם (אולי בליווי מקצועי) קבוצת תמיכה. אני חושבת שזה יכול מאד מאד לעזור ולהקל. בברכת חג פסח שמח והרבה בריאות

r o n i

New member
../images/Emo140.gif

המילים שלך מאוד מעודדות. העובדה שיש מישהו שהבעיה של בן משפחה חריג לא זרה לו כבר עוזרת לי מאד, וגם עצם הכתיבה גרמה לי "לפתוח את הנושא" ביממה האחרונה, וגם להתחיל עם בן זוגי את הבעיה עם הוריו. צריך להתחיל מאיפה שהוא אז תודה רבה על העזרה. הנסיבות שלי בבית הן קצת שונות, לא קיבלתי הכוונה כיוון שבמקביל לאבחנה שעשו לאחותי לפני שמונה עשרה שנים מצבו הבריאותי של אבי מאד הדרדר והוא אושפז ממושכות, למעשה מגיל 7 גדלתי כמעט לגמרי לבד ולכן הבעיה לא טופלה. אני מתארת לעצמי שיכולים להיות קשיים בגיל 10 כשהביטחון העצמי נבנה ודעת הילדים האחרים משחקת תפקיד, אבל אני מאמינה שעם השנים בנך יסתגל ויקבל את אחותו באהבה. שיהיה גם לך חג שמח

למעלה